BRANITELJI OGORČENI: GRADONAČELNIK OSIJEKA NIJE OMOGUĆIO JAVNO PRAĆENJE HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE

BRANITELJI OGORČENI: GRADONAČELNIK OSIJEKA SRAMOTNO I NEMORALNO ONEMOGUĆIO JAVNO PRAĆENJE NAJVEĆEG USPJEHA HRVATSKOG SPORTA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Priopćenje Udruge veterana 130. brigade HV Osijek donosimo u cjelosti…

-Nakon najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa i plasmana u finale SP-a u Rusiji slavlje u čast Vatrenih nogometaša, pored dosada potpuno zakrčene Kapucinske ulice, građani Osijeka nastavili su u dosad neviđenoj patriotskoj atmosferi na glavnom gradskom Trgu Ante Starčevića, gdje su uz pjesmu proslavili  neostvareni san svakog istinskog domoljuba. Time su sugrađani, posebno mladi, zorno pokazali svojevrsnim građanskim buntom što misle o politici onemogućavanja javnog praćenja utakmica nogometne reprezentacije na glavnom trgu.

Ovakav rasplet događanja i reakcija sugrađanja potpuno je očekivana, a nakon nezabilježene nebrige i minoriziranja volje građana, primjereniji je društvima u kojima vlada autoritarni, diktatorski režim nego državi i posebno gradu koji se uz ogromne žrtve uspio oduprijeti brutalnoj agresiji.

Dakako da je bilo dovoljno vremena da se za bar dvije posljednje utakmice svjetskog nogometnog prvenstva za građane četvrtoga grada po veličini u Hrvatskoj  organizira primjereno javno praćenje utakmica i velikog uspjeha hrvatske nogometne vrste; koja je ušla među četiri najbolje reprezentacije na svijetu; na glavnom gradskom trgu, kao i u svim gradovima diljem Domovine. No, nažalost to se nije dogodilo, pa je sinoćnji događaj, nakon spektakularne polufinalne pobjede nad Engleskom, zauzimanje prostora središnjeg gradskog trga za proslavu potpuno očekivana reakcija euforičnih i ponosnih građana.

Nitko ne može razuvjeriti Osječane da ovakav skandalozni postupak gradonačelnika nije samo eklatantna nezahvalnost prema građanima i nedostatak kulture, nego razvidno ima korijene u komunističkoj, jugonostalgičarskoj, udbaškoj i antidomoljubnoj politici koja ne može podnijeti najveće uspjehe hrvatskog nacionalnog sporta i njegovih istinskih velikana.  

Demagoški pokušaj opravdavanja ovog novog nevjerojatnog debakla gradonačelnika Osijeka i ljevičarske gradske uprave u osječkim dnevnim novinama, zbog izmišljenog i neargumetiranog razloga “dobivanja licence za veliki ekran”, pravo je ogledalo politike nebrige, pogodovanja, nametanja i nasilništva čemu su izloženi civilizirani i mirni građani grada Osijeka.

Politika koja je dovela do urušavanja gospodarskih, kulturnih i građanskih vrijednosti pored egzodusa velikog broja građana ovim skandaloznim činom potpuno je razotkrivena u svom najnemorajnijem izdanju, priopćili su iz Udruge veterana 130. brigade HV Osijek.

HEROJI OSIJEKA – Udruga veterana 130. brigade HV Osijek

Osijek-TRG

Osijek-TRG

 

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Dalić pozvao Ćiru i brončane iz ’98. na finale: Spremni smo za naslov

Izbornik Zlatko Dalić na finale u Moskvu pozvao je legendarnu generaciju vatrenih iz 1998. te trenera svih trenera Ćiru Blaževića....

Close