Cesareov otac došao u Split, na skup stigla i Severina, pjeva se Thompson

Ljudi su se počeli okupljati i prije najavljenog službenog početka skupa u 9 sati, koji organiziraju građani s Pujanki, branitelji i članovi Torcide

U Splitu se održava prosvjed protiv ovrhe nad nad sedmogodišnjim Cesareom. Podsjetimo, mališan bi prema odluci Općinskog suda trebao biti odveden ocu, poduzetniku Alessandru Avenatiju, od kojega je majka Nina Kuluz prije šest godina pobjegla iz Torina zbog, kako tvrdi, maltretiranja i prijetnji.

Okupljanje se održava od 9 do 13 sati na adresi Pujanke 71, no građani su se počeli okupljati već tijekom noći. Skup organiziraju građani s Pujanki, branitelji i pripadnici Torcide, objavljeno je na Facebook stranici podrške ”Spasimo malog Cesarea”.

Policajci su počeli nositi ograde, a prosvjednici koji su bili na drugoj strani ulice potrčali su i stali ispred vrata ulaza. Policajac je kasnije mirno pokušao ući u zgradu, no nije uspio. Tek nakon razgovora s organizatoricom prosvjeda ušao je u zgradu zajedno s njom.

Policajci se nalaze u hodniku zgrade.

Iz Zagreba je stigao autobus s ljudima koji žele dati podršku Nini Kuluz. Žene nose majice na kojima piše: “I ja sam majka”. Poručili su da ih još stiže automobilima.

Ovrha djeteta zakazana je za 11 sati.

Organizatori mole da se osloboditi prolaz u zgradu zato što mora doći tim psihologa. “Za sada nam vjerujte, molim vas”, kazala je Vanda Plazonić, a Petar Gudić je apelirao na mir.

“Nemojte provocirati, okupili smo se ovdje zbog djeteta. Mir i dostojanstvo”, rekao je Gudić.

Policija pred zgradu postavlja željeznu ogradu.

HRT javlja da su u split stigli dječakov otac Alessandro Avenati (50), ali i generalni konzul Italije Paolo Palminteri.

Oko deset sati došla je i Severina Kojić sa suprugom.

Na skupu se pjeva i Thompsonova ‘Lijepa li si’.

Pojavila se i interventna policija, a približava se trenutak u kojem bi trebali doći Cesareov otac i sudski izvršitelji.

Uskoro donosimo više informacija.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
DRAMA U SABORU ZBOG TITA: SDP-ovci zatražili stanku!

Osim zbog preimenovanja Trga maršala Tita, stanka je zatražena i zbog ovrhe nad djetetom u Splitu Nakana da se u...

Close