ALARMANTNA PORUKA IZ MOSKVE

ALARMANTNA PORUKA IZ MOSKVE: ‘SAD se sprema koristiti nuklearno oružje u Europi, a europske zemlje to ignoriraju’

‘Nažalost, pojedine  se države koje ovise o Washingtonu ponašaju kao da se ništa ne događa’

Rusko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je javnost da se SAD polako pripremaju za korištenje nuklearnog oružja u Europi. Očigledno je da SAD i Rusija odbacuju Ugovor o INF-u (JUgovor o srednjim nuklearnim snagama) iz 1987. koji objema stranama zabranjuje upotrebu rakete kratkog i srednjeg dometa nad europskim kopnom. Nakon što se pojavila informacija o povlačenja Washingtona iz sporazuma, Rusija je priopćila da dolazi do dovoženja američkih nuklearnih raketa u Europu, javlja Moscow Times.

“Amerika se priprema za upotrebu nuklearnog oružja u Europi uz sudjelovanje država koje takvo oružje nemaju”, izjavio je Vladimir Yermakov, šef odjela za kontrolu naoružanja Ministarstva vanjskih poslova.

Za medije je Yermakov izjavio i da se “nažalost pojedine države koje ovise o Washingtonu ponašaju kao da se ništa ne događa ili da se iz straha jednostavno ignoriraju koliko je zabrinjavajuće ono što SAD čini”. Još u prosincu je njemački ministar vanjskih poslova izjavio da će Berlin biti čvrsto protiv bilo kakvih ideja da se novi nuklearni projektili srednjeg dometa postave u Europu nakon ukidanja Sporazuma.

Rusija smatra da je Amerika razmještanjem nuklearnog oružja u Europi prekršila Ugovor o neširenju nuklearnog naoružanja jer upravo spomenuti ugovor poziva „nuklearne države“ kao što su SAD i Rusija da rade na sprječavanju nuklearnog naoružanja, prenosi net.hr

No, ni Washington nije ostao dužan Moskvi. Amerikanci optužuju Ruse za kršenje Ugovora o INF-u i to novom raketom, za koju Rusija tvrdi da nije obuhvaćena tim paktom.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HAK: Kolnici su mokri i skliski, pročitajte koje su ceste zatvorene zbog poplava

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (vozi se uz ograničenje brzine od 60km/h od tunela Bristovac do...

Close