Boris Miletić kao Neron, proglašava Dan žalosti u Puli povodom stečaja Uljanika, a IDS ga je potpalio

Trgovački sud u Pazinu odlučio Uljanik poslati u stečaj

Istekao je i posljednji rok za deblokadu računa brodogradilišta Uljanik, pa je Trgovčki sud u Pazinu u ponedjeljak odlučio da se pokreće njegov stečaj.

” Stečaj Uljanika imat će traumatične posljedice za cijelo hrvatsko gospodarstvo. Uljanik je stoljetni gospodarski i kulturni simbol Istre koji je pune 163 godine osiguravao egzistenciju tisućama obitelji. Stečaj Uljanika predstavlja ogroman kulturni, gospodarski i emotivni gubitak za sve građane Pule zbog čega će u Puli će današnji dan biti proglašen Danom žalosti”, poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića.

Proglasiti Dan žalosti za propast Uljanika u čemu  su  on osobno i njegova stranka sudjelovali, dali ogroman doprinos i odavno pokopali Uljanik, je više nego licemjerno. Amnezija i sinkopa obuzele su Borisa Miletića kada je Uljanik u pitanju.

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio kršćane za palež. Tako  Boris Miletić optužuje Vladu RH skidajući time sa sebe i IDS-a  svaku odgovornost, svi su krivi samo  on i IDS eto nisu??? Optužujući Vladu RH, ponavljaju staru mantru IDS-ove iredentističke i autonomaške politike da je Istra zapostavljena i da se iz Istre samo uzima novac, a da joj se ništa ne daje, da je Istra za Zagreb isto što i nekada Beograd. (mada bi Boris Miletić i IDS vjerojatno radije davali Beogradu, nego Zagrebu)

Bivši župan i predsjednik IDS-a, Ivan jakovčić, pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić i sadašnji župan Valter Flego, točno tim redoslijedom, najveći su inicijatori i krivci za uništenje Uljanika.

Ivan Jakovčić je inicijator i osnivač projekta Brijuni rivijera po kojemu bi se pulski zaljev pretvorio u turističko-kockarski raj za turiste sa dubokim džepovima i nautičare ,odnosno u mali Monte Carlo. Pri tome je Jakovčiću smetao Uljanik, pa je još 1998 godine govorio da je “šaka u oko pulskom zaljevu ” i da ga  treba maknuti.

Naravno da je “mali potrčko ” Boris Miletić u ideji slijedio svog velikog šefa, pa je u predizbornoj kampanji za izbor gradonačelnika snimio spot u kojem obećava građanima Pule, šetnicu oko cijelog pulskog zaljeva i time Pulu vratiti moru.I ne samo to, nego je kao pulski gradonačelnik inicirao promjenu GUP-a u kojem su na mjestu Uljanika, ucrtani hoteli i dvije marine.

Za Brijuni rivijera trebalo je naći investitore, pa je Ivan Jakovčić doveo u Istru Danka Končara, bogataša sumnjivog porijekla kapitala, pravomoćno osuđivanog za privredni kriminal, kojeg nalazimo  i u Uljanik Plovidbi, a koji je bio predstavljen i kao strateški partner u restrukturiranju Uljanika. Niti jedan se drugi investitor nije našao, pomalo čudno zar ne?

Umjesto da rade u korist istarskih radnika, istarskih težaka i građana,  kao što se predstavljaju,  jedinim zaštitnicima Istre, IDS- ovci su se, i još se brinu samo za osobne i stranačke interese, neprestano od osnivanja IDS-a stvarajući nesnošljivost i mržnju prema hrvatskoj državi i Zagrebu kao državnoj vlasti. Važnije je bilo baviti se ustašama i zabranama,  nego sačuvati poduzeća i radna mjesta istarskih radnika,  težaka i građana.

IDS je na vlasti u Istri od osamostaljenja Hrvatske kao države, sebe predstavlja kao jedinog zaštitnika Istre i istarskog čovjeka, a ustvari iznevjerio je njegovo povjerenje,  koje mu je on ukazivao dajući mu glas, a time  i vlast,  radeći protivno interesima tog istog malog istarskog čovjeka, radnika i težaka.

Nije ni državna vlast po pitanju Uljanika sasvim bila po strani. U vlasničkoj strukturi Brijuni rivijera, udio države  Hrvatske je 67 % , a Istarske županije 33% . U nadzornom odboru bili su predstavnici svih hrvatskih Vlada od 2001 .godine do danas, tako da ne mogu reći da nisu bili upoznati sa stanjem u Uljaniku.

Sagledavajući cijelu priču o Uljaniku ne mogu se oteti dojmu da je dovođenje Kineske delegacije na kraju priče ,nekakav prešutni dogovor između IDS-a i Vlade RH ili nekakva “kompenzacija ” sa pelješkim mostom, kojim Uljanik ide u stečaj i umjesto brodogradnje Kinezi dobiju na poklon “prikladno zemljište “za izgradnju turističkih objekata, kako  je IDS-ova vrhuška i bila zamislila. Tako bi se kompenzirala šteta nastala stečajem Uljanika, nalaženjem investitora za turistički projekt da Pula ipak postane ” mali ” Monte Carlo? Živi bili pa vidjeli!

U svakom slučaju IDS je izgubio povjerenje istarskih glasača, ali s obzirom da u Istri nema ozbiljne i jake oporbe, unatoč svemu, još ima realne mogućnosti održati se na vlasti, što i jest najžalosnije. Ovaj potez Borisa Miletića da proglasi Dan žalosti povodom stečaja Uljanika, koliko god je licemjeran i bezobrazan, toliko je i medijski koristan i pragmatičan za IDS kao stranku na vlasti u Istri.

 

***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

 

Displaying 35 komentara
Have Your Say
 1. Desimir Buzak Desimir Buzak napisao:

  Idiot jebo svoju majku to treba hapsiti zajedno sa sindikalistima

 2. Nada Alajbeg Nada Alajbeg napisao:

  Koliko si ti maznija

 3. Ljiljana Soan Ljiljana Soan napisao:

  Budaletina, gdje je bio kad su uništavali Uljanik, a da krao sa ostalima!

 4. Petar Petrovic Petar Petrovic napisao:

  U drzavi mojoj kakovu su vecinom svi posteni ljudi sanjali,i krv za nju dali,nikada niti jedan komunisticki duznosnik nebi srao po Hrvatskoj drzavi,ne nebi ga ja ubijao koa vi kada ste 1945 zajasili Hrvatski narod vec bi bili maknuti sa svih funkcija u drzavi,ja sam 90 godina govorio,kazu imamo drzavu,a sav ljudski sljam ostavili u firmama koje su pokrali dok su drugi ratovali! Pozdrav svim drugovima.Bog i Hrvati

 5. Boris Barić Boris Barić napisao:

  I za tebe ima mjesta u Lepoglavi.

 6. Ante Režan Ante Režan napisao:

  Kakav tata takav i sin.

 7. Nino Čeredar Nino Čeredar napisao:

  Ma jebpiiiip ti državu kad više ne da narodne pare za uljanik odakle svi grabe i naravno da je to dan žalosti za njega i takve kad se zaprla kasica prasica

 8. Branimir Novak Branimir Novak napisao:

  DAO BI JA NJEMU DAN ZALOSTI,SMRAD KOMUNJARSKI,KAD SU BRANITELJI GINULI NIJE MU BILO BITNO NI GDJE GINU NI ZA KOGA GINU,CIJELIH 28 G. SU CECALI DRZANI PRORACUN I NAROD SRAMOTA OD DRZAVE STO IM SE TO DOZVOLILO.

 9. DAN ZALOSTI NEMA OD KOGA VISE KRASTI

 10. Marko Kovac Marko Kovac napisao:

  SMECE LIBERALKOMUNISTICKO, POTOMAK CRVENIH KRVNIKA

 11. Goran Butina Goran Butina napisao:

  U Remetinec s njim na 20g da tamo ŽALUJE za kravom muzarom i YUGOM. 👹👹👹

 12. Marinko Zugo Marinko Zugo napisao:

  Kao gradonačelnik Pule ili poštivanje Hrvatsku zastavu ili se goni u tri pičke materine

 13. Davor Vinković Davor Vinković napisao:

  te treba na dan žalosti pobit te JNA kopilad to su lopovi svo vreme krali sad su u Zagrebu krivi bando korupirana trebali i vas istrijani u uljaniku da zavare za jedan brod

 14. Nek napravi domjenak za radnike Uljanika novcem šta ga je krao iz njihove kase kao član nadzornog odbora

 15. Marinko Rajić Marinko Rajić napisao:

  Govedo sto ste napravili

 16. Josip Colic Josip Colic napisao:

  Pa pitajtega odagleje i koje jeboga otac njegov takvije puna istra tj mala srbija

 17. Ivica Mikulić Ivica Mikulić napisao:

  Đubre partizansko Mesića kućni ljubimci

 18. Andrija Grgić Andrija Grgić napisao:

  Da ima imalo savjesti, stavio bi sam sebi lisičine i upitio se u Remetinec

 19. Stjepan Perčić Stjepan Perčić napisao:

  IDIOT na kvadrat ,

 20. Josip Ljubicic Josip Ljubicic napisao:

  On bi novac iz državnog proračuna tj od svih građana RH, predlažem mu nek ih najbogatija regija istra spašava, govnar jedan🤧tolike milinarde su već dobili. Da se toliko upumpalo u Slavoniju mogli su se uz hrvatske građane hraniti i svi turisti 🤔

 21. Nedjeljko Poldan Nedjeljko Poldan napisao:

  Ids je uspio….pokopati Uljanik….

 22. Ovaj me podsjeća na Sanadera i njegov govor o lopovima ….

 23. Marija Kulic Marija Kulic napisao:

  Uljanik je bio dobar dok ga nisu preuzeli pljačkaši is ids kao Miletić Jakovčić i ostala družina

 24. Krešimir Cestar Krešimir Cestar napisao:

  Kome Dan žalosti, sebi i svojoj kliki iz partije zvane IDS

 25. Marinko Drljo Marinko Drljo napisao:

  Zatvaravamse Samo Posluga Kase Uljanika nisi spusto Zastave kadsi Krao i Pravijo Istarski Pasos voda Zlocinacke Stranke IDSa

 26. Marko Keškić Marko Keškić napisao:

  Koliko si buljav takav ti je karakter ma ti ga ni nemaš seronjo..!

 27. KREPALA MU KRAVA MUZARA

 28. Županje Selo Županje Selo napisao:

  Kakav dan zalosti , on to radi da ga narod ne lincuje, a trebao bih na linc, on i IDS su najvise krivi ,jer se dogadja u njegovom vrtu, a on nezna za gubitasa sto ide u stecaj.

 29. Jerko Uljević Jerko Uljević napisao:

  A šta radi dorh

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Mladen Pavković: Tuđman je, po Kuljišu, stvorio Hrvatsku od „majmuna i gangstera“!

Prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman (Veliko Trgovišće, 14. svibnja 1922. – Zagreb, 10. prosinca 1999.)., koji je...

Close