Published On: Sub, ožu. 2nd, 2019

Domovinski rat zadnja crta obrane Hrvatske. Hrvatski branitelji probudite se!

Republika Hrvatska nastala ja u Domovinskom ratu, što piše i u Ustavu RH / NN 85/2010   

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

U samom Ustavu RH , Domovinski rat je bio pravedan, legitiman, obramben i oslobodilački, točno kako se i odvijao od 1991-1995.godine.

Bio je pravedan, jer svatko, svaki narod koji je napadnut ima pravo na obranu.  Hrvatska i hrvatski narod bili su  napadnuti od strane JNA i srpskih dragovoljačkih, četničkih jedinica, a prije toga razoružan, i sa embargom na uvoz oružja za obranu.

Oslobodilački, jer je nakon ogromnih materijalnih razaranja i velikih ljudskih žrtava i patnji ,akcijom Oluja u kolovozu 1995 oslobođen veliki dio teritorija RH.

Napadima na vrijednosti Domovinskog rata ruše se temelji države Hrvatske

Tko to ne vidi ? Političke elite, koje se izmjenjuju na vlasti od 2000.godine. Nakon smrti prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana sustavno se napada Domovinski rat i tako ugrožavaju  sami temelji hrvatske države.

Progon hrvatskih branitelja, uz istovremeno neometano postojanje SAAB-a i isplata mirovina, ne samo sudionicima NOB-a, nego i članovima njihovih obitelji, ukazuje na odnos prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima koji su u njemu sudjelovali.

Sa umirovljenjem  12-torice generala HV-a, koje je naprasno umirovio Stjepan Mesić, počela je degradacija HV-a i osporavanje Domovinskog rata. I umjesto da su se svi hrvatski branitelji digli i prosvjedovali, taj događaj prošao je šutke. Poznata hrvatska šutnja, pratila je i uhićenja hrvatskih generala, njihovo sprovođenje i suđenje u Hagu.

Hrvatske političke elite, odnosno  sve Vlade i Predsjednici nakon dr. Franje Tuđmana ponašali  su se sluganski prema EU institucijama i prema Međunarodnom sudu u Hagu. Umjesto da se ponašaju državnički i maksimalno obrane vrijednosti Domovinskog rata, ponijeli su se neodgovorno i kukavički prema svima koji su dali život, da bi oni mogli uživati sve povlastice i luksuzan život koji im vlast donosi.

Prvi eklatantan i nezamisliv primjer u demokratskom svijetu je  ulazak engleske TV ekipe novinara i snimatelja u arhivu Predsjednika Države, koju je doveo tadašnji predsjednik Stjepan Mesić. Nepojmljivo u bilo kojoj demokratskoj uređenoj državi na svijetu. I još više nepojmljivo je da se nitko nije pobunio, da nitko nije prosvjedovao!

https://www.youtube.com/watch?v=tOebNGA_z1M

Tajno svjedočenje Predsjednika Države na Međunarodnom sudu u Hagu, protiv svoje države je apsurd, koji se nažalost dogodio i još je taj isti predsjednik Stjepan Mesić nagrađen za to gnusno djelo drugim petogodišnjim predsjedničkim mandatom. Van svake pameti! A hrvatski branitelji šute li šute, uljuljkani u razne od vladajućih struktura, dobro financirane udruge.

Brojna su suđenja hrvatskim braniteljima, tko bi ih sve nabrojio! Brojni hrvatski branitelji su osuđeni i čame po zatvorima i dan danas.

 • Navodim kao primjer Tomislava Merčepa, osuđenog  na 7 godina zatvora  sa dva preboljela moždana udara, koji je teško bolestan, pa se čak javljaju dušebrižnici, kojima smeta njegovo liječenje. Jeli to ljudski , humano ili čovječno? Ispod svake ljudskosti! Zamislite naslov” Skandalozno, ne služi kaznu u zatvoru , već u toplicama….”Kakvi su to ljudi, koja je to moralna i ljudska izopačenost pisaca ovakvih tekstova, koji ne bi dopustili liječenje čovjeka koji je teško pokretan nakon moždanih  udara, bez obzira na status zatvorenika, i oni imaju pravo na lječničku skrb
 • U slučaju Đuro Brodarac hrvatski političar, general HV-a u pričuvi, saborski zastupnik, župan i načelnik PU sisačko-moslavačke, koji je umro u neljudskim uvjetima u osječkom zatvoru. Na njegovu pogrebu okupilo se oko 10 000 ljudi ogorčenih na ovakvo postupanje vladajućih prema hrvatskim braniteljima.

«Došlo je vrijeme kada treba poručiti hrvatskim vlastima: Prestanite s progonom hrvatskih branitelja po nalogu moćnika iz svijeta. Tada će vas i ti moćnici i hrvatski narod više cijeniti”, rekao je na kraju svojeg govora Branko Ljubešić na pogrebu.

Veliki bunt konačno se javio u vrijeme Vlade Zorana Milanovića, kada su hrvatski branitelji, invalidi ,postavili šator ispred zgrade Ministarstva hrvatskih branitelja. I tada su ih svi oni kojima RH i nije pri srcu pogrdno nazvali “šatorašima”

Istaknuti ću samo  za usporedbu da nijedan borac NOB-a, nijedan partizan iz 2.svjetskog rata u Jugoslaviji nije osuđen, nije bio u zatvoru za niti jedno djelo ratnog zločina, a opće je poznato da je nakon završetka ratnih operacija, počinjen genocid nad hrvatskim narodom, da je po Križnom putu, u jamama i rudnicima po Sloveniji, Istri i Krasu ubijeno ukupno 536 833 Hrvata. Što još reći?

Kada nije uspjela potpuna neutralizacija Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u javnost  se progura, provlači i potencira poklič Za Dom Spremni! Čak je maknuta i jedna mala ploča na školi u Jasenovcu, mjestu gdje je poginulo jedanaestoro HOS-ovaca

Spomen ploča jedanaestorici HOS-ovaca s pozdravom “Za dom spremni” skinuta je u Jasenovcu, a predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Ivan Friščić najavio je da će “u izvornom obliku” biti postavljena u Novskoj, te je zahvalio institucijama na pronalaženju kompromisnog rješenja.

“Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije”, rekao je Friščić na konferenciji za novinare Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili “spornu “ploču, te predstavnika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

Preko pokliča i pozdrava Za dom spremni, pokušava se potpuna diskvalifikacija Domovinskog rata, ovaj puta ne samo od petokolonaša, Hrvata, nego i od notornog  i profesionalnog Srbina Milorada Pupovca, koji je u službi velikosrpske ideologije države Srbije. Da me ne optuži za iznošenje neistina, dokaza za moje tvrdnje ima i više nego dovoljno.

Pripadnici nacionalnih manjina nemaju samo prava po Ustavnom zakonu o nacionalnim manjinama, nego imaju i obveze

OBVEZE PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA PREMA RH

Pored prava koja manjine imaju po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina ,trebaju imati i obveze prema Republici Hrvatskoj!
A to su osnovne obveze koje kao građani RH trebaju imati,po mojoj ocjeni;

1 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati RH kao svoju državu u okviru Ustavom definirane državne granice ,njenu nedjeljivost i njen ,suverenitet

2 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati u skladu sa temeljnim odredbama Ustava, Republiku Hrvatsku i sve njene građane.

3 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati znakovlje državnosti RH ,a to su Grb RH ,Zastava RH, Himna RH „Lijepa naša domovino“ i druga državna znamenja određena zakonom.

4 Svim pripadnicima nacionalnih manjina glavni grad je Zagreb ,kao glavni grad RH..

Evo kako Milorad Pupovac shvaća svoje obveze kao pripadnik srpske nacionalne manjine;

Milorad Pupovac izjavio je da je” Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj “

https://www.youtube.com/watch?v=szc0pt_p1rc

Ova nevjerojatna izjava hrvatskog saborskog zastupnika Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih  saborskih zastupnika, institucija i medija, ali je to izostala zbog tog da se uvijek “ugroženi” i lukavi Milorad Pupovac slučajno ne bi osjetio ugrožen.

Još nevjerojatnije zvuči izjava Milorada Pupovca o četničkoj kokardi;”“Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je Milorad Pupovac na saborskom Odboru za Ustav još u prosincu 2016. godine. Na Pupovčevu izjavu tada, a ni do danas, nitko nije reagirao niti negirao.

Hrvatska vlast  skida znakovlje HOS-a, ali što je s znakovljem ubojica HOS-ovaca?

Hrvatska vlast skida ploče poginulim hrvatskim braniteljima zbog oznaka HOS-a i Za dom spremni, ali njihovih ubojica četnika, nema osnove za skidanja. Apsurdi koje nije vlast u stanju riješiti.

Naravno, to moguće uz ovakve vlasti koje vladaju Hrvatskom: pa  u Hrvatskoj se danas slobodno nosi i zločinačka petokraka, a pod njom je počinjen genocid nad hrvatskim narodom i 1945. godine, ali i strašni zločini 1991. godine.

Da, zločinačka kokarda i zločinačka petokraka u Hrvatskoj 2019. godine – nisu zakonski zabranjene!

A klali su – kokarda i petokraka zajedno. I danas bi ! I u jame bacali!

I tako danas Hrvatska nema zakona, nakom 20 godina vladanja HDZ-a i 8 godina SDP-a, koji bi sankcionirao zločinačku kokardu? O petokraki da i ne govorimo!

I najnovija izjava Milorada Pupovca

“Postoji razlika u ljudima koji su to uzvikivali. Oni koji su u vrijeme Domovinskog rata uveli taj pozdrav znali su što on znači i tko je to govorio. Zato su u uredima imali slike Pavelića, zato su dizali ruke u zrak i smatrali se nasljednicima ustaša, kazao je Pupovac komentirajući predsjedničinu izjavu. Zastupnik SDSS-a smatra kako se u Hrvatskoj i dalje “drže otvorena vrata za ustaško nasljeđe”.

I eto nađe se jedan Milorad Pupovac koji postupa točno po Memorandumu SANU 2, stalno Hrvate optuživati za “ustaško naslijeđe” u cilju rušenja hrvatske države?

Da ponovim što sam već u jednom tekstu napisala”Dodala bih u toj hajci za fašizaciju Hrvatske, odnosno ustašizaciju, da Njemci vole svoju državu, da eto i Talijani vole svoju državu, da i Japanci vole svoju državu, iako im države imaju kontinuitet iz fašističkih vremena.

Rekao bi netko, oni su ispaštali zbog toga, točno, a zar Hrvati nisu ispaštali na Bleiburgu, križnom putu, punim jamama i rudnicima, a ispaštaju i dan danas iako sadašnja država Hrvatska nema kontinuitet NDH i nije njen sljednik, jer je NDH nestala, završetkon 2.svjetskog rata.
Uostalom i Srbija je imala fašističku tvorevinu Nedićevu Srbiju, sada rehabilitira četništvo, četničke vojvode postaju svećenici i sveci SPC, rehabilitirala je Dragoljuba (Draža) Mihailović ,  zapovjednika kraljevske Jugoslovenske vojske u otadžbini tijekom Drugog svjetskog rata, osuđenog  i strijeljanog  1946. godine , zbog ratnih zločina i suradnje s okupacijskim vlastima. pa je nitko ne optužuje za fašizaciju.
Samo Hrvatsku ???

Hrvatska doduše ima Deklaraciju o Domovinskom ratu, koju je Sabor RH izglasao 13. listopada 2000.godine;

DEKLARACIJU O DOMOVINSKOM RATU

1. Stvara­njem Republike Hrvatske, kao samostalne i suverene države u međunarodno priznatim granicama, ostvarene su sto­ljene tež­nje hrvatskoga naroda i građana Republike Hrvatske za svojom državom na teme­lju zajedništva hrvatskog naroda u Domovini i svijetu s plebiscitarno izraženom vo­ljom u Ustavu iz 1990. godine da teme­ljne vrednote ustavno-pravnog poretka budu sloboda, pravda, vladavina prava, mirotvorstvo s nacionalnom ravnopravnošću i poštova­nje prava čovjeka.

2. Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica.

3. Uspješna obrana u Domovinskom ratu s konačnim oslo­bo­dilačkim vojnoredarstvenim operacijama »B­ljesak« i »Oluja« te kasnijom mirnom reinte­gracijom hrvatskog Podunav­lja, stvorila je sve pretpostavke za skladan razvitak Republike Hrvatske kao zem­lje koja prihvaća demokratske standarde suvremenoga zapadnog svijeta i otvara brojne mogućnosti približava­nja tom svijetu u političkom, sigurnosnom, gospodarskom i kulturnom smislu.

4. Teme­ljna vrijednost Domovinskog rata jest uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog inte­griteta Republike Hrvatske, čime su stvorene pretpostavke za djelova­nje pravne države i vladavine prava te zakonito funkcionira­nje državnih tijela kao najbo­lji način za da­lj­nju afirmaciju dostojanstva Domovinskog rata.

5. U skladu s teme­ljnim načelima pravednosti i građanske solidarnosti, Republika Hrvatska će u okviru materijalnih mogućnosti osigurati svim hrvatskim branite­ljima, obite­ljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za ­njezino stvara­nje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb.

6. Radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina poči­njenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primje­njujući načela individualne odgovornosti i kriv­nje.

7. Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora poziva sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije, a obvezuje sve dužnosnike i sva državna tijela Republike Hrvatske, da na navedenim načelima štite teme­ljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branite­lja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine.

Kako sada izgleda ova Deklaracija je mrtvo slovo na papiru, jer se vladajući  ne ponašaju prema njoj. i ne samo vladajući već i državne institucije Ministarstvo Pravosuđa i  Ministarstvo obrazovanja naročito kroz kurikul povijesti.

I za kraj evo što kažu branitelji 4 GBR, a trebali bi masovno i svi ;

“Od hrvatskih institucija koje smo mi branitelji stvorili, jasno tražimo da nas hrvatske branitelje i naša obilježja iz Domovinskog rata, bez obzira kojim smo postrojbama pripadali i bez obzira koje obilježje ili slogan bio, zaštite i sankcioniraju one koji se ovakvim govorima mržnje usuđuju skrnaviti uspomenu na Domovinski rat.

Gospodo političari, u našim odorama i s našim simbolima nismo se krili devedesetih pa nećemo ni danas.”

 

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Portala dnevnih novosti

Displaying 5 komentara
Have Your Say
 1. Sime S. Devcic Sime S. Devcic napisao:

  Kako ce se probuditi kad su skoro svi pomrli ili ih truju nesto nije u redu malo koji dozivi 60. godina!

 2. Veselko Pavlovic Veselko Pavlovic napisao:

  Neće nam Bog podarit nikoga ,moramo mi narod odlučiti ko će nas vodit u bolju budućnost ,aove današnje jugoidiote riješit milom ili znase

 3. Đurđica Pilko Đurđica Pilko napisao:

  Ma ko će se probuditi? Prave hrvatske branitelje je debelo načeo zub vremena. Jedan veliki broj njih se ubio, drugi su po lječilištima, kolicima, treći uživaju u svojim mirovinama, a neki i u alkoholu…dok mali broj njih još uvijek radi, stvara….i konačno misli na sebe i svoju obitelj…..dosta su mislili na Domovinu i toliko nezahvalnih ljudi, koji samo po njima pljuju, a plešu kolo sa četnicima i agresorima….Ko da se probudi? Mladići i cure koji su napustili RH, jer su vidjeli kako su im prošli roditelji koji su branili RH…Jer su vidjeli ko je ovdje, kakve se igre ovdje igraju…Ko će danas braniti Hrvatsku? Prodane duše po Saboru, gradskim skupštinama….koji gledaju samo svoje interese….Sve je otišlo k vragu…i bolje je spavati…

 4. Kata Banovic Kata Banovic napisao:

  😭😭kako su nam poceli sve zabranjivati necemo smiti ni spomeniti domovinski rat.😭Boze podari nam pravog vođu da vodi nas narod.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Hrvatski logoraši obilježili zatvaranje zloglasnog logora Armije BiH u Jablanici

Hrvatski logoraši obilježili zatvaranje zloglasnog logora Armije BiH u Jablanici: Među zatočenim više od 330 Hrvata i 60 djece… Nažalost,...

Close