Published On: Sub, tra 5th, 2014

Čelnik Zavjeta za Hrvatsku: ‘Karamarko zna sve o zloglasnom Perkovićevom suradniku, on je produkt njega i Udbe’

1_243135

– Karamarko bi o ovoj temi mogao bolje znati, on zna sve o Perkovićevom zloglasnom suradniku. Čuo sam da je Mičić suradnik Udbe i da se vezuje sa Perkovićem. Pričalo se da su izuzetno bliski, ali teško je doći do podataka o tome. Čuo sam da je i Karamarko blizak s tim ljudima.

Hladne prostorije njemačkoga zatvora te novi dokazi iz Hrvatske primorali su Josipa Perkovića da otkrije identitet osobe koja je ubila Stjepana Đurekovića. Kako je Dnevno.hr ranije pisao, izvršitelj ovog brutalnog ubojstva navodno je čovjek koji i danas slobodno šeta zagrebačkim ulicama, kodnog imena Zujalo. Bivši agent SIS-a Saša Radović za naš portal probio je kod te otkrio Zujalov identitet. Kako je kazao, radi se o Tomislavu Mičiću. “Prema mome mišljenu te prema nekim podacima koje posjedujem, Perkovićev Zujalo je Tomislav Mičić.

“U krvavoj garaži u kojoj je Đureković ubijen pronađen je otisak noge velikog čovjeka. Pazite, Mičić je veliki čovjek koji bi mogao imati broj noge 47, ali to ne mora biti dokaz. Međutim, u svojoj knjizi ‘Vratite opljačkano-bando lopovska’ naveo sam da je na marginama jednog obavještajnog dopisa kojega je potpisao Josip Manolić, udbaš Mičić označen kao Perkovićev Zujalo”, ustvrdio je Radović. Ali tko je ustvari Tomislav Mičić? Kako doznajemo, frankfurtski prijatelj pukovnika označenog kao Zujalo, bio je kontroverzni kockar Zlatko Bagarić poznatiji kao Bagi, a dio te ekipe bio je i Ljubomir Magaš poznatiji kao Ljubo Zemunac. Ljudi su to izuzetno bliski Perkoviću koji su navodno zajedno s još jednom osobom zvanom Paško, koji je u to vrijeme bio u SIS-u, krali automobile te ih prodavali po Bosni, Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji. Više podataka o Mičiću pokušali smo doznati od Marka Lukića iz Zavjeta za Hrvatsku, međutim on nas je uputio na adresu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka. “Karamarko bi o ovoj temi mogao bolje znati, on zna sve o Perkovićevom zloglasnom suradniku. Čuo sam da je Mičić suradnik Udbe i da se vezuje sa Perkovićem. Pričalo se da su izuzetno bliski, ali teško je doći do podataka o tome. Čuo sam da je i Karamarko blizak s tim ljudima. Ja toga čovjeka ne poznajem, ali Karamarko je Perkovićev produkt pa bi mogao znati nešto o njemu”, kratko je poručio Lukić te dodao da je stoga i šef najveće oporbene stranke produkt Udbe.

Ipak, ono što se iz medija može doznati jest to da je Mičić umirovljeni pukovnik SIS-a za kojim je Njemačka raspisala tjeralicu zbog ometanja rada pravosuđa u istrazi koja se vodila protiv Perkovića zbog sumnje da je umješan u Đurekovićevo ubojstvo. Mičić je također, prema riječima Saše Radovića, osoba od povjerenja generala Čermaka, a i s njim je kontaktirao nekoliko puta dogovarajući detalje oko nagodbe za njegovu šutnju.

Komunikacija između Radovića i Čermaka odvijala se kako nam je kazao preko Mičića koji mu je kod tunela Učka predao kovertu sa sto tisuća eura, a Radović je potom uhićen. Inače, Saša Radović javno je optužio Čermaka za ratno profiterstvo: prvo u knjizi ‘Tko je jamio, jamio’ iz 2008. godine, a onda i na javnoj televiziji. U tim istupima ustvrdio je kako je general tijekom rata švercao naftu u BIH, a gorivo je završavalo u tenkovima SAO Krajine. Radović je Čermaka za ratno profiterstvo prozivao i na prosvjedu ‘Stegnite vi remen bando lopovska’ na kojem je sudjelovao kao jedan od organizatora. Najgore optužbe zbog kojih je Čermak podnio čak četiri tužbe za klevetu, Radović je iznio u spomenutoj emisiji HTV-a, kazavši kako su ti tenkovi koje je naftom opskrbljivao Čermak, ubijali njegove suborce i napomenuo kako je Čermakov glamurozni dvorac Klokovec vrijedan milijune eura – poprskan krvlju hrvatskih branitelja.

Tjeralicu u Njemačkoj Mičić je zaradio prijeteći Petru Penavi, hrvatskom političkom emigrantu iz Stuttgarta, te svjedoku u procesu protiv Krunoslava Pratesa, koji je kao Udbin agent osuđen na doživotni zatvor zbog umiješanosti u Đurekovićevo ubojstvo. Penava se navodno i trenutno nalazi pod zaštitom njemačke policije te se sprema za novo svjedočenje protiv Perkovića, kojega njemačke vlasti smatraju Pratesovim izravnim nalogodavcem te istražuje njegovu povezanost s još nekim Udbinim nedjelima u Njemačkoj. Upravo tim povodom za Perkovićem je Savezni kriminalistički ured izdao međunarodni nalog za uhićenje.

Tomislava Mičića, bivšeg emigranta u Njemačkoj, Tomo Sedlo dovodio je u vezu s ubojstvom Nikole Miličevića Bebana, a njegovo ime u kontekstu je i slučaja ubojstva Joze Miloša koji je likvidiran kao navodni ubojica Brune Bušića. Spominje se tu i Vinko Sindičić, zaštićeni svjedok na suđenju Pratesu za Đurekovićevo ubojstvo. Perkovićev Zujalo prijetio je i novinaru Željku Peratoviću.

  • Autor: Ivan Babić
  • Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Srbi, sviđa li vam se prijedlog? Dajte nam Sonju Biserko, zauzvrat ćete dobiti Teršeličku!

Zaključak puka iz Srbije je, naravno, kako je Sonja Biserko zapravo Hrvatica jer je nemoguće da netko u tolikoj mjeri...

Close