Published On: Pet, velj. 2nd, 2018
MORH / VIJESTI | By HRT">HRT

Ugovori o nabavi vojne opreme vrijedni više od 280 mil. kn

U vojarni Croatia premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević potpisali su 35 ugovora s 26 hrvatskih tvrtki o nabavi vojne opreme.

Tom prigodom organiziran je taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme kojima se koriste Oružane snage Republike Hrvatske. Plenković i Krstičević, u pratnji načelnika Glavnog stožera OS-a RH Mirka Šundova, obišli su novi restoran u vojarni te odali počast poginulim braniteljima paljenjem svijeće kod Spomen-obilježja 1. gardijske brigade “Tigrovi”.

Krstičević je zahvalio prmijeru na dolasku u vojarnu Croatia i u MORH. Premijeru i cijeloj Vladi zahvalio je i na potpori i unapređenju obrambenog sustava te na povećanju obrambenog proračuna. Dobivena sredstva usmjerili smo u čovjeka, u jačanje spremnosti i sposobnosti hrvatskog vojnika. Hrvatska vojska je jamac sigurnosti i sposobnosti, što smo vidjeli u 2017. – vojska je bila pravovremena, da smo reagirali i pomagali našem narodu u nevoljama i to ćemo uvijek činiti, naglasio je ministar Krstičević.

Premijer je govorio o obnovi vojarne Croatia. Time je olakšan rad i život oko 1300 ljudi. Potpisivanje ovih ugovora predstavlja sinergiju aktivnosti MORH-a, OS-a, Glavnog stožera i hrvatskog gospodarstva, izvozno orijentirane obrambene industrije, naglasio je Plenković.

Ugovori su vrijedni 280 mil. kn i to je ulaganje za 45 mil. kn veće nego što je bilo lani, javio je Eugen Husak. Istaknuo je da je RH godinama štedjela na vojnom proračunu, on se smanjivao iz godine u godinu, u protekle dvije godine se taj trend promijenio pa je u tom razdoblju uloženo 800 mil. kn više nego prethodnih godina. Danas su potpisani ugovori sa svim proizvođačima svega onoga što hrvatska industrija može proizvesti, dodao je Husak.

Autor: HRT

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Na današnji dan završena najkrvavija bitka 20. stoljeća

Bitka za Staljingrad započela je u ljeto 1942. godine, napadom nacističkih snaga na taj grad, koji je bio veliko industrijsko...

Close