ZA DOM SPREMNI ostat će zauvijek, unatoč neprijateljima i ‘prijateljima’

alija

Često se pitam što će Hrvatima uopće neprijatelji. Nema tog neprijatelja koji nas je u stanju tako efikasno uništiti i razoriti kao što mi to možemo uraditi. Ako kojim slučajem neprijatelj ne uspije u nečemu što je naumio, možemo biti sigurni kako će njegovu rabotu nastaviti oni što se predstavljaju Hrvatima, u puno slučajeva čak i Hrvatima koji se bore za hrvatske nacionalne interese.

Kao najbolji primjer toga navela bih pozdrav ZA DOM SPREMNI.

Još od Sanadera, koji je taj pozdrav prvi proglasio fašističkim, što su crveni oduševljeno prihvatili i nastavli zdušno raditi u tom pravcu, pa sve do danas lome se koplja na sve strane oko nečega što bi trebalo biti kristalno jasno.

Neću ulaziti u raznorazne polemike, niti ću se vraćati do Šubića Zrinskog, niti objašnjavati kako se u vrijeme NDH pozdravljalo drugačije. Sve se to već radi bez ikakvog pozitivnog odjeka.

Ono jedino što me zanima i što bi trebalo zanimati sve koji se predstavljaju Hrvatima je to da je ZA DOM SPREMNI bio oznaka HOS-a u Domovinskom ratu, a HOS ne samo da je bio regularna hrvatska vojska, nego su bojovnici HOS-a sigurno bili jedni od najhrabrijih i ostavili su svoje živote širom Hrvatske u obrani Domovine.

Dakle, što danas poručuje svatko tko se i malo dvoumi oko pozdrava ZA DOM SPREMNI?

Osim što poručuje kako je ili neznalica, ili popušta pod pritiskom crvenih, poručuje i to da ne poštuje ljude koji su Hrvatskoj donijeli slobodu.

I tu nema nikakve dvojbe.

Ili te ljude poštuješ, ili ne. Sredina ne postoji.

Priglupim floskulama tipa kako taj pozdrav podsjeća na NDH može se odgovoriti vrlo, vrlo jednostavno: U NDH je postojala i kuna kao platežno sredstvo, pa je se nitko ne odriče,a naročito je vole jugokomunistički uhljebi iz tzv nevladinih udruga. U NDH je postojao i zrak koji se udisao, pa danas nitko ne prestaje namjerno disati u inat ‘fašistima’. Puno je toga postojalo u NDH, trebamo li možda izbrisati taj dio povijesti kako bi ‘antifašisti’ i dalje mogli tvrditi kako prije jednonogog zločinca nije postojalo ništa dobroga?

Ono što je doista zabrinjavajuće je to da se već godinama i godinama popušta pred onim što crveni fašisti propagiraju, kako se malo po malo odričemo naših vrijednosti samo zato da oni ne bi na sav glas urlali kako smo fašisti mi.

Pa nek viču, koga briga?

Mi ćemo za njih uvijek biti fašisti, zato što to jednostavno moramo biti. Kako bi drugačije opravdali silan novac koji dobivaju, položaje koje zauzimaju ako ne borbom protiv ‘fašista’ ? Ako ne izmisle fašiste nema razloga ni njihovom postojanju, odnosno nestaje im maska antifašista koja krije istinsko zlo. Taman da netko naš dobije Nobelovu nagradu za mir, ako je za Hrvatsku, za njih će ostati fašist.

I na to se ne smije obazirati.

Nastavimo li se ovako povlačiti, malo po malo, uskoro se nećemo imati gdje povući, doći ćemo do zida. Taman zgodno za staviti nam povez preko očiju i strijeljati nas.

ZA DOM SPREMNI posljednja je crta obrane Hrvata.

Iza toga se ne ide, tu popuštanja više nema, jer negirajući ZDS negiramo one koji su stvorili Hrvatsku. A ako negiramo našu vojsku, pa i najmanji dio nje, dovodimo u pitanje cijeli Domovinski rat i današnju Hrvatsku.

O tome bi trebao razmisliti svaki Hrvat koji se povlači pred neprijateljem i ogradjuje se od pozdrava ZA DOM SPREMNI, umjesto da se za njegovu regularnost bori.

Ostaje naravno još i pitanje morala.

I pitam se koliko morala, časti i poštenja ima svatko tko je u stanju zanijekati ljude koji su položili svoj život za Hrvatsku.

Htjeli to neprijatelji i ‘prijatelji’ ili ne, ZA DOM SPREMNI ostat će vječno.

Kao zahvala onima koji su se borili za nas, kao spomen na one kojih više nema.

Taman da se svi postave na glavu, nikakva sila i nikakva glupost ni jednom HRVATU nikada neće moći zabraniti

ZA DOM SPREMNI

 

Diana Majhen

 

Ovaj članak posvećujem dragom prijatelju Aliji Šiljku. Jednom od onih koji su branili Hrvatsku sa oznakom ZA DOM SPREMNI, a danas ga više nema medju nama.

Živjet će vječno.

5 komentara na “ZA DOM SPREMNI ostat će zauvijek, unatoč neprijateljima i ‘prijateljima’”

  1. […] Tekst Diane Majhen ( Dragovoljac.com) posvećen Aliji Šiljku […]

  2. Nada Sobotka napisao:

    ZA DOM SPREMNI.

  3. Croatia LINKS napisao:

    Dođite na našu stranicu!!!
    Najnovije video zapisi. Sve na jedno mjesto. Najnovije informacije. Pozdrava iz Dijaspore. Kliknite LIKE i share! Sirimo! http://www.facebook.com/rotim1991

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Orešković uživao u utakmici: Puno srce sve može, pravo ste malo čudo

BRAVO NAŠI KAUBOJI Pozivam hrvatske navijače da dočekaju naše kauboje onako kako su to i zaslužili, napisao je Orešković Premijer...

Close