Zatvorena Udruga koja je surađivala sa ravnateljem sirotišta iz DR Kongo

23.02.2023. 21:47:00

Udruga ‘Marijina farma’ osnovana je u Rijeci prije nekoliko godina i kako joj je stajalo u opisu ‘okuplja humane ljude kako bi se iskorijenilo siromaštvo i spasila djeca koja umiru od gladi u Demokratskoj Republici Kongo’.

Udruga “Marijina farma” s kojom je surađivao Emmanuel Kabongo, voditelj sirotišta iz kojeg je osmero Hrvata posvojilo djecu u Zambiji, ugašena je u ponedjeljak kako doznajemo od nekoliko izvora, prenosi Priznajem.hr.

Kabongo je u bijegu od kada je započeo slučaj s posvajanjem djece iz Konga. Naime, iz njegova sirotišta u Ndoli, osmero Hrvata je posvojilo djecu, nakon čega ih se tereti da su ih htjeli prokrijumčarili.

Udruga “Marijina farma” osnovana je u Rijeci prije nekoliko godina te konkretnim projektima želi pridonijeti smanjenju siromaštva i gladi kao globalnog svjetskog fenomena današnjeg svijeta te postati dio globalne borbe za blagostanje i promicanje socijalne uključenosti kroz edukaciju, stoji u opisu rada udruge.

U gradu Lubumbashi u Demokratskoj Republici Kongo u Africi nalazi se mala farma, vlasnika Emmanuela Kabonga Wa Cabonga koji je ujedno i predsjednik udruge civilnog društva Association pour le soutien des initiatives de développement (ASID), a koja je službeni partner “Marijine farme”.

Ipak, u jeku slučaja Kongo, udruga je zatvorena, no trenutno još nisu poznati razlozi, a na pozive iz udruge nitko ne odgovara, piše Danas.hr.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr/Danas.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.