HALO HDZ-e, KAKO VAS VIŠE NIJE SRAMOTA?

21.09.2019. 09:15:00

Zbog načina vođenja HDZ-a od temelja do vrha više nemam volje baviti se strankom koja se iz nepoznatih razloga još uvijek zove HDZ-om. Stvarno, više me ne zanimaju, nisam više ni ljut na njih, ljuti možete biti na nekoga tko vam je na bilo koji način bitan. Niti sam više ljut na stranačku glasačku amorfnu masu, dakle 'političko stado', koje je toliko postalo jadno u svome političkom blaženstvu, da je to čak i tragikomično.
Nedavno je vođa nečega što se iz nepoznatih razloga još uvijek zove HVIDRA izjavio 'da ako se Pupovac ne ispriča, od Plenkovića će tražiti raskid koalicije s SDSS-om'. Na taj je način, kako se čini, 'glavati gospodin' zauzeo stav, jasan da jasniji ne može biti i čvrst kano dojučerašnje klisurine. I sad, što reći? Osim da je pravo pitanje: kako ih više nije sram?
Dakle, nakon toliko lopovluka, pljačke, otimačine, uhljebljivanja ideološkog i političkog (o)pustošenja društva, protjerivanja hrvatske mladosti na razne euro bauštele....
Čujem nedavno kako je jedan liječnik iz Splita proglašen najboljim keramičarem u svojoj novoj tvrtki u Hamburgu. Bravisimo ADZ, Pupi i bravisimo za blaženo hrvatsko 'političko stado'.
Ali, ono što je groteskno nisu ni Plenki, ni Njonjo, niti je to vitez Reiner, niti bilo tko s 'te političke razine' vladajućih ili bratske SDSS koalicije. Groteskna je razina do koje su spremni sagnuti 'NIŽE STRUKTURE, dakle stotine stranačkih uhljeba i poslušnika na nivou Temeljnih ogranaka i Ogranaka gradske četvrti, koji sami sebe svako jutro pred ogledalom uvjeravaju kako su na ispravnome putu, a i sami predobro znaju kako su dušu, i to za vrlo jeftin sitniš, prodali vragu. I da su pali na samo dno političke i moralne kanalizacije, niže ne može.
Sada će opet, po tko zna koji put, nanovo odigra(va)ti utakmicu po posve istom scenariju, isti su ili slični režiseri i, što je najinteresantnije, posve su isti, samo u možda malo različitim dodijeljenim im ulogama, statisti.
Valjda me kao osobu koja je dala svoj doprinos za stvaranje države, takvo ponašanje do te mjere živcira da sam morao napisati ovaj post. Iako to nije dobro, jer se zapravo ništa novog i ne događa, već sam se trebao naviknuti, oguglati...
Evo, dakle, dragi HDZ-ovci, ovako nekako će biti odigrana ta utakmica, uhljebi će i dalje tvrditi kako je zemlja ravna ploča a vi, drage HDZ-ovce, će te, vrlo vjerojatno, opet nasjesti, čime će se po tko zna koji put krug zatvoriti. Ali, nije svako zlo za zlo, naši keramičari rasturaju po Njemačkoj. No, što bi rekao Ilko Ćimić, krenimo redom.
Problem: Plenkiju ne odgovara da parlamentarne izbore dočeka kao partner, pajdaš, kao koalicijski partner SDSS-a. Dakle, jasno je kako 'utakmicu treba odigrati', a na koga se drugog osloniti ako ne na 'brata rođena'. Još ako bratu sjedneš na volej, veselju nema kraja.
I onda, nekim čudom, neko prebije nekog Deliju u Obrovcu, zatim i nekog Arsića u Rijeci. Ovog drugog čak i bez vidljive ogrebitine prebiše bejzbol palicama. Kuha i na istoku. I tak..
A Pupi? Pupi grlatiji neko ikada, ono, slučajno se izleti s nebuloznom tezom o NDH. Ne samo da smo gori od Ante i 'one Hrvatske', s današnjim se povampirenim hrvatskim nacionalizmom ništa ne može usporediti. Sibirski su Gulazi mila majka za zagrebačke, splitske, riječke ili one benkovačke.
Što je s medijima? Pumpaju li ga pumpaju, brale dragi čak do te mjere da je jadni Arsić morao zdimiti nekamo, zbrisao čovjek jer je općepoznato kako povampirene riječke ustaše nikada ne spavaju.
Situacija se, dakle, 'podigla za oktavu više'. I, gle čuda, sasvim spontano se dogodi junačko braniteljsko srce uvaženog gospodina Đakića. Nije moglo izdržati, nije moglo više izdržati, ubio ga Pupovac ko mraz papriku. Traži HVIDRA, ni manje ni više, nego uvjetni raskid koalicije! Ono, ako se Pupi ne ispriča. BTW, između nas, u političkoj komunikaciji takvi vam odigravaju ulogu tzv. korisnog idiota ili korisne budale.
No, dobro... Sad ide ono najdosadnije! Sad će nas tjednima, možda čak i mjesecima, uveseljavati procjenama hoće li se Pupi ispričati ili ne. I ima li zbog čega. A on... postojan, jak, sistematičan, hladan ko Boža zvani pub, odmjeren, jači od bilo kojeg Tafta u svim vremenskim uvjetima, nepokolebljivi potomak surovih ličkih ustanika protiv... protiv.. protiv... Dobro, pustimo sad nijanse, ionako se odgovor Plenkiju ne bi svidio.
Elem, sad smo već vremenskom mašinom, poput Michaela J. Foxa i Christophera Lloyda, doletjeli tu negdje, par mjeseci prije parlamentarnih izbora.
Otprilike tada se pompozno najavljuje raskid velike koalicije s SDSS-om, sazivaju se presice, prva vijest na svim mogućim RTL, N1, Nova TV, Al Jazzera Balkans... vijestima i Dnevnicima je upravo to: razišli se Plenki i Pupi! HDZ-ovo 'desno krilo' samozadovoljno blista, jesmo li vam govorili, sumnjali ste a, niste nam vjerovali.
Paralelno se odvijaju dva posve predvidiva, i slična i različita, procesa. Prvi, ankete! HDZ, koji se do tada nalazio u stanju slobodnoga pada, strahovito raste i skače na skoro 29. posto, dok 'svi ostali bilježe pad'. Bago s ispijenom facom sakupljača plastičnih boca nešto drvi, nitko ne shvaća što govori, ali svi na ekranu vide HDZ-ovu zelenu strelicu kako je okrenuta prema gore, a crvena SDP-ova prema dolje. I drugi proces, zbog kojega i pišem ovaj post, je proces blaženoga hrvatskog zaborava. Nekom magičnom krpom se simultano preko noći prebrišu zadnje tri i pol godine i Plenki može nova izborna beriva početi prikupljati.
Ali, kao što rekoh, nije svako 'zlo za zlo': rasturamo u keramičarstvu po Njemačkoj. Tu smo jači i od Bayerna i Borussije zajedno. A kanali... da vidite kako Hrvat kanal kopa, majka ti jadna. Ostalo im to od kopanja rovova…..

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Mario Eterović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.