Published On: Pet, ruj. 8th, 2017

ĐAKULA OPET PROVOCIRA BRANITELJE

I danas, kada je Pakrac, ali Bjelovarski kraj zavijen u crno, zbog pogibije hrvatskih vitezova u mjestu Kusonje, dana 08. i 09. 09. 1991. godine. Njih 20 je položilo živote za slobodnu državu Hrvatsku, a za to nije odgovarao glavni i odgovorni naredbodavac SAO „Zapadne Slavonije!
Današanje obilježavnje pogibije hrvatskih branitelja, nakon 26 godina, ali i 24 godine obilježavanja stradavanje troje ljudi prilikom paljenja svijeća i polaganja vijenca, među kojima je bila i majka jednog od poginulog branitelja.
Među prisutnim bio je i saborski zastupnik, predsjednik HVIDR-e, Josip Đakić, koji je u Pakracu dva puta ranjen. Prvi puta u jesen 1991. godina, baš granatiranjem iz mjesta Kusonja, a drugi puta 1993. godine prilikom obilježavanja pogibije hrvatskih bojovnika koji su na današnji dan upali u četničku zasjedu, njih 18 je poginulo u kući u kojoj su se sakrili, dvoje je poginulo u pokušaju izvlačenja istih. Preživjeli su masakrirani, a svi zajedno zakopani u Rakovom potoku. Josip Đakić je u svom obraćanju prozvao glavnog i idejnog vođu srpske pobune u ovom kraju, aboliranog Veljka Đakulu, koji za svoje zločine ne bi to smio biti, već dgovarati za zločine koji su počinjeni u ovom kraju. Prozvao ga je i odgovornim za smrt dr. Ivana Šretera, te da zna mjesto gdje je zakopan.
Strah i trepet za vrijeme Domovinskog rata u Zapadnoj Slavoniji, nakon VRO „Bljesak“ ispao je kao „mirotvorac“, te je zbog tog čina aboliran, a zločini koji su počinjeni u ovom kraju od strane srbočetničke bande gurnuti su pod tepih. I od tog dana, Pakracom, slobodno šeta „naš“ Veljko i koristi svaku priliku za provokaciju hrvatskih branitelja i građana Pakraca.
Nije to propustio niti danas, na dan, kada bi trebao biti u svojojem kutku, zatvoren i sjećati se zločina koji su počinjeni za vrijeme njegove vladavine tijekom rata. To bi učinio da ima imalo stida i srama, da ima obraza. No njegov obraz je kao đon na cipelama. Branitelji, rodbina i svi ostali, koji su danas došli odati počast stradalima i 1991. godine i 1993. godine, nakon protokolarnog djela otišli su u jedan ugostiteljski objekt, poznat po tome što se u njemu ponajviše sakupljaju hrvatski branitelji. No vrag neda mira, slobodni i abolirani, Veljko Đakula, zna da će svojom nazočnošću izazvati gnjev i srdžbu, a opet i svijestan da mu se ne smije ništa dogoditi, došao je na svoju kavicu i te se svojim ciničnim smješkom cerekao okupljenim braniteljima znajuči kakvu poruku šalje.

Dražen Šemovčan – Šeki

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 11 komentara
Have Your Say
 1. Andrija Kučan napisao:

  Izmasirajte ga sa bejzbol palicom

 2. Ukinuti aboliciju pod hitno.Jebo svoju mamu ko im je dade

 3. Ivan Filipan napisao:

  Sve zna Đakula i njegov ortak Stevan Harambašič krajišnici !!!!!

 4. Ivica Krušelj napisao:

  Treba mu jebat mater mrtvu četničku u usta

 5. Đakula smeče lopovsko! Odgovarala mu oružana pobuna 1991, da ne bude suđen za krađu drva iz Hrvatskih šuma.
  Nije kulturno i dostojno jednog Hrvata, al treba pljunut gada, od toga nije aboliran.
  Smrad zna tko je minirao spomenik 1993!

 6. Marijan Šplajt napisao:

  dzakula dzukela na srbski u pakracu sam cesto al ga ne srecem ako ga sretnem pljunut cu mu u lice govno od covjeka,pa nek mi sude,veljko pljunit cu ti u obraze,zbog svih mojih palih suboraca u pakracu i okolini ,gdje si ti bijo serif.Nasmij se meni kad pljunem na tebe gade mogu me osuditi al ti ces se seliti u svoju srbiju gade

 7. To ce on reci, i onaj njegov pukovnik stevan, zaboravio prezime, i fali radojko pupovac

 8. Gordan Juric napisao:

  Ajmo ga posjetit na adresi

 9. Treba mu mater jebat SMRAD

 10. Jure Vuco napisao:

  a tomo medved nije desničario ni pogledom

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
Zasjeda u Kusonjama, kao i Bitka na Rasinjači jedna je od najtragičnijih i najherojskijih borbi Domovinskog rata.

Povodom obilježavanja 26. obljetnice na hrvatske branitelje koji su pali u zasjedu 8.rujna na zapadnoslavonskoj bojišnici na kojoj se vodila...

Close