(VIDEO) Evo kako je bilo na Odboru kada je odlučeno da Trg maršala Tita u Zagrebu odlazi u povijest

S četiri glasa “za” i jednim glasom “protiv” Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je 21. srpnja 2017. na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome donijeti konačnu odluku.

Za prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske glasovali su predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović i Tomislav Jonjić (stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku), Dragica Nikolić (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) i Ivan Ćelić (HDZ).

Protiv je bila Rada Borić (Nova ljevica).

“Ova odluka nije čin političko-stranačke samovolje ili takozvane političke trgovine već zapravo konačno oživotvorenje četvrtstoljetne političke i građanske težnje za poništenjem najvažnijega simboličkoga biljega jugoslavenske komunističke vladavine u gradu Zagrebu – a to je ime Trga maršala Tita”, istaknuo je Zlatko Hasanbegović.

U videu pogledajte kako je to izgledalo na prvoj sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova:

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Komemoracija u Erdutu za pripadnike 1. gardijske brigade – Tigrove

Pripadnici udruge Josip Knežević iz Ljeskovice i udruga Tomo Perić iz Buka jučer su nazočili komemoraciji u Erdutu. Na jučerašnji...

Close