4. ožujka 1993. poginuo Tomislav Ivčić – ‘Stop the war in Croatia’

tomislav-ivčić-snimka-zaslona-580x386

NA DANAŠNJI DAN

Na današnji je dan 1993. u prometnoj nesreći u Zagrebu poginuo slavni glazbenik Tomislav Ivčić. Poginuo je zajedno s još troje ljudi. Rođeni Zadranin, Ivčić je u svojoj plodnoj karijeri snimio oko 250 pjesama i održao stotine koncerata. Albumi su mu prodani u milijunima primjeraka, za što je dobio niz zlatnih i platinastih ploča.

Već za vrijeme Jugoslavije otvoreno je pokazivao svoje domoljublje što je tada bilo vrlo nepoželjno. Jedan je od rijetkih sa estrade koji se prije prvih demokratskih izbora javno i glasno izrazio da je njegov izbor Hrvatska i HDZ – tada stožerna stranka i pokret hrvatskog naroda protiv jugoslavenskog i srbijanskog šovinizma.

Početkom i u najtežim danima Domovinskog rata osobito je popularna bila njegova pjesma “Stop the War in Croatia”, koja je čak i u Australiji bila veliki hit. Na izborima 1993. izabran je za HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru, no poginuo je prije nego je preuzeo dužnost. Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju.

Tomislav Ivčić – „Stop the war in Croatia“

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. neka počiva u miru ali nije trebao raditi ono što je radio bio bi još uvijek živ

  2. Matilda Glück napisao:

    Volio je Hrvatsku i o njoj pjevao. Neka počiva u miru.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Održan sastanak Domoljubne koalicije i MOST-a

Nakon što je u četvrtak u Križevcima u posljednji trenutak i zbog nepoznatih razloga odgođen krizni sastanak Domoljubne koalicije, novi...

Close