28. godišnjica podmuklog ubojstva Hrvatskog policajca Vlade Laučana

 

Udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, na svojoj facebook stranici, objavila je Pozivnicu za obilježavanje 28. godišnjice podmuklog ubojstva Hrvatskog policajca Vlade Laučana, koja će se održati u nedjelju  09. lipnja 2019. godine u gradu Pakracu.

Da podsjetimo, široj javnosti manje je poznato da je  prva žrtva Domovinskog rata u Zapadnoj Slavoniji bio upravo  Vlado Laučan, koji je ubijen iz zasjede   prilikom obavljanja redovnih policijskih poslova, te je  vršio kontrolu prometa   na cesti Pakrac-Daruvar u blizini Pakraca, kada je iz obližnje šume  zapucano na pripadnike hrvatske policije, a mladi prometni policajac tom je prilikom izgubio život.

Za ubojstvo je Vlade Laučana bio je osumnjičen Srbin Radovan Katić iz Gornje Obriježi, ali nikada nije ništa dokazano.

Objavu Udruge  Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika prenosimo Vam u cijelosti.

“Poštovani prijatelji,

približava nam se još jedna tužna obljetnica, 28. godišnjica podmuklog ubojstva Hrvatskog policajca Vlade Laučana, prve žrtve srbočetičke agresije na području zapadne Slavonije.

Ne dozvolite da se to zaboravi, pridružite nam se 09.06.2019. godine (nedjelja) na komemoraciji, svetoj Misi, nogometnom turniru”….

POZIVNICA: 

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Obilježavanje vojne operacije ‘Lipanjske zore’

U lipnja 1992. godine pokrenuta je zajednička vojno-redarstvena operacija HVO-a, HV-a i HOS-a nazvana „Lipanjske zore“, koja je trajala od...

Close