Austrija upozorava na novi masovni migracijski val u Europu ovog proljeća

Austrijski ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl nedavno je poslao pismo Europskoj komisiji, upozorivši na obnovljenu migracijsku krizu i pozivajući na hitne preventivne mjere.
On je naveo da će veliki broj migranata iz Turske krenuti u Europu nakon što se vrijeme poboljša.
Kickl je u pismu naveo da postoji neizbježna kriza za koju vjeruje da su u tijeku planovi za velike migracije iz Turske u Europu.
Na temelju podataka koje je objavila Europska policijska uprava Europol, deseci tisuća migranata već su u regiji, uključujući 60.000 u Grčkoj, još 5.000 u Bosni i Hercegovini i još 5.000 u Srbiji.
Nadalje, na Bliskom istoku bit će još 5.6 milijuna sirijskih izbjeglica, što potvrđuje prijetnju novog masovnog migracijskog pokreta.
Kickl je pozvao Komisiju da brzo reagira i pošalje jasnu poruku migrantima da zaustave masovne migracije:
“Posebno je važno sada saznati koje inicijative i mjere planira Europska komisija kako bi mogli koordinirati odgovarajuće planove za slučaj nepredviđenih okolnosti za novi masovni priljev.”
Kicks je predložio da komisija odmah radi na “učinkovitim sustavima povratka”, “informativnim kampanjama i izgradnji lokalnih kapaciteta”, za koje mora postojati “mnogo više” financijske potpore od EU:
„Izbjeglice imaju pravo na život u sigurnosti i dostojanstvu – ali nemaju pravo slobodno birati zemlju odredišta. Samo Europa koja štiti svoje granice može pomoći onima kojima je zaista potrebna zaštita. “
Kickl je podsjetio EU da ne zaboravlja svoju povijest masovnom migracijom: „Svi se još sjećamo slika masovnog useljavanja 2015./2016. Bilo bi neodgovorno vrtjeti palcem i čekati da se deseci tisuća migranata nalaze na granici. “
„Politički mentalitet popravka i krpanja ne dovodi nas nigdje u EU – samo jasan, proaktivan strateški pristup. Radi se o izbjegavanju nove krize, a ne čekanju da izbije.
Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VELIKI PETAK – ISUS RAZAPET NA KRIŽ

Dan Isusove muke i smrti! Na ovaj sveti dan mislimo na križ muke i smrti našega Gospodina Isusa Krista. Tako...

Close