Suradnik Novosti iz Beograda bio je ministar informiranja u SAO Krajini

DOKAD ĆE NAS PRAVITI BUDALAMA

Drago Kovačević bio je u vladi premijera Milana Babića, osuđenog ratnog zločinca i ratni gradonačelnik Knina poznat po žestokoj kritici Oluje

Novosti, takozvano glasilo srpskog naroda u Hrvatskoj, svake godine iz džepa poreznih obveznika, dakle od svih građana Lijepe naše, dobiju 4, 5 milijuna kuna. Naravno da to ne bi bio problem da Novosti stvarno i jesu glasilo srpskog naroda te pišu o problemima jedne od manjina koje žive u Hrvatskoj.

Međutim, Novosti svojim pisanjem potvrđuju da su prije svega medij određene političke ideje, medij koji promovira točno određenu političku opciju, a to je ekonomski i društvena ekstremna lijeva projugoslavenska ideja. No, čak i ta ideja pada u vodu kad počne priča o financiranju iz proračunskih sredstava.

Novosti su svojim tekstovima napadile brojne političare i političke opcije s kojima se ne slažu. Međutim, poseban trn u oku bio im je ministar kulture u vladi Tihomira Oreškovića, Zlatko Hasanbegović.

On je za vrijeme svog kratkog mandata pokušao srezati davanja medijima i udrugama koji ne rade ono zbog čega traže proračunska sredstva, a to su zaštita i promoviranje kulture manjinskog naroda ili zajednica, već se bave politikom.

Među mnogima koje su napadali, Novosti su nedavno pokušale napasti jedinu nevladinu udrugu koja se ne financira iz džepa poreznih obveznika. Udrugu poreznih obveznika Lipa koja je prva pokrenula borbu protiv poreza na nekretnine.

Novosti tako optužuju Lipu da je krivotvorila potpise na peticiji koju skupljaju protiv poreza na nekretnine. Napad im se odbio od glavu jer su, kako piše u priopćenju Lipe, ili morali hakirati sustav da vide imena potpisnika, što je Lipa i prijavila nekoliko dana prije, ili su ih sami, tko zna s kojim motivom, potpisali na inicijativu.

Pupovčeve Novosti preživjele su mnoge vlade i nekoliko pokušaja smanjivanja financiranja iz proračuna. Na tržištu Novosti ne mogu preživjeti.

Petranović: Hasanbegović prvi otvorio oči javnosti

O financiranju Novosti razgovarali smo s Eduardom Petranovićem, nekadašnjim kolumnistom Direktnog koji duže vrijeme komentira rad Novosti i Milorada Pupovca. Petranović smatra da je problem s Novostima što su jasno ideološki opredijeljen medij.

“Ja bih rekao i zaslijepljen. Vjerujem da nitko slobodne i demokratske misli nema ništa protiv da nacionalne manjine imaju svoj medij, problem je što ovaj medij dobiva ogroman dio kolača iz proračuna za guranje antitržišnih ideja, prepun marksističkih autora koji su svoju slavu među istomišljenicima stekli u Feral Tribuneu“.

Petranović smatra da dajemo jako puno novca da bi nekolicina ljudi promovirala svoj svjetonazor i to tako da pljuju po svima koji se s njima ne slažu.

“Tu se pojavio Zlatan Hasanbegović koji je po meni prvi koji je javnosti otvorio oči na koji način se dijeli novac u medijskom prostoru”, smatra Petranović.

“Pupovac je veliko breme srpskoj nacionalnoj manjini kao što sam i napisao u jednom tekstu za Direktno, zbog kojeg ću vjerojatno završiti u Pupovčevom famoznom “biltenu SNV-a” pred Božić“, rekao je Petranović i dodao da je uvjeren da njega većina Srba u Hrvatskoj ne podržavaju, ali da mu izborni sustav dopušta da ucjenjuje javnost. Tako u šaci drži i Vladu RH, nacionalne manjine te većinski narod.

Petranović smatra da se pojavom liberalne scene u Hrvatskoj počinje mijenjati pogled na financiranje udruga.

“Mislim da je pojavom jedne nove liberalnije scene u Hrvatskoj koja je po mojem viđenju politička prilika u porastu, došlo vrijeme da se napokon obračunamo sa svim gutačima novaca poreznih obveznika, pa tako i s Miloradom Pupovcem. Pri tome ne mislim na obračune kako to rade marksisti i socijalisti, nego samo ukazivanjem javnosti i buđenjem svijesti kamo njihov novac odlazi”, dodaje Petranović.

“Srbi u Hrvatskoj se moraju ograditi od mentorstva četničkih vojvoda iz Srbije”

“Po mojem mišljenju, Srbi se jasno moraju ograditi od mentorstva četničkih vojvoda iz Srbije i prekinuti sve veze s takvim ljudima. Drugo, a ne manje važno, jest da se riješe Milorada Pupovca, naravno”, rezolutan je Petranović i napominje da svaki pripadnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj treba imati sve što mu po manjinskim pravima pripada, kao što bi svaki stanovnik trebao poštovati zemlju u kojoj živi.

Na stranu i to što imaju očitu političku agendu i šire netrpeljivost, Pupovac s našim novcem plaća i osobe koje su otvoreno tijekom rata podupirale ratne zločince i vodile rat protiv hrvatske države i njenog ustavnog poretka te hrvatskog naroda.

Novac hrvatskih poreznih obveznika ide u Beograd

Suradnik Novosti iz Beograda je Drago Kovačević. To je nekadašnji ministar Informiranja u vladi tzv Republike Srpske Krajine u vladi premijera Milana Babića, osuđenog ratnog zločinca.

Bio je Kovačević i ratni gradonačelnik Knina, a poznat je po tome što je samo nekoliko dana poslije genocida u Srebrenici, u kojem je pobijeno više od osam tisuća ljudi, hvalio generala Ratka Mladića sljedećim riječima:

“Ratko Mladić je legendarni komandant Glavnog štaba vojske Republike Srpske, naš stari poznanik i jedna od srpskih legendi”.

Kovačević je za medije znao komentirati događaje koji su prethodili oslobađanju Knina i pobjede Hrvatske vojske u kojima pokušava Oluju prikazati kao okupaciju tuđeg teritorija. Komentar oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nazvao je sramotnom i ponižavajućom za srpski narod.

Video jednog od njegovih gostovanja na regionalnoj televiziji možete vidjeti OVDJE,

Intervju koji je s njim vodila još jedna suradnica Novosti, Mirna Jasić, a u kojem lakoćom i ponosom ugovori o stanju Knina tijekom ratnih godina te uspjesima ‘privrede’ tzv, RSK možete pročitati OVDJE. 

Da zaključim. Zamislimo situaciju u kojoj Francuska novcem poreznih obveznika financira medij građanima njemačke narodnosti koji žive u Francuskoj, a oni daju prostor za medijsko djelovanje Josephu Goebbelsu kao dopisniku iz Berlina. Jer to je upravo to, naravno, kada bi bilo preslikano na Drugi svjetski rat.

No, s obzirom na to da Milorad Pupovac u zadnje vrijeme koristi istu retoriku kao Milan Babić, Milan Martić te Jovan Rašković 90-tih, možemo lako zaključiti tko mu je voditelj službe informiranja.

Facebook Comments

Jedan odgovor na “Suradnik Novosti iz Beograda bio je ministar informiranja u SAO Krajini”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Josipović opet o ‘ustaškoj zmiji’, Košiću i obračunu s Crkvom

'Kako govori, recimo, biskup Košić, to smatram destruktivnim za hrvatsko društvo', kaže Josipović Bivši hrvatski predsjednik u intervjuu Večernjem listu...

Close