Published On: Ned, stu. 26th, 2017

BOROVO NAJAVILO PROIZVODNJU ‘ZENGI’ Predsjednica pokrenula trend

Za 86 godina postojanja vukovarske Tvornice obuće Borovo proizvedene su tisuće različitih modela cipela koje su se prodavale širom svijeta, ali je samo nekoliko modela koji “imaju priču”. Jedan od takvih su i žute čizme koje su u Vukovaru tijekom Domovinskog rata bile poznate kao i “zenge”.

Uspomenu na te čizme, koje su ratne 1991. godine nosili vukovarski branitelji, probudila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja su upravo u žutim “zengama” pojavila u Koloni sjećanja 18. studenoga. Te čizme su mnogima od branitelja pomogle da prebrode kišne i hladne dane.

Odmah nakon pojavljivanja Predsjednice u “zengama” uslijedili su brojni uputi iz cijele Hrvatske, ali i svijeta, javlja Večernji.

“Pojavio se veliki interes za te čizme tako da planiramo ponovno proizvoditi žute čizme. Imamo znanje, tehnologiju, a koliko vidimo – i tržište ih traži. Ovisno o trendovima, možda ćemo ih proizvoditi u još nekim bojama, ali će svakako jedna od njih biti i njihova izvorna žuta”, rekla je Marija Rušnov, koja u Borovu radi kao stručni suradnik i marketingu.

Displaying 6 komentara
Have Your Say
  1. Izvrstan potez , naše drage predsjednice ,, svaka joj čast … da se nitko drugi nije sjetio obuti te ,, ZENGICE … ŽENA MRAK … SVE POZITIVNO I ZA DOBRO SOJE ZEMLJE … BRAVOOOO

  2. Jela Gabelić napisao:

    To nek SE cuje i nek SE zna

  3. Nada Andrić napisao:

    E mora će praviti “ZENGE”, a i sami će dati otkaz eto mjesta za druge da rade (Pupi će da kaže da su ugroženi jer moraju praviti ZENGE)

  4. Gordan Juric napisao:

    Problem u glavnom srba više radi u Borovu nego Hrvata

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Jutarnji list starim dokumentima, očito po narudžbi, napao Šeksa da je radio za Udbu

Nadjeljni Jutarnji list na naslovnoj donosi samo jednu temu. Prozvali su Šeksa da je radio za Udbu. Navode i kodno...

Close