UDRUGA SUDACA LJUTA NA REAKCIJE HRVATA: ‘Zbog JEDNE presude blatite čitav sudbeni sustav’

Zbog žestoke reakcije hrvatske javnosti i građana na oslobađajuću presudu Tomislava Horvatinčića, oglasilo se Udruženje hrvatskih sudaca koje smatra kako nisu zaslužili biti oblaćeni zbog “samo jedne presude” koja čak nije ni pravomoćna:

Povodom brojnih komentara u tzv. predmetu “Horvatinčić” koje iznose gotovo svi mediji, brojne nevladine udruge pa i političari, UHS ističe da niti je točno, niti je pravedno, zbog jedne nepravomoćne presude općinskog suda koja još nije doživjela svoj pisani otpravak, pa njeni razlozi nisu niti u cijelosti poznati, blatiti čitav sudbeni sustav i sve suce koji pošteno i vrijedno obnašaju svoju dužnost. Zbog takvog, u suštini nepravednog pristupa, ne oduzimajući nikome pravo da komentira konkretnu presudu i rad konkretnog suca ili sudskog vijeća (što je u konkretnom povodu slučaj) ovim putem pozivamo sve koji kreiraju javno mnijenje, a u zaštiti sudaca i sudačke profesije, da jedan primjer ne koriste za napad na sudbenu vlast u cjelini” stoji u priopćenju UHS-a koje potpisuje predsjednik Damir Kontrec.


Mali podsjetnik

Istraživanje Transparency Internationala

Građani: Najkorumpiranije pravosuđe, najmanje mediji

Hrvatsko pravosuđe loše kotira u EU

Hrvatsko pravosuđe i dalje pri dnu EU, a imamo dvostruko više sudaca od Austrije…

Izviješće iz 2016. godine.

Na 100.000 stanovnika Hrvatska ima 41 suca, Slovenija 45, Austrija 19, a Francuska 10 sudaca.

Indeks percepcije korupcije: Hrvatska među 5 najkorumpiranijih zemalja u EU i zapadnoj Europi

Indeks percepcije korupcije za 2014., prema kojem je Hrvatska na 61. mjestu na ljestivi od 175 zemalja, pokazuje da se pomaci u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj ne vide, što znači da ona još uvijek nije dovoljno jaka, iako smo svjedoci određenih nastojanja u tom pravcu, ocijenila je u srijedu predsjednica udruge Transparency International Hrvatska Davorka Budimir.

Prema Indeksu percepcije korupcije, Hrvatska je zadržala lanjskih 48 bodova, ali je zbog napredovanja drugih zemalja, nazadovala na ljestvici za četiri mjesta.

Hrvatska ovom ocjenom dijeli 61. mjesto s Ganom u istraživanju koje ove godine obuhvaća ukupno 175 zemalja.

 

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Obilježena 26. obljetnica stradanja mještana Lovasa

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja, mještani srijemskog mjesta Lovas u srijedu su se prisjetili 18. listopada 1991....

Close