‘Tuđmanov HOS-ovac radi za vlastite interese, preko mrtvih branitelja’

‘Hrvatski domoljubi ponovno prevareni i prevezeni žedni preko vode od strane đapićista i njihovih nalogodavaca’, upozorava Damir Jakeljić

Čelnici udruga HOS-a održali su konferenciju za novinare na temu spomen ploče poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu. Presica je sazvana u srijedu navečer, a u četvrtak ujutro ploča je skinuta i premještena u Novsku. 

Rečeno je da je ploča stavljena u skladu sa svim zakonskim propisima RH, uz dozvole obitelji i općine Jasenovac. Dodali su da su poginuli HOS-ovci bili neopterećeni ideologijom, već usmjereni na obranu Hrvatske od agresije. “Vezani smo isključivo za Domovinski rat. To je jedini pokret kojem smo pripadali”.

“Pronašli smo zajedničko rješenje kojim ćemo na primjeren način obilježiti uspomenu hrvatskim vitezovima, pripadnika HOS-a, premještajući ploču u izvornom obliku na drugu lokaciju. Spomen ploča HOS-a bit će postavljena na području grada Novske u spomen obilježja svih ratnih postrojbi koje su branile područje zapadne Slavonije. Zahvaljujemo svim institucijama na postizanju ovog rješenja, a posebno općini Jasenovac, gradu Novskoj, svim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata, Vladi RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem”.

Na konferenciji za medije izjavu je dao i Anto Đapić koji je istaknuo: ” Koliko god ima gorčine i istine u riječima Marka Skeje, današnji bih dan ocijenio kao jednu od najvećih pbojeda dragovoljaca HOS-a od zaveršetka Domvoisnko rata. 96. smo počeli s procesom pune integracije dragovoljaca HOS-a u sustav hrvatske obrane” i dodao: “Službeni pozdrav ne može se zabraniti s našom privolom. Država je država, ali stekli smo svi dojam gdje je jasno istaknuta želja da se dođe do dogovora koje će zaštititi dostojanstvo HOS-a s jedne strane i ne otežati položaj hrvatske Vlade s druge strane”.

Kometar premještanja ploče dala je i novoosnovana udruga UDBOMLAT koja je u svome priopćenju istaknula: “Cijelu državu već mjesecima trese spomen ploča postavljena poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu. Što se ustvari tu događa?. Ploču po nalogu “desne“ frakcije unutar HDZ postavljaju otpadnici HSP već provjerena i marljiva služinčad udbo-desnice, neki to rade iz neznanja, međutim većina iz osobnog interesa i vlastita probitka”, napisao je Damir Jakeljić, predsjednik odbora za ratne veterane udruge UDBOMLAT.

“Podsjećamo da je Đapić kao stanovnik Osijeka bio 1991. potpuno nepoznat osječkoj javnosti, i da je u vrijeme najžešće velikosrpske agresije na RH i grad Osijek dezertirao iz Osijeka, i tajna služba ga je plasirala kao svog doušnika u Zagrebu, u Hrvatskoj stranci prava. Ante Paradžik bio je prvi koji je Đapića identificirao kao takvoga i njegovo je mišljenje bilo da ga se treba iz stranke udaljiti”, napisao je Damir Jakeljić i objasnio: “Javnosti je malo poznato niz događanja koje prethode ovom završnom činu. Naime, sve je to počelo u Kutini 1993. godine kad je HSP preuzeo Šeksov pouzdanik Anto Đapić a završava danas u Jasenovcu, kad je naravno u dogovoru sa Šeksom njegov pouzdanik donio odluku. Prije svega, javnost mora znati da je prilikom izbacivanja iz HSP-a Ante Đapić u potpunosti kontrolirao Udrugu UDHOS, bilo onu na državnom nivou koju nazivamo SUDHOS ili onu koja je postavila ploču u Jasenovcu koju zovemo UDHOS Zagreb”.

Iz UDBOMLATA upozoravaju da UDHOS Zagreb koju vodi čovjek od Đapićeva povjerenja g. Friščić uz novčanu i političku potporu HDZ-a Grada Zagreba te Milana Bandića koji su dogovorno postavili spomen ploču poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu. “Ploča je očito bila i napravljena zbog provokacije i unutar frakcionaške borbe u HDZ-u i rušenja Andrea Plenkovića s mjesta predsjednika HDZ-a.Upozoravali smo javnost da je na pomolu velika predstava koja se na žalost odvija preko kostiju naših mrtvih suboraca što je gnjusna zlouporabe poginulih branitelja HOS-a. Đapić je davno shvatio da je HOS brend i on ima temeljem dobivenih Tuđmanovih papira pravo predstavljanja dragovoljaca Tuđmanova – HOS-a jer je svojevremeno bio ratni načelnik HOS-a, koji je izdao i svoju stranku i svoju vojsku”, napominje Jakeljić.

“Naime, Karamarkova ekipa unutar HDZ-a a i izvan (Esih -Hasan) imaju cilj destabilizirati vladu te proizvesti nove parlamentarne izbore. Po nekim saznanjima ljudi unutar HDZ-a uz asistenciju marljivih pravaških otpadnika i vjernih slugančadi tkz. HDZ-eove desne frakcije koji već pripremaju teren povratku Karamarka a da je tome tako svjedoči i činjenica da je policija zaplijenila oružje saborskom zastupniku HDZ-a S.Culeju. Zar to nije indikativno!? HDZ-ova policija otela oružje HDZ-ovom zastupniku u Saboru!? To u povijesti HDZ-a na vlast nije bilo. Takvi podatak potvrđuje činjenice da postoji minimalno dva HDZ-a. Šeksov i Karamarkov”, upozoravaju iz UDBOMLATA.

“Nakon skidanja spomen ploče možemo reći da su hrvatski domoljubi ponovno prevareni i prevezeni žedni preko vode od strane đapićista i njihovih nalogodavaca. A na što je udruga Udbomlat zdušno upozoravala”, napisali su u svom priopćenju iz UDBOMLATA.

Displaying 14 komentara
Have Your Say
 1. Jasna Herc napisao:

  Đapic-govno kakvo se vise ne rodi. Ja mislila da te vise nema a ti predstavljas nase sokolove. Mrs! Nije ni cudo kako se sve odvija kad si ti blizu. E neces moc krepat mirno.

 2. Zlatan Basic napisao:

  Hadezeov igrac i spijun

 3. Smeće jedno …gadljivo gdje će ti duša ….

 4. Mijo Spudic napisao:

  Mesicev brat I on se nacupo AUSTRALSKI dolara

 5. Zdenka Krizan napisao:

  Ti si Đapiću dosta “jamio” ali izgleda – ne dovoljno! O kakvoj ti pobjedi govoriš budaletino jedna! Može te biti sram i na svojoj savjesti (ako je uopće imaš) nosi teret onih poginulih mladića! Izdao si ih! Pljuc!

 6. Đurđica Pilko napisao:

  Ta kreatura je uspjela HSP kad je bio najjači , totalno uništiti…..

 7. Ivan Kovačević napisao:

  Udbaški svežder

 8. Iva Norac-Kevo napisao:

  Pokojni presjednikTUDMAN JAVNO NA TELEVZIJI JE REKAO DA IM NECE NITKO PRIJETITI POCIVAO U MIRU BOZIJEM I HVALA MU NA SVEMU ✋✋✋✋

 9. Zoran Jagnjic napisao:

  Najvece smece olos i sljam u HR.

 10. Božo Tićac napisao:

  debelo parazitsko smeće

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Pupovac ogorčen pločom u Novskoj, razmišlja o podršci Plenkoviću!

'Mi ovim stvarima dajemo rang prvog prioriteta te nećete dugo čekati na našu sljedeću objavu', kaže Milorad Pupovac Milorad Pupovac...

Close