Objavljeno: Sri, pro. 6th, 2017

Vojislav Stanimirović i njegova supruga u demantiju nisu govorili istinu

Nisam znao da će nakon moga prošlogodišnjega sudjelovanja u emisiji „Bujica“ urednika i voditelja Velimira Bujanca biti pokrenuta dva sudska postupka. U navedenoj emisiji sam dana 10. listopada 2016. godine govorio, među ostalim, i o odvođenju ranjenoga hrvatskoga branitelja Marijana Popovića iz obiteljske kuće u Tovarniku početkom listopada 1991. godine, za kojega se poslije doznalo da je mučki ubijen i zakopan na njivi.

Supružnici dr. Vojislav i dr. Ljeposava Stanimirović, putem odvjetnika Ante Nobila, na moje izlaganje u emisiji, uputili su demanti koji je pročitan 16. studenoga 2016. godine na Z1 televiziji u emisiji „Bujica“, a prenijele su ga brojne druge neovisne televizije koje inače redovno prenose tu emisiju.

Vojislav Stanimirović i njegova supruga u svom demantiju koristili su se neistinama da su za svjedočanstvo Slavice Popović, supruge pokojnoga Marijana Popovića, citiram iz demantija: “…utvrđene su neistinom jer je pred Županijskim sudom u Vukovaru utvrđeno da je supruga Slavica Popović davala lažne iskaze….“

Stanimirović i njegova supruga u svom demantiju još su neistinito naveli:„…da je sud utvrdio da je iskaz svjedokinje Slavice Popović više puta tijekom suđenja mijenjan i utvrđen lažnim….“

Slavica Popovic tvrdi da je 91. godine Vojislav Stanimirovic odveo njenog ranjenog supruga Marijana te mu se od tada gubi svaki trag.Kuca u kojoj se Marijan skrivao nekoliko dana prije nego ga je Stanimirovic pronasao i odveo.Cvejiceva kuca tovarnicki logor u kiojemu je Marijan bijo zatvoren sa ostalim zatvorenicima prije nego je odveden.Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Nakon što su supružnici Stanimirović u gore navedenom demantiju gospođu Slavicu Popović prikazali kao nevjerodostojnu svjedokinju, a što nije istina, oni su tužili Z1 Televiziju d.o.o. i OAR d.o.o. – Osječku televiziju radi naknade štete.

Slavica Popović samo jednom je svjedočila u sudskom postupku za počinjeni ratni zločin u Tovarniku koji se vodi na Županijskom sudu u Vukovaru i to 12. srpnja 2011. godine. Tada je pred sucem i Sudskim vijećem pod prisegom rekla kako je nekoliko dana skrivala ranjenoga supruga Marijana Popovića zajedno sa svekrvom. „Onda je došao dr. Vojislav Stanimirović zajedno s dr. Draganom Martinovićem, a nakon toga ubrzo je automobilom došla neka nova milicija i odvezli su moga supruga Marijana“.

Dana 5. rujna 2017. godine na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u postupku u kojem Vojislav Stanimirović i njegova supruga tuže Z1 Televiziju d.o.o. radi naknade štete svjedočila je i Slavica Popović iz Tovarnika, koja je pred sucem i odvjetnicima posvjedočila „da je dr. Vojislav Stanimirović zajedno s dr. Draganom Martinovićam došao u njihovu kuću naoružan u uniformi po njenog ranjenog supruga Marijana te je tom prilikom dr. Vojislav Stanimirović rekao da ga oni traže i da će netko doći po njega. Vrlo skoro došlo je nekoliko pripadnika milicije sa autom i odvezli su moga supruga“.

Antun Ivanković

Comments

comments

18 komentara na “Vojislav Stanimirović i njegova supruga u demantiju nisu govorili istinu”

 1. Slavko Vukadin napisao:

  Hapsite te ubojice!!!

 2. Luca Lovrinovic napisao:

  Vrag ce vas odnijeti

 3. Mira Sedlar napisao:

  Koji srbin govori istinu. Toliko lazu da sami sebi lazu.

 4. Četnički koljač!

 5. Pero Brekalo napisao:

  Jesili uhvaćeni oterani u ćuzu ili su nedaj Bože naslobodi!?❗️

 6. Dvije sotone, u kozi ljudskog oblika! i takvog je trebao Sanader da mu cuva vecinu????

 7. Marija Piplica napisao:

  Oni lazi I oni su.uboice Hrvata I side u saboru I nas zajebavaju

 8. I ta gamad mirno šeta i prima hrv. kune. E državo, drżavo, pa osudi čedu i izbaci ga iz države pa neka mu Srbija da mirovinu.

 9. Dario Moscarda napisao:

  DORH? pa oni su njegovi

 10. Milorad Blečić napisao:

  Dokaz kojim ne podliježe aboliciji, te neznam što DORH čeka ?
  Možda da kjučna svjedokinja umre ?
  A silne civilne udruge koje se “zalažu” za ljudska prava ?

 11. Franjo Istvanic napisao:

  SMRAD ČETNIČKI —CRKNI

 12. Jozo Zeko napisao:

  Četnik i njegova četnikuša

 13. Josef Blatancic napisao:

  on je zasluzio omcu pitajte ga dali mirno pava

 14. Orlić Šefik napisao:

  ISTINA & DOMOVINA
  HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Cenzura istine o HVO-u i Hrvatskoj

Cenzura istine o HVO-u i Hrvatskoj: ‘Facebook u teoriji objašnjava kakav sadržaj je nepoželjan, ali postoji niz kontradikcija’ Voditeljica digitalnog...

Close