Dujmović ih poimence raskrinkao: Evo tko je iz Hrvatske odgovoran za zabranu mise na Bleiburgu!

Poznati novinar, kolumnist i spisatelj Tihomir Dujmović, na svojem se Facebook profilu dotakao zabrane mise na Bleiburgu, a njegovu zanimljivu objavu u potpunosti prenosimo:

Nema nikakve šanse da bi se austrijske vlasti usudile donijeti jednu ovakvu odluku kakva je glede zabrane mise na Bleiburgu donesena, barem bez prešutnog pristanka hrvatskog državnog vrha. Nikakve! Pogotovo ne u Kurtzovoj Austriji.

No, kako je po svoj prilici ova odluka usuglašena sa hrvatskim vrhom, Austrija je pristala biti izvođač, tim prije uzme li se u obzir vrlo jaki srpski, u prvom redu bečki lobi. Taj isti lobi je bio motor kod zabrana nastupa Marka Perkovica Thompsona, opet sa prešutnom podrškom i naglašenim klimoglavom službenog Zagreba. Sve se ovo vidi po prvim reakcijama.

Prva je skočila prosvjedom hrvatska Predsjednica da ne bi u ovoj histeriji njene demonizacije slucajno i za ovo bila kriva. Premjer šuti, a kad premjer šuti, bar smo to naučili, onda se sa razvojem događaja slaže i uz njih pristaje. Kada je obratno, pozovu se kamere da se javnosti pokaže neslaganje. Iste sekunde! Da se pak premjer slaže sa ovom zabranom vidimo iz groteskne reakcije ministrice vanjskih poslova koja je rekla da ne komentira odluke u drugim državama.

Kakav cinizam: pa Vaš je posao gospođo da komentirate i nešto uciniti kada druge drzave donose odluke koje se tiču Vaših građana! Jer kome da se sada naš svijet obrati ako ne predstavnicima vlastite države? Sve je dakle jasno! Ono sto nije uspijela Milanoviceva Vlada, sjecate se da je Stazic javno trazio slicne i šire zabrane na tu temu, uspijelo je Plenkovićevoj Vladi. Hocemo li ikada dočekati vlast koja ce imati snage pokupiti kosti poklane nevine hrvatske sirotinje po Sloveniji i Austriji, dostojno ih pokopati u Hrvatskoj, podignuti memorijalni križ toj Golgoti i tako se pokazati dostojnim imati države i obavljanja svih poslova koje država zahtjeva?

Jer, takav jedan potez imanentno je potez i posao hrvatske države. Takav bi posao osim toga elegantno onemogućio ovakva poniźavanja. Ali, mi ni u Hrvatskoj ne iskopavamo svoju povijest, kamoli da bi to imali snage napraviti u Sloveniji! Suočiti se sa povijescu, pokazati da se s njenim posljedicama znaš nositi i pri tom pokazati ljudski pijetet prema ubijenima. Pa nema groblja u Austriji gdje necete pronaci spomenik i poginulim austrijskim vojnicima iz drugog svjetskog rata!

Svijet je ove probleme odavno raspetljao, ali hrvatska politička ljevica koja je preplavila političku scena i popela se na vrh drzavne administracije drži i dalje mrtvu stražu Josipu Brozu Tito i njegovom ukupnom političkom djelu.

Displaying 18 komentara
Have Your Say
 1. Nevenka Vukic Nevenka Vukic napisao:

  Lipo moje ajde ti osnuj stranki svi cemo glasati zatebe volite seka tvoja

 2. Darija Buljac Darija Buljac napisao:

  Ovako se ponasati prema svojim mrtvima, ubijenim ljudima , zenama i djeci pa to je strasno!

 3. Janko Vukić Janko Vukić napisao:

  Do svega ovoga nikada nebi došlo kroz što danas prolaze Hrvati da smo vojno i na bojnom polju oslobodili Vukovar i istočnu Slavoniju povjesnu smo grešku napravili što smo pristali namirnu reintergraciju i s time smo četnike ABOLIRALI

 4. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  Točno od početka do kraja,BRAVO,četnici nam kroje državu skupa sa udbaškom paščadi od prvog dana osnutka,tog zla se moramo riješit pod hitno

 5. Vladimir Biondic Vladimir Biondic napisao:

  10 poticajnih misli Alojzija Stepinca
  Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke; sklopite ih na molitvu, pa ćete tada biti najjači!
  Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih.
  Protuslovlje je vjerovati u Boga i biti pesimist.
  Nema važnije zadaće u životu pojedinca negoli vlastita duhovna izgradnja.
  Sloboda bez poštivanja Božjeg zakona i njegova vršenja u potpunosti, bila bi pusta fikcija.
  Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti.
  Prvo pravilo, ako želimo vidjeti bolje dane u budućnosti, treba iskazivati poštovanje prema Bogu, koje mu pripada, i to u poniznosti: to je jedini put prema miru!
  Gore gledaj prema nebu i ne boj se!
  Pazite da ostavite sinu za baštinu vjeru! Što mu koriste milijuni ako izgubi vjeru! Naprotiv, ako mu ništa drugo ne ostavite, nego samo vjeru bit će sretan!
  Ili smo katolici, ili nismo. Ako jesmo, tada se naša vjera mora očitovati na svim područjima našega života. Ne možemo biti katolici u crkvi, a na ulici živjeti po instinktu osobnog raspoloženja.

 6. Nikola Matić Nikola Matić napisao:

  Ovi mnogi hrvatski političari su govna i plašivci jer svi naši susjedi u okroženju su naši vjekovni neprijatelji i zato tribamo znati što tribamo činiti

 7. Ivica Kostic Ivica Kostic napisao:

  Za mene je i ova vlada hdz.a mrtva i više moj glas ne

 8. Maria Angela Maria Angela napisao:

  Sve sto smo mi morali napravit je lustracija da potomci partizanskih zlikovaca koji su napravili genocid u miru odu na trziste slobidnog rada.

  A ne hvataju klasnog neprijatelja na teret hrvatskih poreznih platisa.

  Gosp. Dukmovic
  Da ste samo prosle godine na Bleiburgu vidjeli mizeriju
  Seksova uratka koji se ugurao u pocasni Bleiburski vod

  Kordoni austrijske policije su pateoliralu kroz mase hodocasnika
  Nabili Plenki i Seks troskove zemlji domacinu u KPJ stilu hvatali klasnog neprijatelja kroz zbunjeny mladost hodocasnike sa svih strana svijeta

  Navodno, po jugo anketama lijeva falanga vodi?
  Klasicni ispiranje mozga biracima

 9. Ruza Sapina Ruza Sapina napisao:

  Plenković nije bio sposoban odslužiti vojni rok u trajanju nekoliko mjeseci a sada da taj bude sposoban voditi državu?! Nikako on je sposoban uništiti . Uništiti i ne činiti ništa za narod iz kojeg potiče! Jadno!

 10. Vedran Tičić Vedran Tičić napisao:

  Hrpom gluposti, bez ikakvog dokaza, Dujmović raskrinkao? Ha ha ha, pretvorili ste se u šaljivi portal. Svi odreda vjernici a nemate pojma da rimokatoličkoj crkvi ni jedan političar niti lobi ne može zapovijedati kakve odluke će donositi. U suprotnom je crkva licemjerna jer onda postupa prema osobnom interesu a ne istini. A Crkva nije takva. Prema tome, otvorite oči i prihvatite istinu koju su austrijanci ovom zabranom iznijeli.

 11. Ruzica Petric Ruzica Petric napisao:

  Dujmović je dobar i pošten zato su ga sklinili ..lažovi😰😰

 12. Njonju izviždali na Bleiburgu i odma ga zabranio !!!!!!!

 13. Jozo Matijevic Jozo Matijevic napisao:

  Sve tocno g.Dujmovic,samo,Hrvati su postali nezainteresirani za svoje probleme.To se najbolje vidi u postotku izlaska na izbore.

 14. Mika Kurpes Mika Kurpes napisao:

  Njonje i Sonje

 15. Vladimir Biondic Vladimir Biondic napisao:

  Tko ne voli Bleburg taj nemora niti živijet u Hrvatskoj . ZDS .

 16. Ante Vukušić Ante Vukušić napisao:

  Opet glasujte za njih !

 17. Filip Andrić Filip Andrić napisao:

  Točno, vidljivo nema razloga sumnjati a tu je i Pupi a nije daleko i Bozanić.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
REGIONALNA DISKRIMINACIJA: NAVIJAČ HAJDUKA JEDNIM KOMENTAROM POSRAMIO SLAVEN BELUPO

Nema kraja repovima nakon niza čudnovatih događaja u Koprivnici Nogometaši Hajduka stigli su do velike pobjede nakon preokreta u Koprivnici....

Close