Stazić: “Istrijani bi trebali razmisliti da postupe kao Katalonci, Istru je vratio Tito!”

Zastupnici Mosta oštro su se obrušili na prijedlog Zakona o upravnoj inspekciji tvrdeći kako se njime širi “hobotnica izvršne vlasti” koja nastoji sve držati pod kontrolom, a rasprava nije bila pošteđena niti povijesnih tema i spominjanja Josipa Broza Tita.

Zakon o upravnoj inspekciji predviđa podjelu nadležnosti, pojašnjavao je zastupnicima državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić. Upravna inspekcija u Ministarstvu uprave provodila bi, kako je pojasnio, nadzor nad središnjim tijelima državne uprave i drugim državnim tijelima, uredima državne uprave u županijama, Gradom Zagrebom, pravnim osobama koje imaju javne ovlasti, a kojima je osnivač Hrvatska ili Grad Zagreb.

Od rasprave o upravnoj inspekciji do decentralizacije

Upravna inspekcija u uredima državne uprave u županijama pak provodila bi nadzor nad tijelima i upravnim tijelima jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave s područja županije i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti, a kojima je osnivač jedinica lokalne i područne, odnosno regionalne samouprave.

“U odnosu na prethodni zakon vidi se samo jedno: da nastaje novih 20 radnih mjesta. Nova radna mjesta otvaraju se u svakoj županiji i ako je makar jedan inspektor, to je ukupno 20”, zamjerao je Mostovac Tomislav Panenić.

Moglo se, kaže, možda i sa 10 ljudi povećati opseg poslova i postupati kvalitetnije. “Osjećam se k’o budala kad mi netko kaže da su sredstva osigurana u OP Konkurentnost i kohezija. Sigurno pod tom stavkom nisu osigurana sredstva za nove zaposlene”, poručio je Panenić, a zanima ga i na koji način će se provesti zapošljavanje u uredima državne uprave.

Upravo je svađa oko ovog zakona dovela zastupnike na temu decentralizacije zemlje.

Naime, za HDZ-ovu Mariju Jelkovec zakon omogućava decentralizaciju. “Dobro je što idemo u decentralizaciju, mada sitnim koracima”, ustvrdila je Jelkovec.

Tome se oštro suprotstavio Panenić. “Sigurno se ovim ne predlaže decentralizacija. Ovo je jačanje državnog aparata na lokalnoj razini i širenje hobotnice koja će vršiti tamo još veću presiju na sve subjekte”, poručio je Panenić.

SDP podržava zakonski prijedlog u prvom čitanju, no imaju i primjedbe.

“Bilo bi dobro da se ovlasti upravne inspekcije ne ograniče samo na pravne osobe s javnim ovlastima kojima je osnivač Hrvatska ili Grad Zagreb, već da bude na svim pravnim osobama s javnim ovlastima”, kazao je Arsen Bauk.

Stazić: Istra bi trebala razmisliti da postupe kao Katalonija

“Slažem se da će biti najbolje kada se ingerencije budu spustile na lokalnu razinu”, rekao je rekao je IDS-ov Givanni Sponza upitavši se koja su to riješenja išla u smijeru sveobuhvatne decentralizacije.

Miro Bulj (Most) replicirao je da se IDS u Istarskoj županiji ponaša kao i centralna vlast u Zagrebu. “Vi ste svjedoci u Istri na koji način bi decentralizacija trebala funkcionirati”, rekao je Bulj.

“U pravu ste kad kažete da je Hrvatska visokocentralizirana, ali ne znam zašto napadate Istru. To je jedna od županija koja s pravom traži veću autonomiju, u proračun uplaćuje 800 milijuna kuna više nego što iz njega dobija”, poručio mu je SDP-ov Nenad Stazić.

Istru je, kazao je SDP-ovac, u sastav Hrvatske vratio Josip Broz Tito. “A država se ova odriče i Tita i njegovog djela. Možda me ovaj katalonski referendum asocira na Istru. I Španjolska je po Ustavu unitarna, pa se Katalonija ne može odvojiti. I Hrvatska je unitarna, pa kad se već odriče i Tita i njegovog djela i kad Istrijan toliko uplaćuje, a ovako ih se vrijeđa mislim da bi Istrijani trebali razmisliti da postupe kao Katalonci”, rekao je Stazić.

Svojim izlaganjem zaradio je opomenu predsjedavajućeg Sabora Milijana Brkića. “Mislim da insinuacije o otcjepljenju nisu primjerene u ovom visokom domu”, poručio mu je Brkić.

Bulj se pak branio kako on nije rekao niti riječi protiv Istre te poručio Staziću da se besmisleno vraća u povijest. “Nisam spominjao autonomašenje, koje je vama očito interes”, poručio je.

Zakon o drvenastim kulturama kratkih ophodnji

Zastupnici, koji u srijedu rade bez uobičajene podnevne stanke, raspravili su i prijedlog Zakona o drvenastim kulturama kratkih ophodnji kojim se, kako je obrazloženo, zbog povećanog interesa za korištenje biomase uređuje područje uzgoja kultura kratkih ophodnji, te se daje mogućnost uzgoja kultura na zemljištima na kojima nije moguća proizvodnja hrane.

Uz povećanje proizvodnje biomase stvorit će se, smatraju u Vladi, i nova vrsta proizvodnje, što će posredno utjecati i na život u ruralnim područjima.

“U Zakonu se stavljaju takve administrativne prepreke koje onemogućavaju dobru namjeru zakona”, zamjerio je Panenić.

Državni tajnik Željko Kraljičak uvjeren je da će se predloženim zakonom potaknuti investitori.

“Do sada je u Ministarstvo zaštite okoliša došlo 496 zahtjeva za registraciju nasada drvenastih kultura kratkih ophodnji, pa vjerujemo da ćemo ovim zakonom potaknuti veći interes investitora kako bi proizvodili biomasu”, pojasnio je Kraljičak.

Facebook Comments

105 komentara na “Stazić: “Istrijani bi trebali razmisliti da postupe kao Katalonci, Istru je vratio Tito!””

 1. Predrag Raguzin napisao:

  Jebo mater i tebi i šabanu

 2. J… ti Tito mater. Kretenčino blesava.

 3. Ivan Ankica Duic napisao:

  Jadno,ko troši svoje vrime na ovoga ,ovoga ma nema imena za njega!

 4. Zdenka Vidinovic napisao:

  Koja budaletina i smrad četnički

 5. Senko Puskar napisao:

  SDP jedinu u kaosu moze postojati.Kako idemo prema boljem stanju u drzavi oni se sve vise raspadaju

 6. Marijan Maslac napisao:

  Psihički bolesnik,alkoholičar i mrzitelj Hrvata!

 7. Darko Legac napisao:

  Koja dva lika hahaha…. pa na facama se vidi stupanj mentalnog razvoja… no comment

 8. Nenad Geušić napisao:

  Ma nosite si istru u tri pičke materine, mi trebamo vratit pola bosne i vojvodine…

 9. Vladimir Grepo napisao:

  Neka se slobodno odvoje

 10. Nikola Brdar napisao:

  Necude ma ova dva Cetnika i Idiota. Ko je dao Istru Talijanoma. I dali se sjecate pocetkom 90ti. Srpka propoaganda (politicari. Radio i TV) je i tada govorila da je Istra Talijanska. Sada to ove zlocinacke zvijeri to samo ponavljaju.

 11. Boris Zuvela napisao:

  Da Hrvatskom vladaju Hrvati ti bi bio u zatvoru,đubre huškačko

 12. Zoran Podunajec napisao:

  Taj bolesni političar konačno bi trebao odgovarati za svoje riječi i javne istupe. Skinuti mu imunitet i kazneno ga progoniti, jer ovo više nema veze sa zdravim razumom, a veze ima s ugrozbom nacionalne sigurnosti RH-e i sda ugrozbom teritorijalnog integriteta RH-e Ovakav otvoreni separatizam i pozivanje na separatizam, nezabilježen je na ovim prostorima.

 13. Vlatko Kljajić napisao:

  Tkote jos drzi u saboru smradu jedan idi u srbiju tamotije mjesto

 14. Bruno Govorcin napisao:

  Govno jedno veliko istra je vracena 1943 di kje bil tvoj jebeni tito te godine

 15. IMA LI KO DA GA ZGAZI NA PJEŠAČKOM JANJE CU MU SPEĆ

 16. Zlata Horvat napisao:

  A ti bi konju pijan mogao razmislit šta blebećes.

 17. Igor Petrović napisao:

  Ovaj smiješni lik Stazić nije normalan….stvarno mu je alkohol spržio mozak

 18. Dtaziću smrade imaš plaču pet puta veču od naših mirovina i još pljuješ po nama.

 19. Dijego Ribarić napisao:

  Opet se napijo pa baljezga.

 20. Ivanko Miše napisao:

  djelomično točno, Istru su vratili jedino i isključivo Damatinci, njihove brigade i zna se koje, amen! Doduše Tito im je bio vrhovni komandan, ali jebi ga! I Domovinski nije dobio Tuđman već branitelji, a Franjo je bio vrhovni komadant.

 21. Miro Grgurić napisao:

  Nepismena Budaletina STAZIĆ
  ….
  PA bez mons. Dr Bože Milanovića nebi bilo ništa – i Titovi , ANTIFAŠISTIČKI pokolji svećenstva u istri , bili bi uzaludni ..
  Toliko dear Staziću i tome ..
  – Malo se informiraj i prosvjetli ..

 22. Držite se vi političari dalje od istre.ne radidite nemir bez veze.

 23. Branko Galešić napisao:

  Posto krmad Mate ove godine zive vage i cija je sorta

 24. Mato Pavic napisao:

  DA JE OVAJ…………VISOK, KOLIKO JE GLUP, LANJSKOG SNIJEGA BI IMAO NA GLAVI

 25. nabijem i tebe i titu na kurac. komunist govnarski

 26. Tomislav Kešeri napisao:

  Za njegovu informaciu Joakim Rakovac Istarski partizan proglasom negdje 43 g. Tito ga je zato i smaknuo!

 27. Branko Potnek napisao:

  Istru je Italiji obećala Velika Britanija “Londonskim ugovorom” iz 1915. Ukoliko izda “Centralne sile” i pređe na stranu sila “Andante”. Kasnije je Italija svojatala taj teritorij upravo temeljem “Londonskog ugovora” iz 1915.

 28. Antun Knežević napisao:

  Dva srpska drekavca koji mrze svakog tko voli hrvatsku jebo ih Draza Mihajlovic

 29. Jozo Jozić Učo napisao:

  Nije on konj,on je programiran stroj za rezanje grane na kojoj sjedi.Kako može svojoj djeci pokazati put kojim trebaju ići?Vrag nosi EVANĐELJE kako bi ostvario svoj cilj.

 30. Jasna Herc napisao:

  Stazicu pijano govno da znas da nas Istrijana ima malo a za nas je nasa domovina Hrvatska. To sto ste nakotili u Istru svasta je druga prica. Bozo Milanovic i Istarski svecenici su nas skupa s nasim nonima vratili domovini Hrvatskoj. Tito bi pusio cigaru a ne vratio nas matici da nije bilo njih. Goni se izrode i pusti Istru na miru. Jedino su nam talijani i tvoji jugoslaveni mijenjali imena a Austrougarska nas nije tlacila kao ti i tvoji seronje. Mrs.

 31. Ivan Pavlak napisao:

  Istru su vratili svećenici a ne Tito

 32. Damir Krapec napisao:

  A HRVATI bi trebali mislit ko HRVATI

 33. Vladimir Brkulj napisao:

  Ovi u saboru i u vladi tribaju u zatvor zbog izdaje.kad su bile devedesete stoko i zasto.sramite se sta stojite i hodate hrvatskon zemljon.samo se nadam da se necete i sahraniti u hrvatskoj jer je nepodnosite

 34. Ivica Stipanić napisao:

  Glup si ko kurac samo vozis po svom, ovaj put si usa u jednosmjernu. Gsde jadni.

 35. Slavko Vukadin napisao:

  Kljusino lažljiva!!!

 36. Zašto ne pitate Istriane tko je šta radio i vratio neka oni kazu svoje a ne rekla kazala jesu li popovi vratili i Dalmaciju htio bih da znam

 37. Marijan Krsnik napisao:

  ..ko ovo može izjaviti…ko..ko…treba te izbaciti…iz sabora, stranke i države……

 38. Samo probaj protuho. Ima da te nema ili nema da te ima. Ti idi gdje ti je drago ali Istru ne diraj glupane.

 39. Marijan Krsnik napisao:

  …oooooo đubre jedno…nema šanse da glasam za vas više…!!!!!

 40. Marko Brkic napisao:

  Žalosno ko sve sidi u Hrvatskom saboru

 41. Ivica Krušelj napisao:

  Staziču govno srbočetničko udbaško ko si ti da djeliš hrvatsku ko da si je ti branio mamu ti jebem idi u srbiju pa tamo djeli ako imaš što majmunčino jrdna

 42. Mario Pažanin napisao:

  J… ti Tito m…..! Snobu smrdljivi!

 43. Stazić je teški jugoslaven

 44. A mi ćemo dalmaciju i gudbaj benzina

 45. Damir Pavičić napisao:

  I katalonci će dobiti samo građanski rat zar to želiš i Istri konju jedan glupi

 46. Jebo ga tito u dupe! Kad ce zazivanje tog sepavog krvoloka biti sankcionirano?

 47. Boba Novaboba napisao:

  TREBALO TOM ANTIHRVATU ODMAH STAVITI LISIČINE NA RUKE
  PROTUDRZAVNA OSOBA

 48. Luka Sklizovic napisao:

  Izbaciti iz sabora , zatvoriti smece.

 49. Barbara Tomic napisao:

  A Hrvatska bi trebala razmislit kako takve potjerat sto su protiv nje.

 50. Stazic je teski bolesnik malo gori od puponje izbacite ga van.

 51. Vinko Herceg napisao:

  Sta hoce ova dva jugoslavenska partijanera???

 52. Grgo Krmek napisao:

  Treba shvatiti svaki hrvat da mržnja ovakvih ljudi niti može niti hoće proći dok su oni živi..uvijek će vrebati i na najmanju priliku da nastete i ugroze sve sto je hrvatsko,jer je njima država Hrvatska RAK RANA.oni stvarno kmeče i samo im dragi Bog može pomoci i prosvijetliti,iako On tesko da ce s vragovima imat posla

 53. Goran Butina napisao:

  Pred zid čim prije

 54. koji je to somcina. grdoba.

 55. Mika Kurpes napisao:

  dva nosonje na sliki

 56. Drago Romic napisao:

  Zašto takvima dozvoljeno biti u saboru i zastupati narod

 57. Jozo Matijevic napisao:

  Jebo vas vise j.b.tito.Vratio je istru Yugosrbiji a Banovinu Hrvatsku je ukinuo i razbio vecinski hrvatske prostore medju bivsim yu republikama i sad imamo ove “kiflic”granice.

 58. Šima Perić napisao:

  Neki srbijanski odpad koji zagadjuje hrvatsku

 59. Dusanka Kapovic napisao:

  Stazic Miletic Grbin vi niste Istriani niste Hrvati sto bi ste mogli biti

 60. Josef Blatancic napisao:

  ova dva po zasluzi u samicu dosta je ljigavaca

 61. Vidi čeda fali samo kokarda!!!

 62. Ruza Kekez napisao:

  Hahahahahaha idi bre lecise

 63. Višeslav Burić napisao:

  Istru su vratili pobjednici-saveznici u 2. sr kao i katolički svećenici,

 64. Dragica Marcic napisao:

  Pa bi je cilu mogli priorati s tvojom surlom,pardon to ti je ipak nos na licu …Ili je …ma što je da je, ti bi tu neviđenu izraslinu na licu morao kirurški tretirati.!!

 65. Zlatko Vrhovec napisao:

  J..o vas tito,smradovi komunistički! Tko veliča zločinca,treba u zatvor! Tito je radio samo za srbočetnike!

 66. Blesane, nije ju vratio tvoj usmrđeni partijski idol, nego Biskup Božo Milanović

 67. Perica Vesa napisao:

  Hrvati bi trebali postupiti kao Titio 45 i završiti sa abloniranim agresorima HR

 68. Josip Ljubicic napisao:

  Ovih 550 syrijacasto HR uzima stazicu pa nek uziva!

 69. Marija Marija napisao:

  Znam samo da se u Istri super živi pametnom dosta.

 70. Mi bi trebali razmisliti da tebe lansiramo i da ti ukinimo ustaške kune koje toliko voliš ✌

 71. Istru su vratili katolički svećenici na čelu s mons. Milankovićem dokazavši da u Istri živi većinski hrvatski živalj.

  • Ivanko Miše napisao:

   poslije nego ju je osloboda vojska! Crkva je odigrala ulogu davši knjige krštenih što je alias popisu stanovnika! Bit ću pristojan pa neću reći što su oni vratili, i btw ta vojska su bili jedino i isključivo dalmatinske brigade.

 72. Krizanovic Pavo napisao:

  Jest tupav ovaj smrad,a i ovaj sa njim fuj!

 73. Ruzica Puselja napisao:

  Nista ti Hrvatsko ne trpis .Kada bih mogao ti bih je naj radije izbriso sa lica zemlje.

 74. Vlado Radovic napisao:

  lažete ko cjelu povjes Hrvata Iatru su vratili popovi i katolička crkva , ali vi to nemožete podnjet pa pričaze drugačije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
RATNI KULTUROCID U PETRINJI

Bilo je i viška dizelskoga goriva. U velikim količinama trošili su ga buldozer ULT 220 i „gredelj“ , dok su...

Close