Šok u dječjem vrtiću na Jarunu: Odgajatelj i poznati pjesnik preminuo na radnom mjestu

03.11.2023. 15:39:00

U dječjem vrtiću na Jarunu vlada velika tuga i šok nakon što je omiljeni odgajatelj Bojan Radašinović (48) preminuo na radnom mjestu u četvrtak.

Još tog jutra, smijao se i igrao s djecom, a zatim je sjeo na stolicu i nenadano je doživio moždani udar. Hitna pomoć je brzo stigla i pokušali su ga reanimirati, ali nažalost, nisu uspjeli mu pomoći. 

Bio jedan od osam muških odgajatelja u Zagrebu

Radašinović, jedan od osam muških odgajatelja u Zagrebu, jako će nedostajati svojim kolegama, djeci, njihovim roditeljima te književnoj zajednici. Godine 2000. dobio je nagradu Goranovo proljeće za mlade pjesnike i objavio tri zbirke poezije: "Sprega književnosti i prljavog rublja" (2000.), "Ovdje ćemo uvijek biti stranci" (2003.) te "Savršeno mjesto za život" (2005.).

Također, objavio je zbirku priča "Non stop" (2011.) te knjigu za djecu u vlastitoj nakladi 2017. godine. Ova knjiga povezuje odgoj i obrazovanje s permakulturom, područjem koje je Radašinović proučavao i u kojem je živio.

"Bio je poseban, ili si ga volio jako ili nisi uopće. Ja ga jesam, uvijek mi je bilo ugodno s njim u društvu. Duhovit, ironičan, autoironičan. Živio je u skladu s prirodom, uzgajao svoj vrt, boravio vikendima u prirodi u svojoj vikendici. Bio je jedan od rijetkih muških odgojitelja. Posao koji radimo beskrajno je lijep, težak i stresan. Ostavlja posljedice na naše zdravlje, pa tako je vjerojatno i na njegovo. Biti odgojitelj nije posao, to je poziv. Radiš i kada si na godišnjem i vikendom, radiš čak i na bolovanju, smišljajući neke nove ideje. Osim nas, naš posao radi i naša obitelj, prijatelji, poznanici prikupljajući sve što nam treba, dolazeći nam u goste u vrtić, organizirajući nam razna događanja kako bi djeci bilo što zanimljivije. I upravo zbog toga, molim vas, neka nikad nitko više ne kaže da se odgojitelji u vrtiću samo igraju. Zbogom Bojane!", napisala je na društvenoj mreži njegova kolegica na profilu Priče tete Dude.

Svestrani Radašinović je radio i kao mentor informatike u Centru za poticanje darovitosti, a svoje pjesme, priče i eseje objavljivao je u Zarezu, Vijencu, Quorumu, Poeziji, Knjigomatu, Večernjem listu, Karlovačkom tjedniku, Albumu, Trećem programu Radio Zagreba... Poezija mu je prevedena na engleski, njemački, portugalski i slovenski. Također je uvršten u nekoliko zbirki i antologija suvremenog pjesništva.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: kj/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.