Published On: Čet, pro 4th, 2014

Čulina: “Mi smo stvorili državu i imamo pravo iznijeti svoje primjedbe”

ZDRUG press -031214-11

Povodom gostovanja predsjednika Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, Đure Glogoškog, u Zadru članovi zadarske Udruge dragovoljaca i veterana održali su novinsku konferenciju.

Tema je bila javna tribina koja će se večeras održati u Hrvatskom narodnom kazalištu pod nazivom “100 posto za Hrvatsku”, a na kojoj će se govoriti o novom Zakonu o braniteljima i razlozima njihova prosvjeda.

Iako je konferencija bila održana u jakom sastavu od čak osam članova zadarskih braniteljskih udruga, na njoj je rečena svega jedna rečenica, ona koordinatora Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Marka Čuline Maka:

– Kao koordinator pozivam sve branitelje i građane Zadra na tribinu, na ovaj način dajemo podršku prosvjedu stopostotnih ratnih invalida – kazao je Čulina.

Čulina se predstavio kao koordinator “Zdruga udruga”, te smo ga upitalo zašto su naziv “zajednica” promijenili u “zdrug”, obzirom da to pomalo podsjeća na ratnu brigadu.

– Većina je nas bila za naziv “zdrug”, a ona će dobiti svoju formu i status – kaže Čulina o nedavno osnovanoj Zajednici udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Na pitanje koji je njihov cilj, posebice u situaciji kada udruge u našoj županiji već imaju Koordinaciju udruga, Čulina pojašnjava:

– Cilj je promicanje vrijednosti Domovinskog rata, moramo uvjeriti građane da od svih 500.000 branitelja nisu svi oni u mirovini, kako nas se ne bi gledalo krivo. Mi smo stvorili državu i imamo pravo iznijeti svoje primjedbe – napomenuo je Čulina.

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Hrvati, evo na što Pupovac i Stanimirović troše vaše milijune

Hrvati, evo na što Pupovac i Stanimirović troše vaše milijune: Benzin, časopisi, telefoniranje i mijenjanje guma na vozilima samo su...

Close