Brata i sestru ubio dim: Nakon tri dana našli su ih u krevetima

U kući u mjestu Ramljani kod Otočca u nedjelju su pronađena mrtva tijela brata i sestre Jergović, 88-godišnje Ane i 77-godišnjeg Tomislava. Obavljena je obdukcija tijela

Brat i sestra Tomislav (77) i Ankica (80) Jergović preminuli su od posljedica trovanja ugljičnim monoksidom u obiteljskoj kući u Ramljanima kod Otočca, utvrđeno je obdukcijom. Njihova beživotna tijela u nedjelju je u kući pronašla policija, nakon što ih je alarmirao njihov brat Mate iz Zagreba, koji ih nikako nije mogao dobiti.

– Zadnji put smo se čuli u četvrtak. Pokušao sam ih dobiti, zvao ih u petak i subotu. Nisu se javljali što mi je bilo čudno. Zamolio sam susjeda da provjeri što se događa i javio mi je da su vrata zaključana. Posumnjao sam da se nešto dogodilo, no bilo mi je neobično da bi se obojima nešto dogodilo. Nazvao sam policiju i rekao im da ne mogu dobiti brata i sestru. Odmah su otišli provjeriti, u kući su ih nažalost pronašli mrtve. Svatko je bio u svojoj postelji – govori ožalošćeni brat Mate, dodajući da je došlo do tragedije zbog spleta okolnosti, jakog vjetra i začepljenog špareta.

Foto: Andreja Thomas/24sata

– Rekli su mi da su umrli zbog trovanja ugljičnim monoksidom kojeg su dva dana udisali i zbog prevelike koncentraciju u tijelu od njega na koncu zaspali i preminuli. Dogodila se tragedija, splet nesretnih okolnosti. U kuhinji su se grijali na šporet na drva, a sobu su zagrijavali otvaranjem vrata. Tih dana je puhao jaki vjetar i on je vjerojatno kroz dimnjak gurao dim natrag prema šporetu gdje je došlo i do začepljenja. Najgore je što se ugljični monoksid ne osjeti, ne smrdi, a oni su to dva dana udisali i od toga stradali – rekao je Mate, dodajući da im je u studenom pomogao očistiti čađu u šporetu i brata oko Nove godine podsjetio i da on očisti svaki mjesec jednom, no oboje su dobili gripu i nisu imali snage to učiniti sami.Tomislav i Ankica će u biti sahranjeni u srijedu u 13,30 sati na mjesnom groblju u Ramljanima.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
“Tvigi-94” – U samo jednom danu slomili smo mit o nepobjedivosti muslimanskih snaga

Operacija “Tvigi-94“ u samo jednom danu slomila je mit o nepobjedivosti muslimanskih snaga na prostoru ramske općine i mit o...

Close