Published On: Uto, pro. 26th, 2017

Vojne operacije u zapadnoj Slavoniji – akcija Velebit (1991.)

Dana 26. prosinca u akciji Velebit u zapadnoj Slavoniji oslobođeno je jako četničko uporište Bučje, u kojem se nalazio zloglasni logor za Hrvate i ostalo stanovništvo nesrpskog podrijetla. U poslijepodnevnim satima tog dana sastali su se u Bučju pripadnici 123. požeške brigade Hrvatske vojske (koji su došli iz pravca Kamenske i Mijača) s pripadnicima 127. virovitičke brigade (koji su došli iz pravca Grahovljana, Dragovića i Novog Sela) i 136. slatinske brigade (koji su došli iz pravca Zvečeva).

Neprijatelji su se povukli iz sela Tisovac Zabrdski, Glavica, Zabrdska, Prgomelje Zabrdsko, Cikota i Rogulje Zabrdske. Oslobođena su sela uz pravac komunikacije Cerik – Bučje: Donja Šumetlica, Gornji Grahovljani, Branešci i Ožegovići.

Postrojbe OG Pakrac započele su s pretresom terena s linije Pakrac – Kusonje, po pravcu Kraguj – Japaga – Skenderovci. Tijekom istog dana izbile su na liniju Kraguj – Gavrinica.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Jasmin Djapo napisao:

    A gdje je postrojba za posebne namjene m.u.p.a pakračka poljana MERČEPOVCI

  2. Ivica Bajt napisao:

    NETKO SE KITI TUĐIM PERJEM ….

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Sljeme: Snježna kraljica starta

Iako su sportska borilišta nakratko utihnula, organizatori Snježne kraljice imaju radni Božić. Naime, Crveni spust obišla je delegacija Međunarodne skijaške...

Close