Published On: Sri, stu. 15th, 2017

Događanja u sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju 16.11.2017.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt organizira u četvrtak, 16. studenog 2017., s početkom u 18 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svjedočanstvo i predavanje o Domovinskom ratu hrvatskog branitelja Boška Ramljaka, umirovljenog časnika HV-a, u sklopu kojega će učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije čitati svoje radove na temu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu. Događajem će moderirati Margita Vučetić, predsjednica Nadzornog odbora Hrvatske udruge Benedikt.

Na istom mjestu s početkom u 20 sati održat će se prikazivanje najnovijeg dokumentarnog filma o vukovarskoj bolnici 1991. godine „Srce Vukovara“, scenarista i redatelja Stipe Majića. U ovoj prigodi u ime Hrvatske udruge Benedikt obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika „Biskup Srećko Badurina“, Nacionalnog sindikata policije i Hrvatske udruge Benedikt u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici u Šibeniku prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“.

U organizaciji HVIDR-e Solin, Nacionalnog sindikata policije i Hrvatske udruge Benedikt u 19 sati u Domu kulture Zvonimir u Solinu prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“. U ime Hrvatske udruge Benedikt prigodnim riječima obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća, a u ime Nacionalnog sindikata policije Eugen Ujević, dopredsjednik Nacionalnog sindikata policije.

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u 18.30 sati u kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu Pere Eranović će izvesti monodramu „Priče iz Vukovara“.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatske udruge Benedikt u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom s početkom u 19 sati prikazat će se dokumentarni film „Oni su Hrvatska“. Ovom događaju nazočit će članice Udruge Žene iz Domovinskog rata Zadar, koja je inicijator tog filma. U ovoj prigodi u ime Hrvatske udruge Benedikt obratit će se Radoslav Zaradić, član Upravnog vijeća.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih u 20.30 sati u dvorani Studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu Mladenka Gruica i KUU Sv. Kliment izvest će monodramu „Skupljanje kostiju“.

Hrvatska udruga Benedikt

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Jela Gabelić napisao:

    Katastrofa ne ponovilo SE

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Siniša Glavašević: Priče iz Vukovara – PRIČA O NEPRIJATELJIMA

Antologijske lirske priče o Vukovaru, životu, ratu i svijetu što nas okružuje, jedina su književna ostavština Siniše Glavaševića (Vukovar, 1960...

Close