Published On: Uto, sij. 15th, 2019

11 vrhunskih hrvatskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništvu za doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Hrvatske kopnene vojske u vojarni “123. brigade HV” u Požegi započela je obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju kojem je pristupilo 11 sportaša-ročnika.
 

“Služenje je započelo prihvatom i potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, a u ovom naraštaju prihvaćeno je 11 ročnika, od čega devet ročnika i dvije ročnice.
U ovom je uputnom roku vrhunskim sportašima za ugovornu pričuvu Hrvatske vojske zastupljeno sedam sportova, i to taekwondo, hrvanje, gimnastika, boks, judo, karate i streljaštvo.

Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Programski sadržaji podijeljeni su na programska područja, a obuka je vremenski podijeljena u dva razdoblja”navodi se u obavijesti služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane RH.

Ministarstvo obrane RH s vrhunskim sportašima sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu OSRH na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, a temeljem Sporazuma o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj po kojem su obuku započeli ovi vrhunski sportaši:  Lovre Brečić, Iva Radoš i Kristina Tomić (taekwondo), Dominik Družeta (judo),  Toni Filipi i Marko Milun (boks), Ivan Huklek  i Ivan Lizatović (hrvanje), Miran Maričić (streljaštvo), Ivan Kvesić (karate) i Robert Seligman (gimnastika).

Vrhunski sportaši prvi dio obuke provest će u vojarni „123. brigade HV-a“ u Požegi, a preostali u matičnim savezima i klubovima.

“Prvo dio obuke obuhvaća zadaće iz slijedećih programskih područja: rukovanje osobnim oružjem, kretanje, komunikacija, zaštita, reakcija na bojištu, vojna služba i tjelovježba. Ovo razdoblje završava polaganjem svečane prisege 25. siječnja 2018. godine.

Drugo dio obuke traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima.
Po uspješnom odsluženju dragovoljnog vojnog osposobljavanja, vrhunski sportaši i sportašice će s Ministarstvom obrane potpisati ugovor o ugovornoj pričuvi”, stoji u objavi Ministarstva obrane RH.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zašto se Zrinjanima ne vraća imovina oduzeta za vrijeme komunističke vladavine????

Zašto se Zrinjanima ne vraća imovina, po Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme komunističke vladavine? Zakon o naknadi za...

Close