VELIKO PRIZNANJE HRVATSKIH BRANITELJA: Marko Perković Thompson – Junak hrvatskog Domovinskog rata!

Neki ga, istina, namjerno, marginaliziraju, ali ti i takvi za nas nisu bitni. Važno je da pjeva o Bogu, Domovini i ljubavi!…

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasila je Marka Perkovića Thompsona – Junakom hrvatskog Domovinskog rata! Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a koje su dosad među ostalim dobili: prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman (posthumno), ratna bolnica Vukovar, na čelu sa dr. Vesnom Bosanac i dr. Jurajom Njavrom, general Blago Zadro (posthumno), Kata Šoljić, general Ante Gotovina, general Mladen Markač, Marko Babić (posthumno), Mile Dedaković – Jastreb i drugi.

Skladatelj, tekstopisac i pjevač Marko Perković Thompson bio je i dragovoljac Domovinskog rata. Svojim domoljubnim pjesmama, od kojih je većina onih najistaknutijih nastala  tijekom srbijanske agresije, nametnuo se kao glazbeni fenomen, odnosno autentičan kantautor, koji svakim svojim nastupom nailazi i na masovne reakcije, kakve se ne pamte od stvaranja hrvatske države, pa do danas. Da je fenomen samo zbog političkog konteksta, kako je rekao Darko Glavan,  onda on ne bio vrijedan pozornosti, ali to ipak nije tako.

Iznimno je omiljen, poglavito kod hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Neki ga, istina, namjerno, marginaliziraju, ali ti i takvi za nas nisu bitni. Važno je da pjeva o Bogu, Domovini i ljubavi!

Ovo priznanje na neki je način poruka i odgovor na razna prozivanja i zabrane, koje poglavito u zadnje vrijeme prate nastupe, ali i svako javno pojavljivanje ovog istaknutog hrvatskog branitelja, pjevača i domoljuba.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Facebook Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  VOJNIK KOJEM SU TUĐMAN I BOBETKO ‘SKIDALI KAPU’: Bekim Berisha je golim rukama iz zemlje vadio granate

  – Berisha je jedan od najboljih i najpouzdanijih vojnika kojeg sam ikada sreo – izjavio je general Janko Bobetko... Bekim...

  Close