7. VOLONTERSKI KAMP U PAKRACU Konferencija o izgradnji mira

zgradnja mira krenula  je iz Pakraca“ naziv je konferencije  koja je danas održana u pakračkoj  gradskoj vijećnici kurije Janković u sklopu 7. Volonterskog kampa Pakrac kampa koji se do 7.  srpnja održava u Pakracu u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ i Miramida Centra regionalne razmjene mirovnih iskustava iz Buja.

„Ovdje ćemo kroz sljedeća četiri dana pokušati razgovarati o tome što izgradnja mira znači nama osobno te što znači u cijelom kontekstu lokalne zajednice i šire te govoriti kako mi aktivisti možemo doprinijeti izgradnji mira i razvijati u našim sredinama“, rekla je na početku konferencije Mirjana Bilopavlović, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“, a sudionike konferencije pozdravili su i Marijan Širac, dogradonačelnik Grada Pakraca, Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice ispred srpske nacionalne manjine te Marija Lokner-Zanetti ispred Grada Lipika.

Na stručnoj  konferenciji na kojoj su sudjelovali volonteri iz Korenice, Zagreba, Velike Britanije, BiH, Srbije i Njemačke, predstavnici organizacija civilnog društva, Vijeća nacionalnih manjina Grada Pakraca te lokalnih institucija bilo je prilike podsjetiti se Volonterskog projekta Pakrac o kojem je govorila Lipičanka Vesna Golić koja se i danas bavi mirovnim radom,  o mirovnom angažmanu kao obrani  ljudskosti govorila je Vesna Janković, mirovna aktivistica Antiratne Kampanje od 1991. dok je Dejan Jović, sveučilišni profesor i politolog imao izlaganje na temu „Mir kao anti-mit“. U drugom dijelu konferencije bit će održani paneli na engleskom jeziku „Zašto nam lažu o ratovima“, James Deriega, pacifista i publicista, „ Kako smo učili jedni od drugih“ Alana Pleydella, voditelja programa britanskih Kvekera u 1990ima dok će Vesna Teršelič, mirovna aktivistica,   govorit će o „ARK, Volonterski projekt i izazovi za mir danas“.

Sudionici Volonterskog kampa Pakrac od sutra do nedjelje imat će tematska događanja, poput različitih radionica, predavanja i edukacija na temu izgradnje mira i mirovnog rada.

Uredništvno Portala dnevnih novosti, postaviti će samo jedno pitanje. Što je sa sudbinom dr. Ivana Šreter, je li se razgovaralo o tome?

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 5 komentara
Have Your Say
 1. Diana123 napisao:

  A, nije, što bi se divanilo o tome. Dr. Šreter je umri, daklen je već u miru pa nema potrebe sukladno: “Čuvaj me Bože, jer se Tebi utječem. Jahvi rekoh: “Ti si moj Gospodar, nema mi blaženstva bez Tebe!” (iz Psalma 16 – Jahve moja baština, i za ovog, nadam se, blaženog liječnika)

  • Diana123 napisao:

   Inače, ponad i oko Pakraca u miru umiru šume, moglo bi se i o tome negdje nešto reći, napisati. novce odvojiti – nakon ovog miroljubivog susreta, a ni vode im baš nisu ćiste, možda malo i o tome.

 2. MARŠ STOKA JUGO SRBSKA PACIFISTIĆKA.HOĆETE VELIKU SRBIJU MIRNIM PUTEM KAD NIJE IŠLO RATOM.

 3. Elvis Ursicic Elvis Ursicic napisao:

  Vidi onog ćelavog ušljivca s ljeve strane jovo, pa neka kažu gdje je nesretni doktor Šreter pa možemo dalje…

 4. Lajk za pitanje!!Meni usi zaparalo.ono..Zasto lazu nas o ratovima!!Nas nitko nije lagao..nas su granatirali..sravnili sa zemljom!! I da nema nitko da ode tamo i postavi im pristojno par pitanja?? Zbilja smo postali nojevi!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Vozaču kamiona produžili su pritvor za dodatna dva mjeseca

Podsjetimo, kamion je u punoj brzini uletio na odmorište na autocesti A3 između Novske i Okučana i naletio na skupinu...

Close