Published On: Uto, lis. 31st, 2017

26. obljetnica osnivanja 138. brigade HV-a Delnice

28. listopada važan je datum u povijesti Domovinskog rata na području Gorskog kotara, gdje je prije točno dvadeset i šest godina ustrojena 138. brigada Hrvatske vojske. Na spomen-obilježje u središtu Delnica položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Brojni Gorani, ali dijelom i Primorci i otočani, dali su svoj doprinos obrani Hrvatske djelovanjem u 138. brigadi. Njezini pripadnici prisjetili su se danas ratnih dana na svečanosti polaganja vijenaca uz spomen-obilježje na središnjem gradskom trgu u Delnicama.

Krajem tjedna bit će promoviran i prigodan kraći film o 138. brigadi. Na ratni put postrojbe podsjetio je njezin ratni zapovjednik, umirovljeni brigadir Miljenko Balen: “Ponosni smo što je brigada svoje ratne zadaće izvršila bez ijednog ekscesa. Tijekom petogodišnjeg ratnog puta stradalo je petnaest naših suboraca. Trinaest je poginulo, a dvojica su preminula od posljedica rata. Imali smo i više od 250 ranjenih”, rekao je Balen.

Izvor: Hrvatski radio

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO: Obilježena 26. obljetnica ustroja 131. brigade Hrvatske vojske

  U Županji je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata županjske Posavine, a zatim molitvom...

Close