Agrokor AG platio je 606 tisuća eura za uređenje Kulmerovih dvora u Šestinama

Što se tiče privatnih troškova obitelji Todorić koje je dobavljačima podmirio Agrokor Zug, većina njih odnosi se na uređenje interijera Kulmerovih dvora 2009. i 2010. godine. Tako je Agrokor AG Stephen Ryan Designu platio ukupno 606.000 eura za uređenje zagrebačke rezidencije Todorićevih.

No, značajna su stavka i troškovi u mahom luksuznim trgovinama dizajnerskom odjećom. Smart SRL-u iz Milana plaćeno je čak 577.800 eura od 2009. do 2015., pri čemu je samo u 2015. potrošeno više od 200.000 eura. Luksuzna dizajnerska moda brenda Avi Rossini stajala je 393.000, a odijela, kojih je većina kupljena 2010., plaćena su ukupno 215.500 eura.

Na čarterske letove tvrtki LunaJets plaćeno je nepunih 100.000 eura, a gotovo 70.000 eura potrošeno je u trgovini Fanzoj Jagdwaffen & Ribohunt u Austriji, vjerojatno na ekskluzivne primjerke pušaka i drugo lovačko oružje. Agrokor AG plaćao je i troškove odmora, primjerice na Ibizi od 30.000 eura, zatim 28.500 eura potrošenih u jednom danu, 13. svibnja 2009., u Liquor Storeu u New Yorku.

Na teret Agrokora AG išle su i isplate menadžerima Agrokora Ivanu Crnjcu i Tomislavu Lučiću, ukupno 300.000 eura, kao i isplata 45.000 eura Olivieru Dassaultu, za kojega vještak navodi da je vjerojatno francuski političar.

Vještak je uočio i da postoje troškovi, oko 550.000 švicarskih franaka iz 2007. i 2008. godine, koji se odnose na plaćanje računa za luksuznu odjeću u spomenutim talijanskim trgovinama. Agrokor AG troškove za te dvije godine knjižio je kao troškove reprezentacije i uvrstio ih među rashode.

Zanimljivo je da su privatni troškovi obitelji Todorić koje je Agrokor AG knjižio kao potraživanja prema Agrokoru podmireni u kolovozu 2016. uplatom Agrokora. Radilo se o 10,4 milijuna eura. Vještak je, međutim, istaknuo da Agrokor ovo podmirenje privatnih troškova Ivice Todorića nije, kao što je trebao, u svojim knjigama proknjižio kao potraživanje od Todorića. Vještak je usto ukazao i na činjenicu da je dan nakon što je zaprimio Agrokorovu uplatu od 10,4 milijuna eura, Agrokor AG većinu tih sredstava, 9 milijuna eura, vratio Agrokoru u vidu zajma.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Mirko Vrbanac Mirko Vrbanac napisao:

    A u milu im mamicu jebem zasto nisu u przunu tatica Ante je bio u przunu radi kradje a i sinek je bio na cucavcu u Remetineckom besplatnom hotelu

  2. Jeronim Zecevic Jeronim Zecevic napisao:

    A to je sve kazao Dalickin vjestak..Todoric je radio kao i svi drugi u svijetu biznisa ali tko je zaista pokrao i prodao Agrokor to se zna..Plenki i kompani….

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
UMIROVLJENI ČASNIK HV-a: Kao vojniku, jedino oružje mi je sveta krunica!

Udar Zloga na obitelj do živjeli su Jelena i Ivica Markota bračni par koji danas svjedoči slavu Gospodina Bračni par...

Close