Published On: Pet, lip. 14th, 2019

DEMENTI DEMANTIJA: Nastavak priče o knjizi “Heroji ne umiru”

Kao predsjednik GO UHDDR Grada Zaprešića  i jedina ovlaštena osoba temeljem Statuta naše udruge dužnost mi je demantirati netočne navode člana naše udruge g. Smiljana Tomaševića.

Kao predsjednik udruge i jedina ovlaštena osoba temeljem Statuta naše udruge dužnost mi je upozoriti javnost na zlonamjerni demanti člana naše Udruge koji je iznio niz netočnih podataka koji za svrhu imaju obmanuti javnost o osnovnim činjenicama te opravdati nedopustiv postupak ravnateljice Osnovne škole Antun Augustinčić iz Zaprešića.

Naime ravnateljica Danijela Adžijević odbila je primiti knjige „Heroji ne umiru“ koje joj je nakon predavanja osmoškolcima poslala majka prvog poginulog branitelja zaprešićkog kraja i jednog od devet heroja Domovinskog rata, učenika te škole koji su svoje živote položili za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Knjiga je Spomenica hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu čiji su roditelji članovi Hrvatske zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Republike Hrvatske, a gospođa Biserka Brašić predsjednica je Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Zaprešića.

Opravdavati neprihvatljivo ponašanje ravnateljice Daniele Adžijević nedostojno je bilo koje osobe, a osobito hrvatskog branitelja tim više jer je iskazala nepoštovanje majci poginulog hrvatskog branitelja.

Zgroženi smo ovim postupkom člana naše Udruge koji je ne samo prekršio Statut nego i pokušao obmanuti javnost iznoseći netočne podatke. Naime organizator sata povijesti u sklopu projekta naše Udruge „Istina o Domovinskom ratu“ jest Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zaprešića, a članovi naše Udruge i Predsjedništva izvoditelji. Omalovažavati dopredsjednika Udruge g. Capeka svakako je još jedna povreda Statuta udruge.

Nazivati priopćenje u kojem je činjenično opisan događaj hajkom na ravnateljicu maliciozan je istup osobe u čije motive ne ulazimo, ali svakako će njegovo protustatutarno djelovanje utjecati na odluku Udruge kojom smo dužni sankcionirati neovlaštene istupe pojedinaca.

Ravnateljica je postupila nečasno, njeno ponašanje prema majci poginulog hrvatskog branitelja nitko nema pravo opravdavati, a osobito ne vraćanje knjiga s imenima poginulih hrvatskih branitelja kojima je mjesto u svakoj školskoj knjižnici.

Ponavljamo, ponašanje ravnateljice Adžijević neprihvatljivo je ne samo zbog kršenja osnovnih pravila dobrog ponašanja i pristojnosti prema gostima škole, nego jer je gospođa Brašić majka prvog poginulog branitelja zaprešićkog kraja koji je bio učenik upravo škole koju sada vodi ravnateljica Adžijević.

Sramotno i neoprostivo.

Predsjednik
Dragutin Poturica, ovlaštena osoba GO UHDDR Grada Zaprešića

Autor: Maxportal/PDN

Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Ante Vukušić Ante Vukušić napisao:

  Sjećate se pogibije američkog vojnika specijalca u Basri, Irak.
  Dotični vojnik je bio podrijetlom Hrvat iz Debeljaka pokraj Zadra !
  U Debeljaku mu je živjela stara majka.
  Došli su iz Amerike u Debeljak da izraze sućuti i poštivanje staroj Majci i obitelji , a u mjestu su napravili mali športski centar !
  Sjećate se potrage američke vojske za rođacima američkog vojnika podrijetlom Hrvata koji je svojom nesebičnom žrtvom spasio mnoge živote na brodu Arizona !
  Trebalo im je više od 40 godina potrage, i na kraju su našli potomke gosp. Tomića, i medalju svečano uručili na nosaču
  zrakoplova ispred Splita!
  Da u njih netko nešto tako napravi nekakva spodoba kao u nas ne da bi dobila otkaz nego i zabranu obavljanja istog posla do kraja života !
  Svi cijene svoje ,a mi ….????

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Thompson najavio nastup za Dan pobjede, novi album, progovorio o zabranama koncerata…

Uoči koncerta “To je moja zemlja” koji se održao u nedjelju 9. lipnja u 20 sati na splitskom Poljudu, na...

Close