SURADNJA PODRAVKE I BRANITELJA! Evo što je Pucar rekao o Agrokoru!

SPORAZUM O OTKOPU PROIZVODA BRANITELJSKIH ZADRUGA

”Podravka je bila prva koja je stala na branik očuvanja Agrokora, ne Agrokora kao kompanije, nego  kao stabilnosti hrvatske ekonomije dok su pojedinci i privatne kompanije zaustavljale robu u isporuci prema Konzumu i Agrokoru, Podravka je podržavala do zadnjeg dana,  da bi s Vladom taj sustav danas bio održav i perspektivan u državi i regiji”, naveo je Pucar

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar potpisali su Sporazum o suradnji u potencijalnom otkupu poljoprivrednih proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine, objavila je danas Podravka na službenim stranicama Zagrebačke burze.

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar u svom je govoru kazao kako mu je izuzetna čast vidjeti ministra branitelja te kako evociraju uspomene. Nadodao je i kako je vrijeme da se pokrenu daljnji koraci između branitelja, Ministarstva branitelja i Podravke.

”Bilo bi pošteno da se vratimo u povijest, na ulogu branitelja i Podravke koja je imala istu sinergijsku dimenziju, domoljublje”, rekao je Pucar.

Osim toga, nadodao je i kako je ”u onim vremenima 90-tih Podravka bila hraniteljica branitelja i osigurala značajnu ulogu za nezavisnost Hrvatske te kako to nikada ne smijemo zaboraviti”.

”Podravka je kompanija koja nikad nije osobne privatne i ekonomske interese stavljala na prvo mjesto, uvijek je gledala domoljubnu , patriotsku komponentu i tako se ponaša do danas”, otkrio je Pucar.
Osim toga predsjednik Uprave Podravke dotaknuo je i krize koja potresa državu – Agrokora.
”Podravka je bila prva koja je stala na branik očuvanja Agrokora, ne Agrokora kao kompanije, nego  kao stabilnosti hrvatske ekonomije dok su pojedinci i privatne kompanije zaustavljale robu u isporuci prema Konzumu i Agrokoru, Podravka je podržavala do zadnjeg dana,  da bi s Vladom taj sustav danas bio održav i perspektivan u državi i regiji”, naveo je Pucar.
Nadodao je: ”Podravka ima ambicije i dimenzije da potiče razvoj hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede. Podigli smo nivo hrvatskog otkupa, Kalnik u Varaždinu radi u tri smjene, otkupljujemo povrće sa hrvatskih polja”.
Na kraju govora Pucar se zahvalio ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću jer se zahvaljujući EU fondovima investiralo 20 milijuna kuna Kalniku. Rekao je bi da i u budućim razdobljima Podravka želi biti pokretač konsolidiranja hrvatske poljoprivrede

Ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako će Ministarstvo pružati potporu zadrugama hrvatskih branitelja na međusobnom povezivanju i umrežavanju radi zajedničkog nastupa kao potencijalnih kooperanata Podravke. Ministar se  zahvalio Podravki, što je kao vodeća domaća prehrambena kompanija kao svoje partnere prepoznala i hrvatske branitelje te im na ovaj način pruža svoju podršku.

„Potpisivanje današnjeg Sporazuma je i prilika da se javnost upozna s jednim od najboljih načina zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja, gdje se zadrugarstvo pokazalo kao uspješan model razvojnih, gospodarskih i poduzetničkih potencijala hrvatskih branitelja koji dovodi do njihovog osnaživanja jer u zadrugama pronalaze priliku za novi početak, doprinoseći održivosti sela i razvoju naše Domovine“, rekao je Medved.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Da li je novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja ravnopravan za sve branitelje ili ne????

Novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, čiji nacrt je pripremilo Ministarstvo hrvatskih branitelja...

Close