DOBRA VIJEST ZA ŠKOLARCE I RODITELJE Na snazi nova pravila za davanje ispričnice

“Moje dijete je boležljivo i često idemo kod doktora, na pretrage, pa može nešto navući u čekaoni. Ovo je puno, puno bolje!”, ističe Silvija Relić.

Od ovog polugodišta roditelji više neće morati za svaki izostanak djeteta odlaziti po liječničku ispričnicu. Naime, po izmjenama pravilnika roditelji će više puta na godinu moći sami opravdati djetetov izostanak s nastave.

“Za do tri dana uzastopno roditelji će sami više puta godišnje moći opravdati izostanak djeteta u školama. A to će naravno liječnIcima puno značiti jer će ih administrativno rasteretiti”, kazao je dr. Alen Piralić.

Također, izostanak s nastave, u slučaju pravodobnog zahtjeva roditelja, po priopćenju Ministarstva obrazovanja može odobriti i učitelj/nastavnik za izostanak tijekom nastavnoga dana, razrednik za izostanak do tri (pojedinačna ili uzastopna) radna dana, ravnatelj za izostanak do sedam (uzastopnih) radnih dana te učiteljsko/nastavničko vijeće za izostanak do petnaest (uzastopnih) radnih dana.

Izmjene se sviđaju i roditeljima, ali i učenicima. “Mi roditelji koji smo zaposleni teško izlazimo iz firme i voditi dijete kod doktora zbog ispričnice za jedan dan. Ovako kad je tri dana onda ipak može dijete ostati kući”, kaže Dragan Grubješić.

“Moje dijete je boležljivo i često idemo kod doktora, na pretrage, pa može nešto navući u čekaoni. Ovo je puno, puno bolje!”, ističe Silvija Relić.

Osim što roditelji sami mogu unutar tri dana ispričati izostanak djeteta, postoje još neke olakšavajuće izmjene. “Ukoliko je dijete išlo obaviti neku dijagnostičku pretragu ili je išlo na specijalistički pregled, na tome mjestu također može dobiti potvrdu koja vrijedi kao ispričnica za školu”, kaže Dragan Soldo iz Hrvatske liječničke komore.

Izmjene će na snagu stupiti 19.siječnja i svaka škola ih mora jednako primjenjivati.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Osnovana podružnica MODES Biograd – predsjednik dipl. ing. Ante Fuzul

U kraljevskom gradu Biogradu na moru, u nedjelju 15. siječnja 2017. godine, osnovana je gradska podružnica Moderne Demokratske Snage (MODES)...

Close