Damir Kain žestoko po vodstvu IDS-a u vezi Uljanika

 

Bivši saborski zastupnik i član IDS-a, Damir Kain, na svom fb profilu, žestoko se obratio rukovodstvu i saborskim zastupnicima IDS-a, a u vezi njihovih izjava o situaciji u Uljaniku i tzv. krivnji Zagreba za uljanikove probleme.

Objavu Damira Kajina prenosimo Vam u cijelosti:

“IDS optužuje Plenkovića i Vladu zbog slobode medija i za propast Uljanika. Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Ovi su gori od nekih Uljanikovih sindikalista. Uljanik u rasulu, a neki u NO povećavaju si koeficijente na plaću.
Demetlika uspoređuje Uljanik sa Agrokorom? Mislio sam da si pametniji. Zapamti, za Agrokor država nije dala ni kune, a za Uljanik do sada 3.5 mlrd. kn, a u konačnici taj iznos popet će se na 4.5-4.8 mlrd.kn. Nitko van Pule nije imao utjecaj na Uljanik, pa ni država koja je Uljaniku u skoro 30 god. doznačila 8.3 mlrd.kn, a uskoro će morati još milijardu kuna. Nikada, baš nikada se to ne bi dogodilo da sam bio u Saboru. I obrnuto, da Sponzi, Miletiću i dr. 2014/15 iz ruku nisam izbio Mirnu i Puris i oni bi slijedili sudbinu Uljanika. No i to je ništa spram blasfemije IDS-ova zastupnika Dausa, da Plenković žmiri na probleme slobode medija. Daus, imaj svoj stav i kaži koliko IDS troši javnog novca za medije? Najmanje 6 mil. kn (Grad Pula i Labin 1 mil.kn, Županija 2.5 mil.kn i dalje da ne nabrajam). Ni Goebbels ovo nije radio javnim novcem što radi IDS. Vi ste istarska sramota.
Uljanik nije razorio nitko izvan Pule već su to učinili Puležani i istarski dužnosnici. Čak i u fašizmu se moglo u Istri slobodnije govoriti nego danas. 2018. Istra je zbog Uljanika iz državnog proračuna povukla 3 mlrd. kn više no što je u njega uplatila. Samo koliko se milijuna troši na PR (informiranje i promidžbu), a za najveću socijalnu krizu, tj. za radnike Uljanika spremni su izdvojiti 300 kuna pomoći. Siguran sam da IDS-u ne bi zasmetala propovijed kardinala Bozanića da nije za propast Uljanika spomenuo riječ “lokalno”.
Da li je u Istri moguće dobiti posao ako niste dio vladajuće strukture? NE.
DA li je sloboda javne riječi na najnižem stupnju Hrvatske upravo u Istri? Da li su najneslobodniji i mediji upravo u Istri, gotovo svi ovisni o lokalnoj politici? Da li je dio istarskog pravosuđa,(u najširem smislu riječi), ovisno o politici? Da li je najviše sudskih procesa za izgovorenu riječ upravo u Istri? DA. Pravna državo, gdje si?”

Displaying 3 komentara
Have Your Say
  1. Ivan Pongračić Ivan Pongračić napisao:

    Nek provjere bankovne račune dotične gospode koji se mjere u miljunima eure.ODAKLE IM NOVAC?

  2. Jerko Uljević Jerko Uljević napisao:

    Bravo gospodine KAIN ako itko zna istinu to si ti !

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
U Virovitici obilježena 25. obljetnica legendarne 81. gardijske bojne HV-a

Prije 25. godina osnovana je 81. gardijska bojna – jedna od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske koja je dala izuzetan doprinos...

Close