Published On: Sri, stu. 7th, 2018

Bednja: Migranti oštetili ogradu na groblju, mislili da je granica

Policijska uprava varaždinska priopćila je u srijedu poslijepodne da su službenici granične policije postaje Varaždin u noći s utorka na srijedu uočili oštećenje ograde groblja u Cvetlinu te naveli da se traga za nepoznatim počiniteljem, a u povodu priopćenja iz Općine u kojemu se navodi pretpostavka da se radi o migrantima, napominju da nije zabilježen povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na tom području.

U policijskom se priopćenju navodi da je na mjestu događaja obavljen očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prerezao pletivu žičanu ogradu na groblju i polegnuo je prema tlu, da se materijalna šteta procjenjuje na stotinjak kuna te da policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

„Također napominjemo da policijski službenici nisu evidentirali niti jednu krađu ili provalu koja bi ukazivala da su počinitelji nezakoniti migranti”, stoji u priopćenju. “Policijska uprava varaždinska ne bilježi povećan broj nezakonitih prelazaka državne granice na području Cvetlina i Jamna, no usprkos tome granična policija sukladno vlastitim analizama rizika pokriva područje uz državnu granicu, kao i na svim ostalim prilaznim pravcima“, navodi se dalje u priopćenju kao i podatak da je na tom području unazad dva mjeseca evidentirano deset osoba u nezakonitom prelasku i da su procesuiranje prema odredbama Zakona o strancima.

Iz varaždinske policije dodaju i da policijski službenici, posebno granična policija, pojačano djeluju uz državnu granicu s ciljem što veće sigurnosti svih građana i zaštite njihove imovine. Građane podsjećaju da se za svako sumnjivo ponašanje mogu obratiti policiji.

Iz Općine Bednja danas su priopćili da je oštećena ograda uznemirila jutros mještane sela Cvetlin i da se pretpostavlja se da su to učinili migranti koji pokušavaju prijeći hrvatsko-slovensku granicu, misleći da su naišli na žičanu prepreku sa slovenske strane. Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata, stanovnike brine  sigurnosni aspekt, stoji u tom priopćenju.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO Zekanović: Marakeškim sporazumom usvajaju se sadržaji duboko u suprotnosti sa suverenošću RH

Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović pozvao je u srijedu premijera i predsjednicu Republike da iznesu jasan stav o Marakeškom sporazumu,...

Close