Published On: Uto, stu 6th, 2018

Austrijski Kronen Zeitung: Više od 20.000 migranata na granici Hrvatske čeka ‘proboj’, gotovo svi su naoružani

Austrijski tabloid Kronen Zeitung objavio je članak u kojemu piše o 20 tisuća naoružanih migranata koji čekaju priliku za proboj prema zemljama srednje Europske unije.

Na granici s Hrvatskom, samo 224 kilometra od Austrije, nalazi se više od 20 tisuća migranata koji čekaju “proboj” prema centralnoj Europi, piše Kronen Zeitung.

U članku se navode informacije iz odjela migracija u Ministarstvu unutarnjih poslova Austrije: “Vrlo brzo bi se na graničnom prijelazu kod Velike Kladuše mogli suočiti s pokušajem proboja najmanje 20.000 migranata prema centralnom dijelu Europe. Svi oni su naoružani, gotovo svi imaju nož”.

U članku se navodi da hrvatska policija pokušava zaustaviti migrante. “Postoje tendencije koje su zabrinjavajuće. Više ne dolaze obitelji i među migrantima gotovo da nema žena. Čak 95 posto migranata koji se žele probiti preko Velike Kladuše su mladići naoružani noževima. Granični policajac je već izboden”, citira tabloid neimenovani izvor iz Beča i dodaje kako među migrantima u BiH nema Sirijaca već su većinom Pakistanci, Iranci, Alžirci i Marokanci.

“Njihov cilj nije Austrija koja ima lošu reputaciju. Migranti žele u Njemačku ili skandinavske zemlje”, navodi se u članku i dodaje kako su svi migranti dobro opremljeni, a mnogi od njih imaju prepaid kartice UNHCR-a i UNICEF-a.

“Europa ne želi nametati bilo kakvu pomoć Hrvatima. Treba spriječiti proboj u Velikoj Kladuši, kako bi se zaustavili deseci tisuća migranata koji tek dolaze”, prenosi tabloid izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova Austrije i navodi kako će od ovog mjeseca na granicu BiH i Hrvatske stići snage europske granične policije FRONTEX.

 

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Štromar: 3033 mladih obitelji tražilo subvenciju stambenih kredita, odobreno 2873 zahtjeva

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar pohvalio se u utorak da je mjera subvencioniranih stambenih kredita ove godine imala...

Close