Sve je to, Milorade – satira !

novv

Zaprepastio me najnoviji uradak Srpskog nacionalnog vijeća, koji je tiskan u obliku biltena obilno potpomognut novcima svih nas, koji potpisuje Tamara (ne Milanka) Opačić, a s kojim gnjevni Milorad kreće u boj protiv Hrvatske. Evo se, kako kažu, hitro prevodi na engleski, kako bi cijeli svijet mogao biti upoznat sa zlostavljanjima koje Srbi trpe od 4 i pol milijuna ustaša.

Kažem 4,5 milijuna jer su za Pupovca krivi svi, od predsjednice preko najveće stranke u državi, nogometnih navijača, tiskanih medija, elektronskih medija, istaknutih pojedinaca i naravno, branitelja.

Ajde, za branitelje ga još mogu shvatiti, pamti on 95., to se ne oprašta.

A ovi ostali su vjerojatno po defaultu ustaše, čim nisu Srbi.

No, tko bi to očekivao od Milorada?

Pa zar on, čovjek sa još nevidjenim smislom za humor i satiru, ovako nešto da napravi?

Nekako se čini da je satira isključivo pravo srpske manjine u Hrvatskoj. Srbi smiju, Hrvati ne. I točka.

Pa tako kada glasilo SNV objavi sliku našeg prvog predsjednika Franje Tudjmana u oralnom seksu sa telefonskom slušalicom, to je naravno satira. Al kad Miloradu netko nabije četničku kapu na glavu, to sa satirom nema veze (Kad si bolje razmislim, baš i nema).

Isto tako, kada se Marku Perkoviću Thompsonu u izdanju tog istog glasila objavi slika u kojoj ga se kolje, to je satira. Al nije satira ako netko napiše neki grafit i pobuni se protiv toga. Ne, nikako. Ustaše se jednostavno ne smiju koristit satirom.

Satira je i kada se Milorad i društvo sprdaju sa himnom države na čijoj grbači parazitiraju. Ako se netko nadje uvrijedjen, jednostavno ne razumije satiru. Kako je to nedavno Milorad poučio novinara koji ga je o tome pitao. Ako ne razumiješ satiru, trči kod Milorada na faks i on će ti ju objasniti. Pa pogledajte kako ju je samo dobro objasnio Bojanu Glavaševiću čiji je mentor bio, Bojan je satiru tako dobro shvatio pod budnom palicom Milorada Pupovca da se danas bez ikakvih problema ismijava sa grobovima naših mrtvih. Vidi se da je Milorad dobar učitelj. Čovjek se samo može zapitati koliko će smisla za satiru imati sve one generacije na fakultetu gdje predaje.

Da dalje ne nabrajamo. Sigurna sam da je svakog od nas bar jednom zaboljelo srce od Miloradove satire. Zato što ju ne shvaćamo i upravo se zbog toga ustaše ne smiju ni koristiti njome.

A ako se kojim slučajem koriste, mogu biti sigurni kako će to biti proglašeno govorom mržnje.

O tome će se pisati, što u Hrvatskoj a još puno više u svijetu, jer smo mi uvijek spremni financirati sve što se napiše protiv nas. Pa će tako uradak SNV-a obilato ilutriran groznim ustaškim slikama obići cijeli svijet. A ako Miloradu ponestane novca i ne stigne obići cijelu zemaljsku kuglu sa svojim biltenom, dodat ćemo mi još. Po običaju.

Priznajem kako bilten nisam detaljno čitala, nego sam ga samo preletjela. Pretpostavljam da svatko od nas ima nekakav limit koliko laži može u jednom danu pročitati a da sačuva svoju psihu. Zato sam pazila.

No, gledajući te silne slike koje dokazuju ustašku mržnju prema našoj najdražoj manjini doista sam se začudila što nisam nigdje vidjela jednu od najpoznatijih. Onu na kojoj se vidi Milorad sa bratom u uniformi i to ne s maskenbala nego za vrijeme Domovinskog rata. Naravno, nije riječ o našoj uniformi, da ne bude zabune.

Smatram to ogromnim propustom, obzirom da je ta slika izašla na svim ustaškim portalima koje Milorad ‘cinkari’ cijelom svijetu.

Milorade, ispravi to pod hitno.

Valjda će nakon ovog biltena svi shvatiti kako za potrebe naše najdraže manjine izdvajamo premalo novaca. I da treba dati još. Jer, trebalo je sve ovo napisati. Zamislite samo silne sate dežuranja na fejsu, trčkaranja od jednog do drugog portala, bilježenje svih tih silnih izjava i izdvajanje onih u kojima ima satire, zamislite hodanja po gradovima u potrazi za nekim grafitom, dežuranja na nogometnim utakmicama kako bi se čuo neki povik, sve to košta. A mi nikako da shvatimo. Zato je tu bilten da nas podsjeti kako je krajnje vrijeme da ustaše prestanu škrtariti i da shvate kako satira košta. A ustaše su tu da plate. I da budu kuš.

Kako god bilo, izgleda kako će puno nas postati planetarno popularni.

Tko nam je kriv što koristimo satiru a prethodno nismo bili kod Pupovca na instrukcijama.

Ostajem uz stari hrvatski pozdrav – Za Dom spremni.

Za mene je to pozdrav naših branitelja iz Domovinskog rata koji su se borili protiv četnika.

A za tebe, Milorade, neka bude – satira.

 

Diana Majhen

Displaying 8 komentara
Have Your Say
 1. Dragica Božić napisao:

  Da ostane bez svih privilegija bez vlasti bez posla ,bez Hrvatskih kuna i strane valute, daje bolestan .gladan i bez tambenog prostora..onda bi mogao reči da je ugrozen..kao i puno,puno Hrvata kao i ostalih gradana ,zar oni nisu ugrozeni…pupi ne .eri…

 2. Marijana Beram napisao:

  Tamaniiiiiiii ZDS

 3. Randy Serpent napisao:

  Igra srpskih kukavica: smatrati se ugroženim, a ugrožavati sve oko sebe. U ratu se pokazalo kakvi su inače junaci: kad ih ide 10 na jednoga, onda su koljači i mesari, a kad je odnos 1:1 onda viču: “Nemojte, pa braća smo!”

 4. Mira Blažević napisao:

  zato će Kovač promjeniti njihove satelite koji će govoriti istinu o Hrvatskoj a ne slušati srpske laži.

 5. u našoj zemlji vi nas zlostavljate stvarno ste pretjerali

 6. Keko Frankić napisao:

  Govno Srpsko pa neka opet objavi

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Premijer Orešković otkrio stav oko ministra branitelja, spomenuo i Brkića

Prošli tjedan sam se našao s nekim udrugama. Tražim više kandidata. Jučer sam se našao s gospodinom Brkićem, rekao je...

Close