Published On: Sri, tra. 11th, 2018

Održana komemoracija u Donjim Mostima

Zajedničkim snagama i naporima trebamo raditi na širenju onih pravih životnih vrijednosti: poštenja, pravednosti, međusobnog uvažavanja, mira i tolerancije u svakodnevnim situacijama.

Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miro Totgergeli položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na mjesnom groblju u Donjim Mostima u spomen na 11 ubijenih te 71 prešućivanu hrvatsku žrtvu drugog svjetskog rata i poraća iz Donjih Mosti i okolnih mjesta.

Izrazivši najdublju sućut članovima obitelji strdalih mještana sela Donjih, Srednjih i Gornjih Mosti, okupljenima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved: „Danas zajedno s vama dijelimo tugu zbog gubitka vaših najdražih, tugu koja ne slabi i želimo osnažiti i zauvijek sačuvati spomen na njihovu žrtvu koja predstavlja neizbrisivi trag u hrvatskoj povijesti.“ Ministar je dodao kako je ovaj događaj kao i mnogi drugi iz drugog svjetskog rata ali i Domovinskog rata, u kojem su od agresora stradali civili, opomena da se takvo što nikada ne ponovi jer su ljudski životu najdragocjenije što imamo.

Nakon polaganja vijenaca i prigodnog obraćanja, okupljeni su se u procesiji uputili u župnu crkvu Sv. Benedikta u Donjim Mostima gdje je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predvodio Svetu misu za žrtve stradale u drugom svjetskom ratu i poraću.

Foto: BBŽ

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Bačić zastupnicima HDZ-a: “Ulaskom u stranku izgubili ste dio svog suvereniteta, nema glasanja po savjesti”

“Ulaskom u stranku izgubili ste dio svog suvereniteta. Oni koji će glasati protiv, trebali bi razmisliti o drugim političkim opcijama…nema glasanja...

Close