Published On: Uto, ožu. 19th, 2019

DA ČOVJEK NE POVJERUJE Pogledajte kako je Bugarin pokušao prošvercati migrante

BAJAKOVO

Policijski službenici granične policije u ponedjeljak ujutro na Međunarodnom carinskom graničnom prijelazu Bajakovo otkrili su vozilo s preinačenim podvozjem gdje su pronašli tri osobe koje su pokušavale izbjeći graničnu kontrolu.

Vozač osobnog vozila marke Citroen C8 bugarskih registracijskih oznaka, 39-godišnji državljanin Bugarske, pristupio je graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku.

Vodeći se procjenom vrste i karakteristika vozila, policijski službenici su posumnjali u krijumčarenje ljudi ili roba zbog čega su vozilo izdvojili na dodatnu kontrolu. U suradnji s djelatnicima carine, pregledom podvozja vozila uočili su prepravke, a potom i osobe koje su se skrivale u podvozju. Utvrđeno je da se radi o dvojici državljana Iraka i jednom državljaninu Afganistana.

Policijski službenici pronašli su trojicu stranih državljana u prostoru dimenzija 180x60x25 cm. Podnicu prostora čini građevinska oplata, ispod koje se nalazi izmijenjena cijev auspuha napravljena od profilne čelične cijevi dimenzija 8×2 cm. Također, na vozilu je preinačen i spremnik goriva, a kako bi se dobio veći prostor za skrivanje osoba. Prilikom pregleda vozila, policijski službenici osjetili su intenzivan miris goriva u podvozju što je kod njih dodatno pobudilo sumnju da bi se moglo raditi o preinačenom vozilu. S obzirom na preinake, lako je moglo doći do zapaljenja u vožnji i stradavanja osoba koje su se sakrivale u preinačenom „bunkeru“ što dovoljni govori o beskrupuloznosti krijumčara čiji je jedini cilj stjecanje materijalne koristi.

Zbog sumnje da je krijumčario nezakonite migrante, vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, a nad trojicom stranih državljana proveden je upravni postupak sukladno Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila bugarskog državljanina zbog sumnje da je krijumčario ljude, odnosno počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj (čl. 326. Kaznenog zakona).

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
MOJE DOMOLJUBNO ZANOVIJETANJE… PRAVO NA SUPROTNO MIŠLJENJE

Bože, spasi nas beogradske glumice, redateljice Jelene Veljače i sličnih "Pravednika" koji od mrženje prema hrvatskoj po pamet odlaze u...

Close