VELIKO PRIZNANJE HRVATSKIH BRANITELJA: Marko Perković Thompson – Junak hrvatskog Domovinskog rata!

Neki ga, istina, namjerno, marginaliziraju, ali ti i takvi za nas nisu bitni. Važno je da pjeva o Bogu, Domovini i ljubavi!…

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasila je Marka Perkovića Thompsona – Junakom hrvatskog Domovinskog rata! Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a koje su dosad među ostalim dobili: prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman (posthumno), ratna bolnica Vukovar, na čelu sa dr. Vesnom Bosanac i dr. Jurajom Njavrom, general Blago Zadro (posthumno), Kata Šoljić, general Ante Gotovina, general Mladen Markač, Marko Babić (posthumno), Mile Dedaković – Jastreb i drugi.

Skladatelj, tekstopisac i pjevač Marko Perković Thompson bio je i dragovoljac Domovinskog rata. Svojim domoljubnim pjesmama, od kojih je većina onih najistaknutijih nastala  tijekom srbijanske agresije, nametnuo se kao glazbeni fenomen, odnosno autentičan kantautor, koji svakim svojim nastupom nailazi i na masovne reakcije, kakve se ne pamte od stvaranja hrvatske države, pa do danas. Da je fenomen samo zbog političkog konteksta, kako je rekao Darko Glavan,  onda on ne bio vrijedan pozornosti, ali to ipak nije tako.

Iznimno je omiljen, poglavito kod hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Neki ga, istina, namjerno, marginaliziraju, ali ti i takvi za nas nisu bitni. Važno je da pjeva o Bogu, Domovini i ljubavi!

Ovo priznanje na neki je način poruka i odgovor na razna prozivanja i zabrane, koje poglavito u zadnje vrijeme prate nastupe, ali i svako javno pojavljivanje ovog istaknutog hrvatskog branitelja, pjevača i domoljuba.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Comments

comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH

Read previous post:
VOJNIK KOJEM SU TUĐMAN I BOBETKO ‘SKIDALI KAPU’: Bekim Berisha je golim rukama iz zemlje vadio granate

– Berisha je jedan od najboljih i najpouzdanijih vojnika kojeg sam ikada sreo – izjavio je general Janko Bobetko... Bekim...

Close