Published On: Uto, velj. 3rd, 2015

Bosna i Hercegovina: Istraga ratnih zločina – ubojstva tri katolička svećenika

katolička-crkva-prijedor-580x435

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine provodi istragu o ratnim zločinima čije su žrtve bili katolički svećenici u toj zemlji kao i hrvatsko stanovništvo s područja Prijedora, a glavni državni odvjetnik BiH Goran Salihović o tome je u utorak izvjestio banjolučkog biskupa i predsjednika Biskupske konferencije BiH Franju Komaricu, priopćeno je iz sjedišta državnog odvjetništva u Sarajevu.
Salihović je biskupa Komaricu izvjestio o naporima koje istražitelji ulažu kako bi riješili slučajeva ubojstva trojice svećenika Banjolučke biskupije.

Riječ je o Ivanu Grgiću iz Ravske te Ratku Grgiću i Tomislavu Matanoviću iz Prijedora, koji su ubijeni 1992. i 1995. godine, a za te zločine do sada nitko nije procesuiran.

Salihović je najavio da će uskoro biti osnovan tim tužitelja i istražitelja koji rade na predmetima ratnih zločina na području Prijedora kako bi se usredotočili na otkrivanje počinitelja tih zločina.

Biskup Komarica izrazio je nadu da će ovi zločini uskoro biti rasvijetljeni kako bi se kaznila ubojstva nedužnih svećenika te više od 60 civila iz sela Briševa kod Prijedora, što bi predstavljalo korak u jačanju vladavine prava, mira i pomirenja među narodima.

(Hina) xrmav yilov

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Prve table na ćirilici postavljene na prometnici, ministar Bauk poručuje da ih se ne dira

Radnici Hrvatskih cesta postavili su table s ćiriličnim natpisima na ulasku i izlasku iz općine Donji Lapac nakon višemjesečnog ignoriranja...

Close