Published On: Pet, kol. 10th, 2018

Biviši pripadnik ALFA-i Branko Maretić – Dečina propješačio Hrvatsku

Branko Maretić – Dečina, bivši pripadnik SJP ALFA, HRVI, nakon dodatnog oboljenja počeo se više baviti pješačenjem. I ranije je pješačio po gorama i planinama, ali ovaj puta odlučio je krenuti od Iloka do Prevlake. Prvo u društvo s jednim Hrvatom i jednim Amerikancom, no njegova volja i snaga je bila jača i krenuo je sam. Sve se to odvijalo u 90 dana. Od Iloka do Mure, preko Žumberka, Gorskog Kotara do Savudrije. Nazad preko Gorskog Kotara i Velebita do krajne točke na jugu do Prevlake. Što znači da je spojio sve strane Svijeta gdje se proteže hrvatsko područje.

Hrvatska duga staza proteže se od Iloka preko Svetog Martina na Muri do Savudrije, a završava u Prevlaci Rt Oštro. Time su obuhvaćene najistočnija, najsjevernija, najzapadnija i najjužnija točka Hrvatske. Trail koji sam prepješačio trajao je 90 dana u kontinuitetu. Započeo je 30.04.2018. i trajao do 29.07.2018. a dugačak je 2149 km. Time sam postao prvi koji je prehodao Lijepu našu spojivši spomenute četiri zemljopisne točke. Činjenica da sam prvi prohodao i završio ovu dionicu za što imam veliku podršku i znanih i neznanih ljudi ispunjava me posebnim zadovoljstvom što mi daje novi vjetar u leđa za moje buduće trailove kao i nastojanje da Hrvatsku Dugu Stazu održim živom po kojoj će hodati budući hodaći. 

Branko je svoje pješačenje o Hrvatskoj dugoj stazi slobodno objavljivao na facebook stranice https://www.facebook.com/branko.maretic.decina.cldt/  i https://www.facebook.com/branko.maretic.decina.cldt/?hc_ref=ARRrDO681k-YUxSVUiGdRJTWq02QnvH-AbnKZHRZ1rwNzOzvgRqljLsaBykezdrJkxA&fref=nf – gdje možete pogledati sve krajolike kuda se kretao.

Također o spomenutom prehodanom trailu postoje već objave https://screenshots.firefox.com/nmxfMZGNb4my42wl/www.facebook.com koje datiraju od 29.07.o.g. te se spominje pri mojem gostovanju uživo u emisiji Dobro jutro Hrvatska 03.08.2018 koja je posvećena “Oluji” i u intervjuu na Braniteljskom radiju. Branko je najavio i slijedeći mogući poduhvat, a to je preživljavanje u prirodi, te mu želimo puno uspjeha u tome.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Biviši pripadnik ALFA-i Branko Maretić – Dečina propješačio […]

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zekanović: Dolazak traktora u Beograd nije početak hrvatske povijesti nego kraj srbočetničke agresije!

Hrvoje Zekanović: Dolazak traktora u Beograd nije početak hrvatske povijesti nego kraj srbočetničke agresije!

Close