Published On: Sub, tra. 7th, 2018

26 godina kasnije sjećamo se sedmorice branitelja čiji život je tragično okončan u hladnoj rijeci Savi

SLAVONSKI BROD- S ponosom, danas se sjećamo sedmorice hrvatskih vitezova, Anđelko Barać, Zoran Seferović, Gojko Lauc, Dražen Bukvić, Zvonimir Kvesić, Marko Jelinić i Davor Bernardić.

Prije 26 godina, 6. travnja 1992. godine, prigodom prelaska na bojišnicu u Bosanskoj Posavini, u hladnoj rijeci Savi svoj život tragično su okončali hrvatskih branitelji.
U organizaciji Udruge veterana 108. ZNG-a na velikoj krivini uz rijeku Savu, između Migalovaca i Zbijega okupili su se branitelji i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata, roditelji, djeca i unuci kako bi se sjetili sedmorice nesretno stradalih pripadnika 108. Brigade ZNG-a.

Prošle godine, Vjeran Štigljić jedini preživjeli branitelj nesretnog događaja, prisjetio se utapanja svojih suboraca- Isti osjećaj, isto sve. Slike prolaze kroz glavu i nakon 25 godina. Patnja i nesreća. 25 godina slušao sam razne priče o toj nesreći, da smo bili pijani, da smo ljuljali čamce sami. Nevjerojatno da uopće netko može tako što smisliti. Mi smo u tom trenutku na sebi imali preko 35 kilograma opreme. To je bilo strašno, čuli su se glasovi dečki koji su se utapali, gutali vodu, čuli su se krikovi zapomaganja, pozivi u pomoć. Na žalost ni dan danas Gojko Lauc nije pronađen. Sretan sam što se konačno na primjeren način danas možemo sjetiti svih koji su stradali i zahvalan Bogu što sam ostao živ kako bi svjedočio istinu o stradavanju svojih suboraca.-

Nakon spuštanja vijenca u Savu i paljenja svijeća te kratke molitve u spomen na stradale branitelje položeni su i vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu. Neka im je vječna slava.

foto: MARIO ERŽIĆ/FB

gp/EBROD

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    Počivali u miru Božjem hrvatski vitezovi!!!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
(VIDEO) Nino Raspudić: Mediji manipuliraju izjavama

U emisiji ‘Peti dan’ u petak, 6. travnja glavna tema je bio odnos crkve i politike. Sudjelovali su filozofkinja Marija...

Close