Published On: Uto, srp. 9th, 2019

Dokumentarac o herojstvu hrvatskih branitelja u program Pulskog filmskog festivala

Dokumentarni film “Pouke o čovječnosti“, redatelja Branka Ištvančića, uvršten je  na ovogodišnji 66. Pulski filmski festival u natjecateljski program u kategoriji Kratke Pule.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Pouke o čovječnosti“ govori o jednoj od najhumanijih akcija hrvatskih branitelja koji su, u ratnom vihoru, 29. rujna 1991. uz pomoć medicinskog osoblja evakuirali u šest autobusa i spasili iz neprijateljskog okruženja preko 300 psihijatrijskih bolesnika iz psihijatrijske bolnice u Pakracu, od kojih su većina pacijenata bili srpske nacionalnosti, te na taj način stekli status heroja čovječnosti.

Film je nastao po istoimenoj knjizi autora prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, a pokretači ovoga značajnog filmskog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

Premijera filma održat će se u Istarskom narodnom kazalištu 20. srpnja 2019. s početkom u 18:40 sati, a ulaz je besplatan.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Rudolf Kovačić Rudolf Kovačić napisao:

    Hajde da i to vidimo.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HSP Split o dosadašnjem mandatu Andre Krstulovića Opare

Pompozno najavljivani program trenutačnog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare na polovici mandata izražavajući se sportskom terminologijom doživio je potpuni debakl!...

Close