Objavljeno:
Hrvatska / VIJESTI | Objavio MP">MP

Todorić opisao kako je upoznao Plenkovića: ‘Bilo mi je čudno što me primaju tajno, pod okriljem noći’

Ivica Todorić ponovno se oglasio. U nedjelju ujutro objavio je novi blog u kojem je objavio nove detalje vezane uz Agrokor. Todorić je opisao kako je došlo do prvog sastanka u Vladi, pita se tko im je dao podatke o Agrokoru i temeljem čega je Ante Ramljak pisao Lex Agrokor

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Premijera Plenkovića upoznao sam na sastanku 26. veljače 2017. godine, kojem su nazočili Martina Dalić, Božo Petrov, Zdravko Marić i Ivan Crnjac. Do sastanka je došlo nakon višetjednog inzistiranja Bože Petrova, s kojim se nisam želio naći nasamo, pa sam predložio zajednički sastanak. Na sastanku nije donijet nikakav zaključak, a bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći.

Pet dana kasnije Zdravko Marić dolazi k meni u Agrokor, kako je rekao, u ime premijera. Obavještavam ga da Agrokor ne treba pomoć Vlade i da premijeru zahvaljujem na čokoladicama koje nam je poslužio na sastanku.

Ključno: u prezentaciji Vladi 20. srpnja Martina Dalić kaže da su tada, 3. ožujka, „ubrzali rad na izradi Lex Agrokora“. Znači, pet dana nakon što prvi put vidim premijera, oni „ubrzavaju rad“. Od kada onda rade na Lex Agrokoru?

Neka Vlada hrvatskoj javnosti odgovori na konkretna pitanja:

Je li točno da su sastancima u Vladi, prije donošenja Lex Agrokora, prisustvovale i držale prezentacije privatne tvrtke i osobe s izravnim financijskim interesima za Agrokor, vlasnici i zaposlenici savjetničkih kuća, financijskih savjetnika, odvjetnici i drugi koji danas od Agrokora uzimaju ogroman novac? Tko je bio bio na tim sastancima? Jesu li vođene bilješke i postoje li zapisnici?

Kako je moguće da su Lex Agrokor pisali, po vlastitom priznanju, Ante Ramljak i njegovi prijatelji i suradnici. Tko ih je za to ovlastio? S kojim ciljem? Postoje li o tome službene bilješke?

Kako je moguće da ista osoba sudjeluje u kreaciji Lex Agrokora i sama si dizajnira ovlasti, i onda sama sebe postavi da primjenjuje taj Zakon? Takav konflikt interesa nije viđen u modernoj Europi.

I ključno pitanje – kakvu je dokumentaciju, osim osnovnih dokumenata koje joj je dostavio Agrokor, i od koga dobila potpredsjednica Vlade Martina Dalić? Koje osobe ili koje tvrtke su izradile tu dokumentaciju bez službenih podataka od managementa Agrokora? Na osnovu kojih podataka su se stekli uvjeti za primjenu Lex Agrokora?”, napisao je Todorić.

Autor: MP

Facebook Comments

8 komentara na “Todorić opisao kako je upoznao Plenkovića: ‘Bilo mi je čudno što me primaju tajno, pod okriljem noći’”

 1. Emerik Šipek napisao:

  Jedan dobar tim!!
  ,id 10 ljudi
  Barrett cal50
  Za 2tjedna nebi bilo 200 “sirotana” u hrvatskoj

 2. Pero Levarda napisao:

  Čudno je i kako je todorić doša do carstva a duzan na sve strane

 3. Josip Simic napisao:

  ima tu dobre istine da nema dokaza nebi to izjavio jer su svuda srbi na vlasti a poznato je dase oni sluze smicalicama ucjenama i lazima

 4. Ivana Šimić napisao:

  još će ga svecem proglasit, fuj

 5. Branko Grabar napisao:

  Pricaj.bit ce interesantno.

 6. Goran Grubišić napisao:

  Lazov loopovee isss viseeee

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je...

Close