Published On: Sri, lip. 29th, 2016

Četnički vojvoda o “ultranacionalistima u Hrvatskoj”

tomislav_nikolic-1

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ocijenio je neprihvatljivim da Hrvatska zaustavlja europski put Srbije “koja je ispunila sve uvjete”, izvjestila je u utorak Radio-televizija Srbije (RTS).

Komentirajući zaključak Radne skupine za susjedstvo, proširenje i Zapadni Balkan (COELA) da je suglasnost Hrvatske za otvaranje poglavlja izostala “iz bitnih razloga”, a Velike Britanije iz “tehničkih” – zbog situacije s referendumom o izlasku iz EU, srbijanski šef države kaže kako je “na svu sreću” EU sastavljen od država u kojima postoji razum.

“Šta god mi učinili, a učinili smo puno, Hrvatska nekim potezom uvijek pokaže kako je dočekala vrijeme kada će moći utjecati na sudbinu Srbije. Neprihvatljivo je da jedna država može zaustaviti drugu državu da uđe u EU, državu koja je ispunila sve uvjete”, izjavio je Nikolić novinarima u Kruševcu, gdje je sudjelovao na obilježavanju Vidovdana 28. lipnja, dana Kosovske bitke.

Nikolić je istaknuo da se uopće ne uzrujava zbog toga što “hrvatska administracija ponekad želi pokazati svojim nacionalistima kako je i dalje njihova”. “Možda ja nisam u pravu kad kažem da veliki dio hrvatskih političara i dalje pažljvo osluškuje što ultranacionalisti u Hrvatskoj misle i govore o nekom problemu i nema hrabrosti da istupi sa svojom politikom”, rekao je Nikolić.

U povodu Brexita i mogućnosti da s više argumenata brani tezu “i EU i Rusija”, ocijenio je da je ta teza i dalje “jedina ispravna” te da će je Srbija zastupati u svojoj državnoj politici.

“Nemojte misliti da se ja previše radujem krizi u EU, zato što kako god bilo, mi ćemo jako stradati kao mala država koja se proteklih godina jako oslonila na suradnju s EU-om”, ocijenio je srbijanski šef države, rekavši da od EU, kojoj bi želio da “opstane i napreduje”, ovisi i buduući status Srbije.

“Ako EU procijeni da smo ispunili uvjete, postat ćemo članicom. Ako nam postavi uvjete koje ne želimo ispuniti, nećemo biti članica”, poručio je Nikolić.

Voditeljica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević ocijenila je ranije kako predstavnici Hrvatske tvrde da je odluka o otvaranju poglavlja politička. Službeno stajalište je da Zagreb ne može dati “zeleno svjetlo” za otvaranje poglavlja, budući da je vlada u Zagrebu trenutno u tehničkom mandatu, kaže Mišćević.

Ocijenila je da Srbija s Hrvatskom još od siječnja igra “neku vrstu ping ponga” u svezi s otvaranjem poglavlja, te da je i deklaracija koju su potpisali premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović “donijela veliku promjenu”, ali da je “sada opet pitanje može li tehnička vlada u Zagrebu provesti dogovoreno”.

Šefica srbijanskog tima ocjenjuje i da se poslije britanske odluke na referendumu može očekivati usporavanje procesa proširenja, ali vjeruje da Zapadni Balkan “može biti dio odgovora na Brexit” i poslužiti “da se pokaže EU-u i njezinim članicama što je razlog ujedinjavanja Evrope – mir i stabilnost, solidarnost, europske vrijednosti vladavina prava”.

Miščević drži da “još uvijek postoje šanse da se poglavlja 23 i 24 otvore do kraja nizozemskog predsjedanja, 30. lipnja”.


TOMA GROBAR – MNOGO LIBERALAN ČETNIK ?!

“Možda ja nisam u pravu kad kažem da veliki dio hrvatskih političara i dalje pažljvo osluškuje što ultranacionalisti u Hrvatskoj misle i govore o nekom problemu i nema hrabrosti da istupi sa svojom politikom”, rekao je predsjednik Srbije Nikolić. ( danas na proslavi Vidovdana u Kruševcu, Hina)

Četnički vojvoda o “ultranacionalistima u Hrvatskoj” kao stvarnim gazdama u državi?! To su, bit će, oni koji su spriječili realizaciju Velike Srbije i njezin izlazak na Jadran …?! A političari bi bili “njegovi”, samo kukavice, valjda ?!  (N.M.)

Displaying 11 komentara
Have Your Say
 1. Tomo Krnjić napisao:

  Imaš uvjet da popušiš Marku i 23 točka odblokana!!

 2. Ante Ante Ante napisao:

  puši kurac i jeben onoga ko vam potpiše i jedan papir da možete dalje u pregovore. dosta vam je dala kučka pusička i milanovič

 3. Goran Gašpar napisao:

  Da je znao ratovati ne bi se sada žalio. Uostalom onaj koji poštuje običaje ratovanja i poštuje ljude vrlo malo ratuje, ostatak života gradi. Mi nemamo veze s njihovim pristupanjem, kao i nepristupanjem. Imamo i previše svojih problema, niti smo nebeska Božja država za razliku od nekih njegovih satelita.

 4. puši kurac majmune retardirani

 5. Zoran Ereš napisao:

  ZA NJEGA JE LAGANJE SVAKODNEVNI NORMALAN GOVOR

 6. Ferdo Bunoza napisao:

  Naj visi uvjet je sto su rehabitirali cetnike,a Nikolic je Drazin Vojvoda, Hrvatska nema pravo da se mjesa u cetnicke stvari.

 7. Pravi četnik! Sudi po sebi pa to onda podmeće drugima! Sreća njegova što su glasači u Srbiji priglupi.

 8. Pekčec Franjo napisao:

  Marš đubre četničko

 9. Daniel Sedmak napisao:

  Ma šta se uopće bavite s njim .

 10. Šta bi četnik nama radio da je situacija obrnuta

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
25 obljetnica 107. brigade “Vukovi” (Donji Miholjac-Valpovo) Valpovačka brigada

107. brigada "Vukovi" (Donji Miholjac-Valpovo) ili Valpovačka brigada, bila je brigada Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata. Nastala je 28. lipnja...

Close