Published On: Sri, ožu. 20th, 2019

Dr. Ante Nazor: U presudi Karadžiću ima jedan veliki problem

Komentirajući presudu Radovanu Karadžiću ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata dr. Ante Nazor rekao je  je najproblematičnije to što se sudilo čovjeku, a ne njegovu djelu – Republici Srpskoj, koja i dalje živi.

“Stanje stvari je pokazatelj da se zločin isplati jer sve ono što je Radovan Karadžić naumio – to je nakon njega ostalo”, rekao je Nazor.

Za Nazora je mnogo veći problem od pitanja je li pravedna presuda, makar bila i doživotna, što se nije sudilo djelu Radovana Karadžića – Republici Srpskoj.

“Iako je Karadžić osuđen, Republika Srpska ostaje takva kakva jest, na 49 posto BiH, na prostoru s kojeg je protjerano nesrpsko stanovništvo, Bošnjaci – muslimani, Hrvati i ostali”, rekao je Nazor i dodao kako je to za njega veći problem jer Karadžićevo djelo ostaje, ono i dalje živi – ostaje Republika Srpska utemeljena na etničkom čišćenju i genocidu.

U sklopu godišnje izdavačke djelatnosti, među 64 izdane knjige o prikupljenoj građi vezanoj uz razdoblje Domovinskog rata, Nazor je izdvojio “Genocid u Prijedoru – svjedočenja” autora Muje Begića.

“Svi znaju za genocid u Srebrenici, ali ovom je knjigom dokumentiran genocid u Prijedoru, koja, također, vezano na danas aktualnu presudu Radovanu Karadžiću, potvrđuje da je u tom ratu na djelu bila genocidna velikosrpska politika”, rekao je Nazor.

 

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Tome Šimera Tome Šimera napisao:

    Bravo majstore!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Marijan Knezović: Samo u Središnjoj Bosni pripadnici ABiH pobili 1051-og hrvatskog civila

Marijan Knezović: Samo u Središnjoj Bosni pripadnici ABiH pobili 1051-og hrvatskog civila (121 hrvatsko dijete) Knezović navodi da je za...

Close