Objavljeno: Sub, tra. 7th, 2018

26 godina kasnije sjećamo se sedmorice branitelja čiji život je tragično okončan u hladnoj rijeci Savi

SLAVONSKI BROD- S ponosom, danas se sjećamo sedmorice hrvatskih vitezova, Anđelko Barać, Zoran Seferović, Gojko Lauc, Dražen Bukvić, Zvonimir Kvesić, Marko Jelinić i Davor Bernardić.

Prije 26 godina, 6. travnja 1992. godine, prigodom prelaska na bojišnicu u Bosanskoj Posavini, u hladnoj rijeci Savi svoj život tragično su okončali hrvatskih branitelji.
U organizaciji Udruge veterana 108. ZNG-a na velikoj krivini uz rijeku Savu, između Migalovaca i Zbijega okupili su se branitelji i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata, roditelji, djeca i unuci kako bi se sjetili sedmorice nesretno stradalih pripadnika 108. Brigade ZNG-a.

Prošle godine, Vjeran Štigljić jedini preživjeli branitelj nesretnog događaja, prisjetio se utapanja svojih suboraca- Isti osjećaj, isto sve. Slike prolaze kroz glavu i nakon 25 godina. Patnja i nesreća. 25 godina slušao sam razne priče o toj nesreći, da smo bili pijani, da smo ljuljali čamce sami. Nevjerojatno da uopće netko može tako što smisliti. Mi smo u tom trenutku na sebi imali preko 35 kilograma opreme. To je bilo strašno, čuli su se glasovi dečki koji su se utapali, gutali vodu, čuli su se krikovi zapomaganja, pozivi u pomoć. Na žalost ni dan danas Gojko Lauc nije pronađen. Sretan sam što se konačno na primjeren način danas možemo sjetiti svih koji su stradali i zahvalan Bogu što sam ostao živ kako bi svjedočio istinu o stradavanju svojih suboraca.-

Nakon spuštanja vijenca u Savu i paljenja svijeća te kratke molitve u spomen na stradale branitelje položeni su i vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu. Neka im je vječna slava.

foto: MARIO ERŽIĆ/FB

gp/EBROD

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Comments

comments

Jedan odgovor na “26 godina kasnije sjećamo se sedmorice branitelja čiji život je tragično okončan u hladnoj rijeci Savi”

  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    Počivali u miru Božjem hrvatski vitezovi!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
(VIDEO) Nino Raspudić: Mediji manipuliraju izjavama

U emisiji ‘Peti dan’ u petak, 6. travnja glavna tema je bio odnos crkve i politike. Sudjelovali su filozofkinja Marija...

Close