VUKOVAR: Sudi se liječniku Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću

VUKOVAR: Sudi se liječniku Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću … Kome su Srbi dali podršku?

SUD NA KOJI SE ČEKALO

Boro Savić: “Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten”.  Upravo traje suđenje vukovarskom liječniku, dr. Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću, a koji je ocijenjen kao “prijeteći”.  Status kojim Horvatić podsjeća na Stanimirovićevu izjavu o “ustaškom bastionu” te ga i tom prigodom naziva četnikom o kojem ovise mandati u Saboru, uistinu nije nježan.

Horvatić je zbog toga razapet po svim medijima, kako domaćim, tako i regionalnim.

Dr. Horvatić je, međutim, omiljeni liječnik kako hrvatskim, tako i srpskim pacijentima koji su mu svojedobno pružili potporu i pokušali ga zaštititi od hajke:  Jedna od njih je i djelatnica bolnice R. (podatci poznati redakciji) koja je u 28 godina imala priliku upoznati doktora:  – Horvatića znam i kao liječnika, i kao čovjeka. Nikada, ali nikada ne bih otišla kod nikoga drugog jer je moje povjerenje u njega beskonačno. On je vrhunski specijalist i humanist koji nikada nije pravio razlike među pacijentima. Napominjem, ja govorim o svom iskustvu – kazala je R. koja možda nije ni slutila da je njezino mišljenje gotovo identično svim ostalim mišljenjima pripadnika srpske nacionalne manjine iz Vukovara i okolnih mjesta,donosi dnevno.hr.

Naročito pogođen zbivanjima oko doktora Horvatića bio je Đ. (podatci poznati redakciji):  – Od reintegracije na ovamo, Horvatić i ja smo kao braća. To su, zapravo, njegove riječi, tako on zna reći u društvu. Odgovorno tvrdim da 80 posto Srba želi ići upravo njemu na liječenje. Pa, ja sam k njemu na pregled odveo i našeg popa! Nikada, nikakvu razliku nije pravio među ljudima. Cijela moja obitelj kod njega se liječi. Kad je bio u HDSSB-u, nakon izbora je rekao kako bi on sigurno prošao da su Srbi imali pravo glasa. Pa, eto… I to vam nešto govori.  Vukovarski Srbin Boro Savić nije želio skrivati identitet i u redakciju se javio samoinicijativno:  – Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten.

Sve se uvijek prelomi na nama, malim ljudima, a sada vidim i preko našeg doktora. Ostavite ga na miru – kazao je Boro Savić.  Osim pripadnika srpske nacionalne manjine, Horvatiću su pred sudom dali brojni prijatelji koji su transparentima dali do znanja što misle o optuženom, a što o onome koji tuži. Tako jedan od natpisa podsjeća na Stanimirovićeve riječi o “bolnici kao posljednjem ustaškom bastionu”…Suđenje je za danas završeno te se nastavlja 23-eg…

Foto: facebook

Facebook Comments

2 komentara na “VUKOVAR: Sudi se liječniku Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću”

 1. Zdenka Bilobrk napisao:

  Na Ovčari je ubijeno 200 ljudi.
  Među ubijenima je bilo i deset ljudi Srbske nacionalnosti.

 2. Zdenka Bilobrk napisao:

  “To je vrlo značajno kada se razgovara o tome kako je počeo rat u Vukovaru, jer je do sada uvijek rečeno da su Srbi počeli taj rat, što ne stoji – rekao je Stanimirović u danas objavljenom intervjuu. Među ostalim, upitan za detalje o medicinskoj dokumentaciji iz vukovarske bolnice koju je Tadić u Vukovaru predao hrvatskoj strani, Stanimirović je odgovorio:

  – Vidite, hrvatska strana stalno potencira da su iz bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje. S druge strane, imamo informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike. I sada ovi protokoli koji su predani mogu rasvijetliti što je tu istina, koliko je bilo stvarnih bolesnika, a koliko vojnika. Jer, oni koji nisu u tim protokolima, zapravo su preobučeni vojnici”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DRAGOMIR VUČAK
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – MIROSLAV HOTKA
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – PETAR TOTIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – GOJKO IVAN VIDAKOVIĆ
 • Ivan Dragovoljac komentira na objavu POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – TOMISLAV DUMANČIĆ
 • komunističkizločini.net

  Glas Brotnja

  Dragovoljac.com

  Kamenjar.com

  Maxportal

  Direktno.hr

  Sloboda.hr

  Narod.hr

  HKV

  Braniteljski-portal.hr

  HRsvijet

  Dnevno.hr

  Hrvatsko Nebo

  Read previous post:
  Marija Dubravac: ČESTITKA UZ DESETI TRAVANJ

  Sretan DESETI TRAVANJ svima, koji u srcu nose ideale svojih djedova. ZDS Marija Dubravac, Brisbane (Uradak domoljuba Ilije Kneževića) CVIJET...

  Close