Published On: Čet, sij. 29th, 2015

Bugojno: Zapovjedniku logora 4 godine zatvora za zločin nad Hrvatima

sud-111

Trećestupanjsko sudsko vijeće Suda BiH je odbacilo žalbu koju je obrana uložila na raniju presudu i ova je odluka konačna.

Sud BiH potvrdio je presudu kojom je zapovjednika osiguranja logora bošnjačke Armije BiH Musajba Kukavicu u Bugojnu osudio na četverogodišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad hrvatskim zatočenicima, priopćeno je u četvrtak iz Suda BiH.

Kukavica, koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi, a u drugostupanjskom postupku osuđen na četverogodišnju kaznu zatvora žalio se trećestupanjskome vijeću koje mu je potvrdilo osuđujuću presudu. On je osuđen za ratni zločin protiv Hrvata ratnih zarobljenika, nečovječno postupanje i mučenje koje je počinio kao časnik Armije BiH od 1993. do 1994. u logoru na stadionu Iskra u Bugojnu.

Trećestupanjsko sudsko vijeće Suda BiH je odbacilo žalbu koju je obrana uložila na raniju presudu i ova je odluka konačna.

Protiv Kukavice se ranije vodio postupak zajedno sa Senadom Dautovićem koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Iskra u Bugojnu koji je pravomoćno osuđen na 7 godina.

Sa stadiona Iskra u Bugojnu u ljeto 1993. nestao je 21. najvišepozicionirani hrvatski vojni i civilni dužnosnik u Bugojnu. Oni su ubijeni, a tek je dio tijela nestalih godinama kasnije pronalažen na više lokacija.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Leko: Sastao sam se s braniteljima sedam puta i nisam im nudio ‘sitniš’

Leko je naglasio da se divi braniteljima i cijeni njihov nemjerljiv doprinos stvaranju i obrani Hrvatske, zbog čega je, kaže,...

Close